no ja nie zaczęłam i nie lece po nocnik- ale żałuję że zaczęłam tak późno!
uhhh- gdyby nie nawał pracy, prawie bezpieluchowego dziecia bym miała - buuuu.
lece koleżanką podesłać
Wielkie gratulacje!
no ja nie zaczęłam i nie lece po nocnik- ale żałuję że zaczęłam tak późno!
uhhh- gdyby nie nawał pracy, prawie bezpieluchowego dziecia bym miała - buuuu.
lece koleżanką podesłać
Wielkie gratulacje!
Cafe Draże Lubań- Zajęcia dla dzieci i rodziców | Nasza kreatywna codzienność - Tuqtu | moja fotografia
super filmik! Jak opowiadam o Mai, EC i chinskim nocniku to sie kolezanki za glowe chwytaja
Dziekuje Kingo za super poradnik, podpowiedzi na forum - zanim sie jeszcze me dziecie urodziloEc stosujemy od 6t zycia Mai i jest super
Co prawda "dzieki" pampersom 60% si londuje nadal w pieluszce - jednak 100% e i te pozostale 40% si w nocniczku
Majkers ma prawie 6 miesiecy
mam nadzieje ze do 18m ja zupelnie odpieluchuje
Pozdrawiam serdecznie
m.
Malgosia, mama Mai // 11.05.2009 i Diany // 20.07.2011
Dzięki bardzo...czasem mi naprawdę ciężko wytłumaczyć, co i jak innym...a tak, klikam i się wiechoć przyznaję, ze sama jeszcze raczkuję...
Jacek ur. 23.02.2007
Jaśmina ur. 02.04.2009
www.kudobremu.pl - Centrum Pomocy Psychologicznej i Terapii Uzależnień (pomoc internetowa i osobista)
www.kluczdoumyslu.pl - kursy szybkiego czytania i uczenia się
A gdzie można kupić takie getry, spodenki czy jak to się nazywa?
Dziś za nami siuśki 2 razy namierzone i raz kupszatalek...ale to rozbieranie ze wszystkiego mało praktyczne jest...
Adam 2009
Alicja 2011
Super filmik i darmowy poradnik. Bardzo motywujące. Jutro będzie mi łatwiej wysadzać Małą na nocnikDziękuję no i GRATULUJĘ sukcesu
![]()
Powodzenia! Dzięki i miłego nocnikowania,
Kinga![]()
Kinga Cherek,
- Autorka książki i eBooka: www.bezpieluch.pl
- Producent chust: www.chusta.pl
- Producent pieluszek wielorazowych i chust: www.tetro.pl
- www.szkolachustonoszenia.pl
Mój M obejrzał i twierdzi że nauczył się rozpoznawać po mince kiedy mała robi siusiu.
Mati - 19 kwietnia 2005
Lilianka - 04 stycznia 2009
www.MamaZen.pl - CHUSTY: Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.
Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13
Doradca Noszenia ClauWi®
Super!
A mój mąż przy drugim bezpieluchowym dziecku tak już się wyrobił, że równie dobrze rozpoznaje sygnały toaletowe u swoich, jak i u zupełnie obcych, pierwszy raz widzianych niemowlaków
Właśnie ostatnio robił zdjęcia na chrzcie jednego maluszka. Obsługa fotograficzna obejmowała nie tylko uroczystość, ale też parę fotek pamiątkowych w domu, podczas przygotowań. Dzieciaczek spał (okazja do pięknych fotek), po czym się obudził (okazja na piękne siusiu, prawda?
) i zaczął robić bardzo charakterystyczne miny. Mój mąż zatem (między jednym pstryk a drugim
) woła mamę maluszka i mówi jej, żeby przyszła szybko, bo maluch właśnie chce zrobić kupę!
Jego sugestia nie została wzięta poważnie
A za chwilę trzeba było zmieniać pieluchę![]()
Mężowie górą!!!![]()
![]()
Kinga Cherek,
Mati - 19 kwietnia 2005
www.MamaZen.pl - CHUSTY: Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.
Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13
Doradca Noszenia ClauWi®
wow, fajny filmik, przeczytałam ostatnio też wątek annymamyalexa i już wiem jak to zacząć w praktyce
od 2 dni obserwuję moją 3tygodniową pannę, i z kupą co nieco widzę, ale na siku nie mam pomysłu :/
jakie sygnały przed siku Wasze dzieciaki nadają? bo ja tylko widzę siku w trakcie przy przewijaniu - leżąc na plecach nóżki żabie się rozluźniają i lec. ale wcześniej??
Weronika Magdalena 09.10.09
http://weronikamagdalena.blog.pl
czekamynaczerwcowegochłopca2017
Weronika Magdalena 09.10.09
http://weronikamagdalena.blog.pl
czekamynaczerwcowegochłopca2017
Mati - 19 kwietnia 2005
Doradca Noszenia ClauWi®
Na początek mam skuteczną poradę:
Jak nie wiadomo o co chodzi, to znaczy, że chodzi o... siku!
Poważnie, przy najmniejszych szkrabach tak to właśnie najczęściej jest.
Przy takim właśnie podejściu dużo łatwiej jest zaobserwować już te konkretne sygnały danego dzieciaczka.
bosssskie jesteście...
![]()
Kinga Cherek,
Obejrzałam filmik, zaczełam czytać książkę i w końcu wysadziłam małą. Efekt: siusiu w kubeczkutylko z kupą nie zdążyłam
![]()
rewelacja!
a jaką masz fajną i uśmiechniętą córkę!![]()
Brawa dla wszystkich idących za ciosem!
Ale uprzedzam: to wciąga tak samo mocno jak chusty... albo i lepiej!!!
Chyba też sobie zaraz filmik włączę, żeby pooglądać uśmiechniętą UlęMęczy ją właśnie przepotężny katar i coś nie ma chęci na uśmiechy dziś... więc wersja filmowa Uli dziś mi się bardziej podoba niż ta na żywo
![]()
Kinga Cherek,
Kinga! Dzieki Ci serdeczne za ksiazke, filmik i wszystko co robisz w kwestii NHN. My stosujemy bezpieluchowe odkad maly mial 3mies.- Zainspirowana glownie Twoja ksiazka przezylam z nim super przygode, ktorej pozytywne efekty coraz wyrazniej widze. Z nastepnym planujemy juz od poczatku stosowac NHN. Pozdrawiam!
obejrzalam, poczytalam, z checia zastosowalabym, ale nie ma mnie w domu wiekszosc dnia;-( mala jest z opiekunka, niedlugo idzie do daycare
ale link posle dalej
Super film.
Moje dziecko ma juz 6 miesiecy, ale zacznę to praktykować![]()