MADZIA widac?
[IMG]imageshack.com/v2/14/09/24/940129f9e4911c051f2af5824d7fa762.jpg[/IMG]
MADZIA widac?
[IMG]imageshack.com/v2/14/09/24/940129f9e4911c051f2af5824d7fa762.jpg[/IMG]
Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)
nie, ja tez kombinowałam jakos....kto się zna?
Mamru, określenie kupka tetry w temacie pieluszkowym - trafia w sedno problemu![]()
Wczoraj przyszły pieluszki. Nie wtajemniczam m. w moje pieluchowe zakupy, bo po co się ma chlop denerwować. A tu traf chciał, że odebrał list od listonosza i pyta mnie co przyszlo. Ja odpowiadam, że pielucha. On mnie pyta, to potrzebujesz kolejnej pieluchy? Ja: nie, nie potrzebuje, od jakiegoś czasu juz korzystam z toalety. I tak się zaczęliśmy śmiać, że temat się skończył.
Moj stosik jak u muzkate, minimalistyczny. A Wasze - cudnie kolorowe![]()
Dominikowa (03.12.2008) i Wojtkowa (18.04.2014) mama
Już poprawilamdziękuję
Szymonek 07/11/2009 i Filipek 31/03/2014
kammilka cudne otulacze! Mój stos już dano nieaktualny, ale od wczoraj mam mocne postanowienie poprawy czyt. żadnych nowych pieluch w domuciekawe jak długo wytrzymam
![]()
Natuś zaraz
no to proszę! i hura! wszystko prawie w jednej szufladzie
od lewej stosik muślinek i otulacze minkee babyetta, potem stosik wkładek, potem otulacze - od dołu GroVia w pandy, milovia jabłuszka, i 4 sztuki close parent v2 - nasze NAJ NAJ
następny rządek kieszonki od dołu fuzzi bunz, gzooby, happy flute, babyetta, baby Jungle i milovia, a ostatni rząd to 4 kieszonki bumGenius, i 4 AIO organic BumGenius. Brakuje 2 otulaczy - jeden na pupie drugi w praniu, 2 kieszonek BumGenius i naszej ulubionej tysiulowej kieszonki która czeka sobie cierpliwie w wiaderku na pranie![]()
Ostatnio edytowane przez mamru ; 25-09-2014 o 13:54
mamru
Piękna szuflada! A zdradź proszę, co sprawia, że te nowe CP są takie super? U nas te poprzednie zalegają na dnie póki co.
Adaśko 12.2013i Basieńka 03.2017
Podpinam się pod pytanie. One różnią się czymś więcej niż wzorkami od wcześniejszej "nowej generacji" ? Mam jagodową i póki co leży, wkurzają mnie te ślepe rzepy na plecach oraz to że jak zmniejszy się rozmiar ( u mnie póki co na S) to tam z przodu robi się grubo i nie wygodnie dla dziecka. Ja je lubię dopiero dla chodzącego szkraba, choć teraz jak mała już się rusza, nie leży ciągle muszę zacząć zakładać.
Jestem z nich bardzo zadowolona. Ogólnie niczym się nie różnią od milovi, ale mam poczucie, że Fifikowi jest w nich wygodniej, jakby lepiej się w nich poruszał. Milovie muszę poprawiac, jak i pozostałe, aby były bliżej kroku, smartlove już nie. Wiadomo, że ciężej wkład wchodzi, no ale z tym trzeba się liczyć. Czekam na kolejne wzory![]()
Szymonek 07/11/2009 i Filipek 31/03/2014
poprzedniej wersji nie lubiłam, wkurzały mnie rzepy. w tych te rzepy lepsze od poprzednich. Co do zapinania to ja po protu w każdej pieluszce wyjęłam tę część do zapinania i nie mechaci się żaden pul. Bardzo mi się podobają, używam i na nocki i na dzień. W dzień z muślinkami, w nocy wkładki mikrofibrowe. Jeszcze mnie nie zwiodły. No i te falbanki przy nóżkach, nie ma szans, że coś wyleci, nawet mleczne kupki![]()
Przepraszam, ale jeszcze podpytam.Tylko te rzepy "na plecach" wkurzały, czy generalnie jakoś najnowsze lepsze są?
Ja w sumie też nie przepadam za poprzednimi CP, bo wydają mi się takie mało oddychające, aczkolwiek szczelne bardzo. U nas głównie wełna, właśnie muszę też swój stosik wkleić.
![]()
Adaśko 12.2013i Basieńka 03.2017
pierwsza rzecz ktorą zrobilam z cp to bylo wyprucie tego idiotycznego rzepa ktory obcieral plecy...
nie jest to moja ulubiona pieluszka, bo jednak w porownaniu do innych (aio totsbots, kieszonki babyjungle czy smartlove) jest sztywna i jakas taka gruba. ale prawda jest taka ze nigdy nie przeciekla. co innym sie zdarza.
Ania
2008, 2011, 2013, 2018
na plecach w V2 nie ma tego rzepa! zakładki otulacza sa zakonczine gymeczka, już nie sa takie luxne, wkąłdy sa szersze, V2 z wzorem sa bardziej miękkie i gymki maja delikantiejsze i chyba sa trochę węższe.rzep chowa się w pulu do prania. jak dla mnie zdecydowanie na plus.oczywiscie, porównując do nappime,milivi,babyetty ro pieluszka jest sztywniejsza, pul raczje jak w bg.
Miałam okazje oglądać v2 a jedynke po lifcie mam w domu. Wnioski takie, dwójka jest miększa, zakładki to super pomysł, duza regulacja rozmiarowa bo spokojnie moja dość pokaźna dwulatka nosi i nic jej nie odgniata, wiec i dwojka byłaby dobra. Ogólnie to gdybym miała coś dokupować to były by to v2. Plus za możliwość włożenia tetry/wkładów/ prefoldow i uzywnia jak otulacza.
...ale, ze to nie temat cp, tylko stosikowy to muszę przyznać mamru ze masz b. Przemyslany stosik. Widac w nim lata pieluchowania! Super
Tapatalk.
Ostatnio edytowane przez qmpeela ; 27-09-2014 o 08:35
Lena '07Nina '10
Blanka '12
Gabriel '16
Matilda ‘18
A. 06.14 (*)
https://m.facebook.com/thetwoowls/ -dzieciecy handmejd
Mój świat fotografii - fejsbukowy fanpejdż, zapraszam!![]()
jak ja Wam zazdroszczęstosiki przecudne!!
(pozwólcie, że skopiuję recenzje do działu z recenzjami- z pewnością komuś przyda się Wasze doświadczenie))
Ostatnio edytowane przez spinek ; 27-09-2014 o 08:50