Dzisiaj na targach natknęłam się na polską markę pieluch, której wcześniej nie znałam - Dudusie.
Znacie, używałyście?
nie słyszałam o nich wcześniej, ale widzę, że mają całkiem przyjemne wzorki i są produkowane w Polsce. Martulec, a dotykałaś ten pul? Grubszy, cieńszy? No i wielkością, fasonem do jakich pieluch byś je mogła przyrównać?
bardzo miłe wzorki, zapietą na najmniejszy rozmiar przypomina NappiMe.
Pul w dotyku podobny jak ten z NappiMe z ostatnich wzorów.
Pul dość elastyczny.
Kieszonka ma przeszycia przy nóżkach, i taki dość mięsisty mikropolar.
Wkład jest mikrofibrowy, otoczony mikropolarem, więc nadaje się i do kieszonki i do otulacza, dodatkowo wkład nie jest prostokątny tylko podobnie jak w IB jak klepsydra. Wkłady w kilku rozmiarach.
Mają też kąpielówki, bardzo przyjemne w dotyku, dla dziewczynek z falbaneczkami.
Tylko cena jest dość spora moim zdaniem, bo pielucha plus wklad to ponad 80 zł.
Nie znam, ale wzorki całkiem sympatyczne![]()
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
jakie wzorki śliczne mają,a i kąpieluszki fajowe
a kojarzysz cenę kąpieluszek? W ich sklepie nie widzę ceny, ani żeby można je było kupić. Ale fajne są, zwłaszcza te z falbankami![]()
dziś tu ukazała się recenzja tych pieluszek: http://dziecisawazne.pl/polskie-piel...orazowe-dudus/
Zoś 2009i... Ktoś 2014
Też dzisiaj dopiero je dojrzałam. Wyglądają fajnie i podobają mi się rozszerzone wkłady.
Doradca Noszenia ClauWi®
http://dudusie.com/index.php/kapielowki-wielorazowe ceny kapieluszki
chyba się skusze i zaryzykuje bo wzory maja bajeczne
kupiłam sobie jedną pieluszkę z wkładami, na próbę. Czekam na kurierajak dojdzie i potestujemy, dam znać co to za nowe cudo
Mało przyjazne ceny, ale wzory śliczne.
Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13
ceny jak za wszystkie dobrej jakości pieluszki, nie można porównywać z chinkami, bo trochę inna filozofia. Chinek nie kupuję, bo boję się składu farby w tych pieluszkach, a nie przecieków, dziecko można przecież przebrać i od wilgotnego bodziaka się nie rozchoruje.
Ale przecież ja nie do chinek porównuję, ale chociażby do Nappime, gdzie masz kieszonkę + wkład bambusowy ( ! ) za 69 zł, Kokosi ( 60 zł z wkładem babmusowym ), a kieszonka Dudusia + wkład od 4 kg mikrofibrowy ( ! ) 75 zł
PS. Oj tam, oj tam przecieki, miałam 2 chinki i obie trzymały na mur beton, co do jakości to już faktycznie różnie z tym bywa.
Ostatnio edytowane przez larwunia ; 27-09-2013 o 09:43
larwunia albo żartujesz albo masz jakieś inne ceny w nappime i kokosi. Kieszonka nappime to 59 zł bez wkładu, kokosi to 50 zł bez wkładu, dudusie to 62 zł bez wkładu.Chcę sprawdzić jaki dudusie mają pul, bo nappime zdaża się, że nie dają rady, zresztą krój nie do końca mi leży. Szukam czegoś w rodzaju Milovi albo ChB. Kokosi kocham za ich zgrabność i częściej przewijam![]()
No zależy czy patrzysz na cenę samej pieluszki, czy pieluszki z wkładem, ja przecież podałam ceny z wkładamiNatomiast nie ma co debatować, cena rzecz względna i gusta rzecz względna ( ja tam Nappime kocham, to moje ulubione, trzymają u nas jak skała
). Daj znać jak Ci się sprawdzają dudusie i jak będziesz miała możliwość to wrzuć proszę jakieś fotki na żywo
![]()
jasne larwuniawłaśnie dzisiaj doszła. Pul podobny do kokosi i Milovii (to dla mnie na duży plus), wąsy dłuższe o ok 3cm od Milovii (to też na plus), wkłady L długie super dopasowane do kieszonki, ale wkład S coś nie bardzo. Jutro testuję
![]()