Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: Chustonoszeniowy redebiut - z większym dzieciem. Ostatni post - moje wiązania...

Chustofanka Awatar Livonia
    Miejscowość
    Newport

Talking Chustonoszeniowy redebiut - z większym dzieciem. Ostatni post - moje wiązania...

hej. Moja Ala ma 8 miesiecy. Siedzi pewnie ale nie siada sama. Motam ją w 2x jednakże nie chce mi trzymać rączek "w". Nie dziwię się, bo przecież nauczona, że jak mama/tato nosi to do wszystkiego sięgnąć może.
    czy mogę ją nosić z wyciągniętymi łapkami? może fotnę i wrzucę wam jak to wygląda?

drugie pytanie. Poza plecaczkami (na które przyjdzie czas jeszcze) jakie wiązanie polecacie, żeby mała była bardziej skierowana do przodu? Wiążę ją na biodrze w to wiązanie z pętelką. Ale trochę mi ciąży...(9kg)
    Ostatnio edytowane przez Livonia ; 20-02-2011 o 19:02
    Drugi chuścioch w drodze

Chustomanka Awatar pata79
    Miejscowość
    Józefów, woj.lubelskie

Domyślnie

Hej, IMO można ją już nosić z łapkami wyciągniętymi jeśli siedzi. Tylko pamiętaj, żeby na pleckach wysoko podciągnąć, pod same paszki. Ja tak Hanię noszę.

Miejscowość
    Newport

Domyślnie

tak właśnie pata zaciągam jej. wkleję fotki jak tylko zrzucę na kompa ocenicie.

dziś nosiłam w |"pentelce". Ala usnęła. Schowałam nawet jej łapki. Ale słodko spała - nie miałam serca jej rozplątać i zrobiłyśmy w 20 minut (jak spała) ryż z warzywami mniam, mniam

w przyszłym tygodniu przyleci do mnie perełka nati - mam nadzieję, że zmobilizuje mnie to do częstszego motania

pata - nasze dziewczyny w podobnym wieku wiążesz Hanie w plecaczki?
    Drugi chuścioch w drodze

Chustomanka Awatar pata79
    Miejscowość
    Józefów, woj.lubelskie

Domyślnie

No niby wiążę
    Po domu, z pomocą męża.
    On za to się nie boi, wiąże sam i na spacer też chodzi z Hanką zamotaną na plecach. Ależ jej się podoba

Miejscowość
    Newport

Domyślnie

no to fajnie macie. Mój mąż niechustowy. Za to ja coraz bardziej... )))))
    Drugi chuścioch w drodze

Chustonoszka Awatar Asiolek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A może kangurek na biodrze.

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

pewnym kompromisem jest też jedna łapka na zewnątrz, np w 2x łatwo włożyć i wyciągnąć tylko jedną rączkę (mój synek czeto robił to sam)
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Miejscowość
    Newport

Domyślnie

pokochałam 2x. noszę codziennie tak. Wiążę już też szybko. Ale muszę się upewnić czy jest ok.

Może moja mina o tym nie świadczy PPPPPPP ale super mi się nosi. Tutaj mała trochę mi zjechała - bo spała

moja walka z plecakiem...

chyba za nisko jednak...

no i za mało dociągnięta - bo się odchyla za mocno(?)

Ostatnio edytowane przez Livonia ; 27-02-2011 o 14:01
    Drugi chuścioch w drodze

Miejscowość
    Newport

Domyślnie

no niech kto okiem rzuci
    Drugi chuścioch w drodze

Chustonoszka Awatar Asiolek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Wydaje mi się, że w 2x jedna nożka jest trochę niżej. Nie lubię tego wiązania, bo jak dociągniesz jedną połę bardziej, to właśnie tak się dzieje. A jeśli chodzi o plecak, to zdecydowanie wyżej musisz zarzucic dziecko, tak aby pod koniec, węzeł nie był na wysokości pępka, ale tj. nad brzuchem. Górna poła musi byc bardziej dociągnięta.

Miejscowość
    Newport

Domyślnie

masz rację. ale ja kieszonki nie lubię a na inne z przodu nie mam pomysłu (kangura nie umiem:/) w 2 x mi się podoba, że najpierw motam a potem wkładam.

a plecak to przyznam szczerze, że na razie odpuszczam... za trudny
    Drugi chuścioch w drodze

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Livonia Zobacz posta
    a plecak to przyznam szczerze, że na razie odpuszczam... za trudny
    Co Ty chcesz od swojego plecaka?? Przynajmniej Ci pasy spod pupy nie wylatuja Tylko dociagnac trzeba by nieco gorna czesc i moze ew. Mloda wyzej zainstalowac, jesli czujesz taka potrzebe i wszstko gra. Plecak za trudny w motaniu czy za trudny w uzytkowaniu?

ps.
    2x - owszem, motasz, a pozniej wkladasz, ale na sam koniec jeszcze dociagasz. To tak dla jasnosci - bo jesli czujesz, ze jest dociagniety, to dociagac nie musisz. Zazwyczaj trzeba to zrobic, zeby zlikwidowac lopoczace krawedzie. O Twoim 2X nic nie powiem, bo Alicja ma bluze z kapturem
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Chustomanka Awatar Foxy Lady
    Miejscowość
    Warszawa Włochy :)

Domyślnie

ale włosiska ma Twoja Ala - niesamowite
    moja córcia ma i miała dużo, ale Twoja ma takie "dorosłe" już
    bomba
    Helenka piękna 23 lipca 2009

Miejscowość
    Newport

Domyślnie

no tak tak, 2 x zakładam wkładam Alę i dociągam sobie ale... spróbowałam kieszonki. Ja nie wiem albo EWOLUOWAŁAM sama z siebie albo FAKTEM JEST że duże dziecko łatwiej się wiąże. Błyskawicznie zawiązałam a drugim razem ładnie już dociągnęłam. Może to lepsza chusta też? nie wiem.
    Teraz katujemy kieszonkę ale nasza chusta taka długa, że w kieszonce musze się obwinąć raz jeszcze i z przodu wiązać... dupka nam pięknie "wpada", no naprawdę podoba mi się.

Chyba kangura (albo takie wiązanie na boki z przekręceniem chusty - nie wiem jak się nazywa) musimy popróbować bo on mi się całkiem dziki wydaje.

co do plecaka - w sumie fakt nie jest taki tragiczny. Chyba UŻYTKOWANIE zawodzi nam mnie pije w ramiona..., Ala sprężynuje i nie czujemy się pewnie obie w nim

dzięki za podpowiedzi

a co do włosków Alicji. Z takimi się urodziła)))
    Drugi chuścioch w drodze

Uprawnienia umieszczania postów