Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Co z tą nocną pieluchą?

Domyślnie Co z tą nocną pieluchą?

Jesteśmy początkujący i mam od 2 nocy pewien problem.
    Na noc używamy Imse Vimse frota organiczna lub Tots Bots Stretchie. Na zewnątrz mamy flipa PUL.
    I od dwóch nocy ok 3 nad ranem te pieluchy zaczynają koszmarnie śmierdzieć.
    Wiecie czemu tak i co to może być? Bo zdziwiło mnie to, że tak dopiero od 2 nocy jest.

Chustomanka Awatar anmuszka
    Miejscowość
    Warszawa Bemowo

Domyślnie

a pieluchy nowe czy kupione używane? moze idą zęby?

Domyślnie

Kupiliśmy nowe. Mają może miesiąc. Piorę co dwa dni, przechowuję w wiadrze zakrapianym olejkiem z drzewa herbacianego.
    Zęby owszem - wydaje się, że niebawem wyjdą dwójki, bo ciągle coś tam kombinuje paluchami.
    A te zęby to mogą mieć związek?

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

u nas czy zeby ida czy nie to te "nocne" pieluchy śmierdza przeokropnie tez, a szczególnie jak są z czymś sztucznym, niestety. strietchie to bambus ale z domieszka czegos, moje te własnie pieluchy tez strasznie śmierdziały. zmieniłam formowanki na "czysty" bambus i jest dużo lepiej, choć delikatny smrodek tez jest. mysle że czynnikiem jest takze to że w nocy mocz jest jakby bardziej intensywny, tzn dłużej jest w organizmie i jest bardziej skondensowany, poza tym czas tez robi swoje, mocz sie rozkłada jednak

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

zeby moga byc,
    mi tez smierdza siuskami ale z rana.ale byl czas ze smierdzialy kolo polnocy ale tak ze sie nie dalo przebywac w tym samym pokoju,a le odkrylam winowajce,i byl nim olejek lawendowy i od tamtej pory nie uzywam do prania zadnych olejkow,czasem wkropie do wiadra ale tylko kropelke.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustomanka Awatar czuppi
    Miejscowość
    Gdynia, obecnie Gdańsk

Domyślnie

ja zawsze poznaję, czy ząbek idzie po zapachu pieluch teraz chyba górna jedynka idzie. Jak pierwszy raz poczułam to też myślałam, że to wina pieluch a to ząbek był.
    Miłosz-11.05.2010

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Dziewczyny, co z tymi zębami? Bo któryś raz już czytam i pojęcia nie mam o co cho?...

Chustomanka Awatar anmuszka
    Miejscowość
    Warszawa Bemowo

Domyślnie

jak idą zęby to mocz ma jest bardziej intensywny wiec mogą bardziej śmierdziec i jak mnie dobra dusza uświadomiła to chyba bardziej zakamieniają pieluchy.

Chustomanka Awatar mama-donna
    Miejscowość
    Dania-Løsning, Polska-Kędzierzyn-Koźle/Nysa

Domyślnie

U nas nad ranem cokolwiek by na pupie było, czy PUL czy wełna, czy bambus czy welur wszystko śmierdzi okrutnie, ale nie ma co się dziwić jak pierwszy siusiek mógł wylądować w pieluszce 10 godzin przed pobudka a to wystarczający czas, żeby siuśki zaczęły śmierdzieć.
    Julia 26.02.2010 Miron 16.03.2013

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

u nas zawsze, absolutnie zawsze intensywny zapach moczu oznacza jakąś infekcję: zęby, górne drogi oddechowe, zwykły katar

Uprawnienia umieszczania postów