Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 50

Wątek: Raki dla chustomamy

Chusteryczka Awatar rzezuchama
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie Raki dla chustomamy

Zima zaskoczyła...
    Wczoraj zobaczyłam u ciotki, która upadła w zeszłym roku fatalnie na lodzie i teraz się boi śliskiego, dziś poleciałam kupić.
    Dziewczyny, rewelacja!
    Takie cudo:
    http://www.e-pamir.pl/0,444,petzl-ch...piky-plus.html
    Na razie pokonałam tylko trasę ze sklepu do przedszkola ale komfort w porównaniu z drogą do sklepu mocno poprawiony.
    Ale ciotka już ma dłuższy staż i bardzo zachwalała.
    Tylko chrupczą na czystym chodniku głośno No i trzeba pamiętać i nie demolować drewnianych podłóg.

Dla tych, które jednak nie kupiły podkutych icebugów

No i może jednak uniknę wózka tej zimy

Jeśli się niepotrzebnie podniecam, bo już było, to sorki.
    Marta, mama Stasia - 2007 i Józina - 2010
    Stasiek poleca
    Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego w słowa. Julian Tuwim

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

ooooooooooo....tego mi trzeba!!!
    juz wiem o co poprosze mikolaja w liscie- dzieki
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

raki jak raki, ale sklep jak się nazywa
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Domyślnie

dobry wynalazek...jak byłam młodsza to marzyłam o czymś takim
    ja mam na szczęście buty trekkingowe Dolomite, kosztowały worek pieniędzy, ale noszę je od jakichś 6 lat i zimy, śniegi, mrozy i lód mi nie straszne. a przyszła zima już będzie w chuście. i założę się, że będzie taka jak ta (i poprzednia..).

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    raki jak raki, ale sklep jak się nazywa
    Prawda?

Fajny patent. Dzieciom moim by się przydały
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustomanka Awatar Magdailena
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszczoła Zobacz posta
    Prawda?

Fajny patent. Dzieciom moim by się przydały
    Ja jakop dziecko bym nie chciała takiego czegoś nie ślizga sie, a dla dziecka to tragedia...

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

no tak, jak zalozylam niedawno podobny temat, to mnie tam wysmiali :/ ale i tak sobie zakupilam czekam na przesylke

EDIT: no moze nie wysmiali, ale zachwytu tam nie bylo
    http://www.chusty.info/forum/showthr...highlight=raki

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Jaśnie Pani, bo ja go nie zauważyłam. A rzezuchama mi wczoraj na żywo i w akcji pokazała. To ja się niniejszym zachwycam!
    Julka 2001, Zosia 2007

Chustomanka Awatar Magdailena
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Ja chyba tez zakupie takowe. Fajne - no i to nie raki, jak dla alpinistów;P

Chusteryczka Awatar djdag
    Miejscowość
    Poznań/Kiekrz

Domyślnie

w betterwarze też mają raki, znacznie tańsze, ale nie wiem, jak z ich jakością. na początku się obśmiałam, a teraz kupuję dla wszystkich moich i męża dziadków (czyli 6 par) i dla nas do chusty/nosidła, bo jak szłam normalnie, to strasznie się bałam wywrotki.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    no tak, jak zalozylam niedawno podobny temat, to mnie tam wysmiali :/ ale i tak sobie zakupilam czekam na przesylke

EDIT: no moze nie wysmiali, ale zachwytu tam nie bylo
    http://www.chusty.info/forum/showthr...highlight=raki
    oo przepraszam, mnie się podobały
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magdailena Zobacz posta
    Ja jakop dziecko bym nie chciała takiego czegoś nie ślizga sie, a dla dziecka to tragedia...
    Zależy kiedy...jak się ma dwa lata i idzie się kurczowo przyczepionym do ręki matki, to chyba jednak nie taka tragedia Moje dzieci nie są rozmiłowane w atrakcjach typu przewracanie się, niekontrolowane ślizganie etc.
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustonoszka Awatar funia3

Domyślnie

A czy ktoś już wypróbował te podkładki Spiky???? Są dobre, warto??? Bo ja do tej pory od 2 zim używałam takie tanie "raki miejskie", chyba ze 20 zł na alle kosztowały. TYlko stukają jak dzikie, normalnie jak koń. I 1 mankament- wbijają się w buta, akurat mi to tito, bo podeszwę zimową mam grubą, że aż, ale przy cienszej by zrobiły chyba butom kuku.

Chusteryczka Awatar Kilerek_81
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Fajne, tylko czy się wygodnie w tym chodzi?

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Jaśnie Pani, ja tez przegapiłam Twój wątek. Poza tym wiesz, koniec pazdziernika to były upały nikt taki przewidujacy jak Ty nie był, to i smichy chichy urzadzali. Teraz jak kazdemu zima zajrzała w oczy to na one przejrzeli
    Przeleciałam się dziś znowu i powiem tak: to nie jest tak, że nie czuje się, że ma się coś pod butem - ja mam badury, więc podeszwa stosunkowo gruba, ale lekką akupresurę czuję Ale nic drastycznego, ot lekki ucisk.
    Ja nosze na badurach, ew. na scarpy moje górskie wsadzę, ale ciotka, osoba starsza, nawet na eleganckie kozaczki po wyjściu z opery nakładała Na czarnych butach właściwie nie widać. Ona nosi od zeszłego sezonu i bardzo zadowolona jest.
    Jak pisałam wczoraj - chrupcza śmiesznie na czystym chodniku, ale imo nie bardziej niż szpilki się tłukące
    Dla mnie zalety: nie muszę tak bez przerwy i uważnie wpatrywać się w podłoże, co nie jest proste jak nosze dziecia z przodu i zaganiam jeszcze Starszaka dookoła.
    No i świetne na te "odśnieżone" chodniki - pod jednym domem czysto i sucho, ale juz pod nastyępnym zwały śniegu, zaraz lodu. No i u nas na potęgę cieknie z dachów przy takiej pogodzie (zwarta zabudowa miejska), przy mrozie natychmiast zamarza, nawet w cieniu i lodowiska na wąskich chodnikach są non stop, o nie zawsze ktoś szybko reaguje i posypie.
    Jak dla mnie na łażenie z chustą właśnie takie dookoła domu do przedszkola i z powrotem super.
    To jakiś kauczuk jest (ta guma), gwoździki nie niszczą podeszwy od spodu, bo zatopione są w takich plastikowych pastylkach. Petzl jest jakąś-tam dobrą chyba firmą. Gwarancja jest na 2 lata.
    Stasiek poleca
    Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego w słowa. Julian Tuwim

Chustomanka Awatar Kirah
    Miejscowość
    Zielonki/Kraków

Domyślnie

wczoraj wylazłam na śnieg i od razu się wywaliłam
    moje UGGsy są niestety strasznie sliskie nie mam innych butów na zimę. Czy to faktycznie uniwersalne, da się zamontować na wszystkim? nie zniszczy butów?
    No i w tym sklepie piszą o 3 rozmiarach, ale nie ma możliwości wybrania który rozmiar się chce?

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Nie widzę możliwości zniszczenia jakoś specjalnie butów - jak pisałam, ciocia nosi na skórzanych normalnych butach, nawet eleganckich. Na obcas nie da się założyć. (chyba, nie sprawdzałam) To jest taka kauczukowa guma. Kolce nie zniszczą podeszwy, bo są tylko od strony podłoża (no chyba, że odwrotnie założysz )
    Są trzy rozmiary "uniwersalne"1,2,3, najmniejszy jest do rozmiaru 41. Ta guma się naciąga po prostu na bucie. Ja noszę 37, kupiłam 1 i tzryma sie dobrze.
    Ostatnio edytowane przez rzezuchama ; 30-11-2010 o 12:34 Powód: pomyliłam rozmiar
    Stasiek poleca

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Kirah! Ty się z tym Brzuchem nie wywalaj, no! Bardzo Cię proszę.
    Stasiek poleca

Chustoholiczka Awatar eesti
    Miejscowość
    Estonia/wcześniej Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djdag
    w betterwarze też mają raki, znacznie tańsze, ale nie wiem, jak z ich jakością.
    Są nadal te raki w Betterware? Bo nie mogę ich u nich znaleźć, a chętnie bym zamówiła.

Chustomanka

Domyślnie

Ale fajne raki! Ja akurat mam do chusty zakupione zeszłego roku porządne zimowce, ale dobrze wiedzieć! Brawa!
    O, ja też poprzedni wątek rakowy przegapiłam
    {HomeBirthing . BreastFeeding . Co-sleeping . BLWeaning . BabyWearing . Cloth Diapering . Work at Home . Veg*n momma to Kiki girl (IX 2009) & baby Surprise (Spring 2012)}

Uprawnienia umieszczania postów