Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: Wielka pupa:(

Chustomanka

Domyślnie Wielka pupa:(

Jestem już bliska poddania się. Mały ma trochę ponad 5 kg a w bambino mio i otulaczu wygląda jakbym mu założyła trzu wielkie pieluchy. Żeby chociaz to tylko dziwnie wyglądało nie byłoby dramatu... ale jemu jest niewygodnie! na brzuszku nie może leżeć a jak leży na plecach to nogi ma niemalże w górze. I tak szeroko rozstawione, ze nie potrafi w nimi machać...
    Może otulacz za duży albo co? Używam tego IV z brązowymi paseczkami na rozmiar 3-6.
    Może macie jakieś malutkie otulacze?
    Mały jak pisałam waży 5- 5,5 kg ale ma szczupły brzuszek i nóżki, nie jest grubaskiem.

Chusteryczka Awatar Gertruda
    Miejscowość
    Las koło Łodzi

Domyślnie

A jak składasz pieluchę????
    Starszy 18.12.2008 Młodszy 02.01.2011

Podpisz się i ratuj maluchy!!!!

Chustomanka

Domyślnie

Jak zakładam bambinomio to normalnie jak w instrukcji na trzy, bez udziwnień.
    Tetrę próbowałam w origami, ale niezbyt dobrze mi to wychodzi, bo jest nieforemna ta moja tetra. Wiec najczęściej też w prostokąt.

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

moj grubek najlepiej w Itti bitti wyglada, nosi ten sam rozmiar co ponadroczna kolezanka

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

to nie kwestia otulacza, ale pieluszki. w praktycznie kazdej składanej bedzie podobny problem.
    po zalozeniu pieluszku w kroku pozawijal lekko do srodka, powinno pomoc.

możesz zrobić fotke złożonej pieluszki?
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustomanka

Domyślnie

Nie rozumiem jak do środka? Nakieruj, bo nie wiem w którą stronę mam ruszyć z wyobraźnią
    A jesli bym stosowała formowane to problem znikinie?
    Problemem nie jest tylko, że jest tak szeroko pieluchowany ale i to że na pupie i na brzuszku ma też za grubo. Większość ubranek nie mogę dopiąć. On jest naprawdę drobny (w porównaniu z dziećmi w jego wieku), to nie taki "spasiony" bobas, więc tym dziwniej wygląda w pielusze.

Chusteryczka Awatar Gertruda
    Miejscowość
    Las koło Łodzi

Domyślnie

Czy ja wiem czy trzeba składane zamieniać na formowane mój chłop mniej ma na sobie jak w tetrze i otulaczu lata aniżeli w formowance...Może masz za duży rozmiar tych pieluch??Bambino mio ma dwa rozmiary który masz??
    Starszy 18.12.2008 Młodszy 02.01.2011

Podpisz się i ratuj maluchy!!!!

Chustomanka

Domyślnie

Nie, na pewno dobre, rozmiar ten mniejszy do 7 kg.
    Już pal licho sam wygląd i ubranka. Ale problem w tym że on nie rusza się w nich swobodnie. Nie mówiąc już o takich wyczynach jak obracanie. Tego w nich na pewno się nie nauczy

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

emmo a może "pakujesz" za dużo do otulacza jak na wiek twojego maluszka?

paromiesięczne dziecko nie ma ilościowo"siuśków" np. roczniaka i zbędne ejst wkąłdanie extra wkąłdek , lub ładowanie dużej pieluchy tetrowej składanej an 3 .
    Maluszek o wadze 5 kg przypuszczalnie ma 2-3 miesiące ? ma mały rozstaw nóżek i napewno czuje się niefajnie z "książką telefoniczną" między nimi
    Naucz się origami , t wcale nie jest takie trudne lub wkładaj wkładki zamiast dużej tetry
    A tetre składaną na 3 zostaw sobie przyda się za kilka miesięcy kiedy malec będzie starszy
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

biedronka, bardzo dobrze radzi

ja bym prosiła o fotki jak wygląda złożona przez ciebie pieluszka. dobrze dopasowana formowanka zdecydowanie lepszą swobodę ruchu daje. lub tetra dobrze złożona.

Chustomanka

Domyślnie

Żadnych wkładek mu nie wkładam, bo jeszcze takich nie posiadam
    Dziś włożyłam mu rano formowaną (mam jedną jedyną) i było chyba trochę lepiej. Ale ją w 10 minut zasikał... A potem włożyłam tetrę, ale mniejszą niż inne no i chyba faktycznie pupa nie była tak duża.
    Czyżby bambiono mio było nie dla nas?
    A czy są jakieś otulacze trochę mniejsze w kroku?

Chustoholiczka Awatar JustNik

Domyślnie

emmo mielismy podobna obsesje zanim zaczelam wielo - jak ja wloze corce rajstopki i sukienke zeby to jakos wygladalo bo fakt ze te dzieci w wielo ktore widzialam mialy wielkie pupska. Problem u nas rozwiazaly BumGeniusy - male i zgrabne- nawet z 2 wkladkami chlonnymi. No ale pupa mojej cory jakas mala jest z natury

coz, kazda pupa jest inna (brzmi jak ludowe przyslowie)

Chustofanka Awatar Agakakaka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

moje panny ważą jedna niecałe 3kg druga 3,5kg, zakładam albo bambino mio albo tetre w prostokąt i otulacz (rózne, majty IB jak wkładka brudna, bambino mio lub bambinexy) i wcale nie wydaje mi sie ze maja jakies wielkie pupy

Chustomanka

Domyślnie

No mi wcześniej też to nie przeszkadzało, ale od kiedy mały stał się bardziej ruchliwy to już tak... Zresztą miałam okazję go w przychodni porównać do dzieci w jego wieku i faktycznie okazał się być najsmuklejszy. Nie wygląda jak typowy tłuściutki bobas. Przez co większość osób myśli, że jest starszy.
    Przydałoby się coś wąskiego w kroku i niezbyt grubego na pupie. Muszę coś wykombinować. Nie chcę się tak łatwo poddawać...

Domyślnie

No i ja z podobnymi dylematami sie do was zwracam.
    Dyskusja na temat rozwoju w wielorazówkach była m.in. tu
    http://forum.gazeta.pl/forum/w,61482...j_ruchowy.html

Jestem bardzo za wielo ale sen z powiek mi spędza strach, że mu tym zaszkodze.
    Mały jest duży. Ma 7 tyg nie całe i waży 5,5 kg. Zakładam mu tetre lux złożoną w origami w otulaczu IV albo wełnianych gatkach Storchenkinder. No pupa jest mimo to większa niż w pampkach... Na noc Wonderooski - i chyba z nich na razie zrezygnuje choć składanie tetry w nocy mnie przeraża ( i tak ledwo żyje z niewyspania )

Dzis byliśmy u ortopedy i ten zalecił niekrępowanie odwodzenia nóżek no a ja mam wrażenie ze w pieluszce trudno mu przygiąć nózki do brzuszkai rozłożyć do pozycji żabki.

Dziewczyny czy któraś z was pieluchowala od urodzenia jak my? Czy wystąpiły jakieś problemy z rozwojem??

Dziewczyny poradzcie coś bo mam kryzys wiary normalnie

Chustoholiczka
    Miejscowość
    daleko i blisko

Domyślnie

Ja pieluchowalam od urodzenia niemalze, dzieci od 2 kilo
    Wyjatkowo drobne ale rowniez mega ruchliwe

Nigdy nie uzyskalam efektu duzej pupy, stosowalam tetre z otulaczami Motherease, BG i Itti Bitti - wyjatowo male i zgrabne pieluszki. Wąskie w kroczku i dopasowane.

Jesli chodzi o problemy rozwojowe to chyba my (tetrowe pokolenie lat 70 i 80) najlepszym jestemy przykladem, ze wielo nie szkodza - ja na zdjeciach mam pupe ze hohohohoho, ale jakos mi to nie zaszkodzilo
    K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013

1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!

Domyślnie

Hmm Czyli może zmienić otulacze? Czy IV bardzo sie różnią od otulaczy BG czy itti bitti? Bo na oczy ich nie widziałam...

Chustoholiczka
    Miejscowość
    daleko i blisko

Domyślnie

są większe i grubsze.
    Itii bitto to pieluszki z wypinanymi wkladakami, mozna stosowac z innymi wkladkami lub tetra (tak jak ja).
    K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013

1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

ja bym ci radziła kupić jakiś może uzywany otulaczyk na naszym bazarku: nie zainwestujesz za wiele, a zobaczysz czy jest jakaś zmiana.

moim zdaniem to nie jest jednak kwestia otulacza: one są miękkie i dopasowują się do pieluszki (nie miałam w ręku twojego otulacza, więc nie wiem na 100%).
    możesz też kupić jedną formowanke i zobaczyc różnicę.

moja julka też była taka duża po 4 miesiącach się wyrównało

julka pieluszkowana jest od urodzenia. rozwija się bardzo normalnie

jak masz obawy to w dzień stosuj: tetra w prostokąt, gacie wełniane plus getry na nogi.

co do wonderoos: one nie krępują ruchów dziecka. co ważne: po zasikaniu w kroku pozostają bardzo elastyczne- takie testy robiła bodaj hanti

Chustomanka

Domyślnie

Dostałam nowy otulacz od Dominiki i okazało się, że to faktycznie wina otulacza. Ten mój był za szeroki w kroku, za mało wycięty na uda i za gruby w ogóle. Teraz to całkiem co innego!!!
    Formowanka też ekstra wycięta, normalnie szyta jakby na miarę. Mały wywijał nogami jak szalony!!!
    Pokochałam wielopieluszkowanie !!!

Uprawnienia umieszczania postów