o recenzje wielorazówek szytych przez nasze foremki![]()
dzielcie się swoją wiedzą na ten temat, tylko szczerze i bez wazeliny prooooooooooszę. Jak kiedyś moje dziecie pójdzie o normalnej porze spać to i ja się podzielę wiedzą już zdobytą![]()
o recenzje wielorazówek szytych przez nasze foremki![]()
dzielcie się swoją wiedzą na ten temat, tylko szczerze i bez wazeliny prooooooooooszę. Jak kiedyś moje dziecie pójdzie o normalnej porze spać to i ja się podzielę wiedzą już zdobytą![]()
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
otulacze PUL od yetty są git
ale czy wy w ogóle gustujecie w otulaczach?
:/
acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.
czekam niecierpliwie. i aż się boję.![]()
edit:
MKW? co to za temat???![]()
SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
Zuzanna i Franciszek
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.
bo hanti kontu jest za pełno chyba![]()
:/
acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.
ja mam otulcz od yetty polarowy i nic do niego nie mam. jest ok, tylko rzepy mogłby miec szersze to raz a dwa ze jak jest wszyty tak po calosci NORMALNY rzep to sie do niego wsio czepia
edit: aha, to nie jest standardowy otulacz yetty, okazało sie, że ma zle wszyte te rzepy, w sensie odwrotnie![]()
Od Darijah:
Pieluszki polarowe AIO niesamowicie chłonne, miękkie, wygodne, piękne i co mnie mile zaskoczyło - nie przemakają.
Formowanki super, mają fajne wkładki (różne kształty, świetnie chłoną) i są śliczniutkie![]()
Jutro będę testowała otulacz pul na napki to dam znać jak się sprawdza.
Od Yetty:
Kieszonki pul, moim zdaniem całkiem dobrze się sprawdzają, wygodne, szybko schną, nie odciskają nóżek, nawet pulchnychi są śliczne.
Formowanki bardzo fajne, nie robią dużej pupy, są wygodne i jak zwykle ładne![]()
Na AIO czekam, dam znać jak dojdzie i będę po testach.
Mati 03.2005 Martynka 09.2008 Szymonek 12.2012
moja spowiedź
mam kieszonkę od Yetty
pieluszka bardzo ładnie odszyta, pul piękny kolorowy, ale gruby jak cholera, jak na razie dla mnie nie do użytku, bo Klucha w niej leży jak naleśnik mając trudności w poruszaniu się w niej (między nóżkami tez za szeroko). Pieluszka leży i czeka aż Kluska podrośnie.
AIO od darijah
nauczona doświadczeniem tu już poprosiłam o zwężenie pieluszki między nóżkami i o to żeby pieluszka mięciutka była.
Przyszła mięciusieńka jak kaczuszka, zupełnie nie czuć że ma pul w środku jest mała, miękka zgrabna jak IB (chyba nawet bardziej miękka). No i stałabym się stałą klientką, gdyby nie to że materiały użyte są kiepskiej jakości![]()
Flanelka zewnętrzna po pierwszym praniu wygląda gorzej niż moje pięcioletnie flanelki.
Na szczęście wszystko o czym napisałam da siepoprawić, bo dziewczyny szyją bardzo ładnie![]()
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
i masz rację, w pierś się biję, za dużo ostatnio o pieluchach czytamZamieszczone przez alajakubik
bo ta AIO to od darijah
idę poprawić
Hanti pule w zależności od wzoru, są sztywne lub miękkie lub wogóle mięciutkie.pul piękny kolorowy, ale gruby jak cholera
Jednokolorowe są mięciuteńkie, sama mam - rewelacja, wąziutko robi się w kroku. Małpki są mięciutkie, kolorowe kwiatuszki są miękkie, moro już troszkę sztywniejsze ale tylko troszkę, kolorowe paski mocno sztywne...
hanti a ty masz chyba pieluszke w rozowe kwiatuszki, to jest miekki pul. w sumie nie tak miekki jak jednokolorowy, ale to jest poliestrowy z tych cienszych puli. zupelnie grubszy pul to pul bawelniany.![]()
ale to byla jeszcze pieluszka z mojego pierwszego wykroju, rzeczywiscie w kroku nie najwezsza, teraz mam juz inny wykroj na pieluszki.![]()
Zuzanna i Franciszek
na "usprawiedliwienie" grubego pula mogę tylko dodać, że bardzo ciężko przewidzieć, który ze wzorów jest tym grubszym czy cieńszym - te jednokolorowe są bardziej bezpieczne bo zwykle są o wiele cieńsze i bez warstwy bawełnianej
ucichło???aż tak źle???
![]()
hanti, a moze zmiana tematu pomoze i wiecej dziewczyn go zauwazy.
i moze jeszcze przykleic go co by sobie wisial u gory???![]()
Zuzanna i Franciszek
Mam już swoje AIO od Yetty i jest rewelacyjne![]()
Zakochałam się, pieluszka leży idealnie, jest mięciutka, wąziutka w kroku, nic nie przecieka, nie odgniata nóżek czy brzuszka, całkiem szybko też schnie![]()
oo ja też zapomniałam o tym wątku![]()
a można się usprawiedliwiać ?![]()
bo z tymi materiałami i ich jakością to jest tak ,że na razie zaopatruję się w wielu miejscach : hurtownie , allegro , ikea ..... kupując tkaninę trudno jest mi przewidzieć jak się będzie zachowywała w pieluszce, po wielokrotnym praniu . Staram się wybierać dobre jakościowo ale czasami trafiają się jakieś felerne , które na pierwszy rzut oka wydają się bardzo ok a w praniu wychodzi, że są do d..py jak flanelka u HantiPrzepraszam najmocniej jeśli komuś zdarzyła się podobna historia. Wszelkie reklamacje oczywiście są uwzględniane.
Miluszka ::marzec 2008 :: Olafko ::lipiec 2011::
https://www.facebook.com/MioUnico - unikatowe nery na różne bajery dla dziarskich chustomatek; szyte z nowych, recyklingowanych i chustowych materiałów; również na indywidualne zamówienia ::
jeśli mogę wtrącić słowo ...
na razie to bardziej przypomina przecieranie szlaków, bo materiałów stricte na pieluchy u nas w kraju nie ma. To silna determinacja szyjących, że czegoś szukają, a potem testują ... i wiadomo, raz się uda raz nie.
Pewnie, można zrobić i tak, że zamówi się wszystko z zagranicy, ale wtedy cena handmade będzie porównywalna do ceny firmówki. Jeśli nawet nie większa, bo ceny materiałów w detalu są dużo wyższe niż hurt. Nie mówiąc o tym, że wesprze się po raz kolejny zagranicznych producentów i handlarzy.
Ale trzymam kciuki, że w końcu powstanie tutaj silna grupa pod wezwaniem(grupa nawiedzonych inaczej
).
no to teraz ja
a będzie o sławnej pieluszce od Yetty, którą kupiłam od hanti, mowa o różowej kieszonce PUL w kwiatuszki...
więc tak! Pieluszka jest przepiękna! Ale... jestem strasznie rozczarowana, Weronika miała ją na sobie kilka razy z podwójną wkładką z mikrofibry z BG i po godzinie, moja córka jest przemoczona :/ no chyba, że Weronika mi bokiem sika![]()
Nie wiem co jest przyczyną, ten polarek w środku jest strasznie gruby, zawsze po bokach jest wszystko mokre, nawet PUL jest wilgotny... no i fakt, strasznie szeroka przy pupce.. i co tu zrobić, żebym była zadowolona...
Otulacz polarowy od Yetty kocham miłością wielkąNajlepszy, najlepiej zakrywa pieluszkę, milusi
Wolę od pulowych IV chociaż robi większa dupkę
Formowanki są boskie, choć ciut grube ( no ale one mają chłonąć) ale ja rozpieszczona jestem przez Tots Bots Flexi
Pięknie uszyte
![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
mamru nie mam pojecia o co chodzi z tą pieluszką. bo kwiatuszki są z poliestroowego PULa a zatem tego cienszego,to nie ten grubszy bawełniany. a pieluszka była szyta z jednego z moich pierwszych wykrojów.
dokładnie z taka ja ta testowa:
a z niej wszystkie testujące były mega zadowolone.
i bądź tu człowieku mądry.![]()
a ile waży Weronika mamru? a pieluszka jest rozmiarowo dobra? nie odstaje jej przy nóżkach? bo czasem bywa tak, że jak pieluszka chocby delikatnie odstaje to wtedy moze przemoknac bo nie przylega przy nozkach i ubranko moze chlonac wilgoc.
ja mam pieluszke AIO z tego kwiecistego PULU i wszystko jest w porzadku. PUL nie przemaka.![]()
Zuzanna i Franciszek