Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: coś więcej o weego?

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie coś więcej o weego?

dowiedziałam się o nim od mamy, której dziś pomagałam wynieść wózek ze sklepu (oczywiście Zośka w chuście też pomagała ) spytała, czy słyszałam, czy to dobre do noszenia.

mnie szczególnie zainteresowała ta wersja dla wcześniaczków
    http://www.weego.com/en/produkte/weego_preemie.php
    i dla bliźniaków
    http://www.weego.com/en/produkte/weego_twin.php

tylko dlaczego fot tak mało, nawet nie ma się jak przyjrzeć szczegółom.

EDIT - znalazłam wątki sprzed roku i dwóch lat. czyli co, nadal nic więcej nie wiadomo? nikt nie widział tego na żywo? bo nawet nie bardzo widać, jak dzieć ma być w tym montowany...
    Ostatnio edytowane przez Liv ; 31-03-2010 o 00:19
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

no mi się nie obiło nigdy o uszy... a jak tam nóżki wchodza? bo nie widac zdaje się...?

Miejscowość

Domyślnie

no właśnie nic. ale produkt niemiecki, a oni mają dobre tradycje poza tym dopuszczony do kangurowania wcześniaków, więc to nie może być jakiś taki totalny badziew.

Pochłonęło mnie życie,
    pozostaję do odwołania.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Tu troche jest:

http://www.zwerge.de/shop/shop_content.php?coID=17

Ja nie znam niemieckiego, ale zrozumialam ze ortopedycznie poprawna pozycja.
    Z drugiej strony na obrazku nozki moim zdaniem wygladaja jak w Baby Bjornie,tzn. zdecydowanie nie zabka ale tez nie waski pasek jak w nosidlach Womaru.

Moze ktos kto zna niemiecki cos podpowie.

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

to stary niemiecki wynalazek.
    zdarzało się na allegro toto.
    wewnątrz są majty w które się wkłada dziecko,wisiadło w śpiworze.
    http://www.weego.com/en/warum_weego.php

Chustoholiczka Awatar Agut
    Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

o tu widać jak to paskudztwo wyglada w środku http://www.weego.com/images/content/...inal/foto6.jpg
    brrrrrr kolejne wisiadło

Chustomanka Awatar martuszka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Kiedyś czytałam na innym forum , że nie sprawdza się to dla bliźniąt, dziewczyna zdecydowanie nie polecała.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agut Zobacz posta
    o tu widać jak to paskudztwo wyglada w środku http://www.weego.com/images/content/...inal/foto6.jpg
    brrrrrr kolejne wisiadło
    Z drugiej strony, nie wiem czy zwrocilyscie uwage, ale na tej stronie ktora podalam wczesniej sa same chusty, nosidla ergonomiczne no i to nieszczesne weego (i to z tego co sie zorientowalam nie jako przyklad nieprawidlowego nosidla).

http://www.zwerge.de/shop/shop_content.php?coID=17

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

na obrazkach jest pokazana ładna pozycja, ale na zdjeciach to juz widac ze wisiadło

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

i bądz tu mądry...

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

takie wisiadło ukryte Gacie nie trzymające zabki, nijak nie podtrzymywany kręgosłup, wszystko w worku żeby nie było widać Mi się nie podoba

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnen Zobacz posta
    takie wisiadło ukryte Gacie nie trzymające zabki, nijak nie podtrzymywany kręgosłup, wszystko w worku żeby nie było widać Mi się nie podoba
    Gacie
    nie znam tych gaci
    moje miejsce wirtualne Petit bon ton

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

mamy w Klubie kangura weego .. to takie wisiadło ukryte jak ktoś dobrze zauwazył.. teoretycznie mozna w nim zrobić żabkę, ale w praktyce się nie za bardzo da..
    z tego co wiem ma je Marysia i na poniedziałkowych warszawskich spotkaniach w Kalimbie można ja poprosić o demonstrację (ino wcześniej do niej trzeba zadzwonic aby pokazała)..

Miejscowość

Domyślnie

dzięki, Aga, za info

Pochłonęło mnie życie,
    pozostaję do odwołania.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Z tego, co mi wiadomo, weego jest nieco unowocześnioną wersją snugli, chyba pierwszego zachodniego nosidła zaprojektowanego w latach 60-tych przez Ann Moore, pielęgniarkę, po jej doświadczeniach pracy w Korpusie Pokoju w Afryce - dosyć ciekawa postać, ciekawa historia do przczytania np tu - http://invention.smithsonian.org/cen.../annmoore.html
    Na ekodzieciaku snugli jest podopisane jako jedno z pierwszych nosideł ergonomicznych (na zdjęciu stara wersja sztruksowa). Wynalazczyni sprzedała markę, snugli zaczęło robić rozmaite wisiadła. Po latach powstał pomysł reaktywacji dawnego snugliego i rodzina Moore'ów zrobiła weego. Już nie pamiętam czemu (kiedyś czytałam dłuższy tekst na ten temat, teraz na szybko nie mogę znaleźć) musieli zaprzestać produkcji w Stanach, chyba coś tam było o nie produkowaniu nosideł miękkich w ogóle w Stanach (rzeczywiście weego chyba w USA kupić nie da rady, spotkałam blogi rodziców, którzy specjalnie ściągali z Europy dla swoich wcześniaków jako świetne nosidło właśnie dla takich maleństw), przekazali interes komuś do Niemiec.

Interesowałam się sprawą jakiś czas temu - kiedy byłam w ciąży mój teść stwierdził, że koniecznie musimy mieć snugli - on dla mojego malutkiego męża miał takie od zanjomych ze Szwajcarii i było genialne. Trochę czasu na allegro i używane miękkie snugli trafiło do nas. Początkowo oczywiście było nieużywane, potem, jak Zo trochę podrosła, było niejednokrotnie w użyciu jako szybsze w obsłudze (wyjąć - włożyć), co było dużym argumentem dla męża, a i dla mnie wygodne np przy wycieczkach metrem, których mała nie chciała całych spędzać w chuście.

Fizjoterapeutą nie jestem, teściowa-fizjoterapeutka (chociaż nie od niemowląt, ale już od kilkuletnich dzieci), która sama w takim nosiła syna, nosiła i wnuczkę. Jak na moje oko plecki były podparte (na pewno mogłoby być lepiej) tą zewnętrzną szmatką, a żabka wymuszana była przez dno worka. Ale na wszelki wypadek możliwie szybko (Zo szczęśliwie szybko się rozwijała i rozwija) przerzuciłam ją do AngelPacka (zresztą o niebo wygodniejszego w obsłudze), a dla młodszego na podobne okazje chyba zafunduję sobie marsupi.
    Ostatnio edytowane przez jul ; 08-05-2011 o 22:39
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustonówka

Domyślnie

Odświeżę temat
    Mam to ustroństwo w ręku i nie wiem jak się do tego zabrać Mamy już chustę a to nosidło dostałam i nie wiem czy da się użyć czy raczej pójdzie w odstawkę Czy ma któraś? Używa? Mój syn ma już 14 miesięcy ale że byk z niego.... może coś ok 9kg.... to ponosimy jeszcze. O plecki się już martwić nie muszę. Myślę też o mężu bo on by chciał chustę ale wiadomo jak to jest, zacofanie

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Zdjęcia w stanie spoczynku i w akcji już były tutaj http://www.chusty.info/forum/showthr...ghlight=snugli jak również info, że podobne robi jeszcze gluckskafer.
    Na zdjęciach Martity widać, że nosidło ma po dwie dziury z boków - można włożyć ręce żeby pogłaskać dzidzika, albo, jak ten podrośnie, wyciągnąć ręce i nogi, jak na zdjęciu ze strony ekodzieciaka (http://ekodzieciak.pl/Nosidelka-ergonomiczne,009 tam też w większej wersji)

Dołączam jeszcze swoje zdjęcia - to trochę nowsza wersja z gładkiego materiału zamiast sztruksu i z plastikowymi klamerkami zamiast metalowych sprzączek. I made in Canada a nie USA.
    Ostatnio edytowane przez jul ; 08-05-2011 o 22:39
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chusteryczka Awatar monika999

Domyślnie

ja takie Snugli też mam, ale leży u mnie raczej jako eksponat

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marta083 Zobacz posta
    Odświeżę temat
    Mam to ustroństwo w ręku i nie wiem jak się do tego zabrać Mamy już chustę a to nosidło dostałam i nie wiem czy da się użyć czy raczej pójdzie w odstawkę Czy ma któraś? Używa? Mój syn ma już 14 miesięcy ale że byk z niego.... może coś ok 9kg.... to ponosimy jeszcze. O plecki się już martwić nie muszę. Myślę też o mężu bo on by chciał chustę ale wiadomo jak to jest, zacofanie
    a ma to pas biodrowy w ogóle? bo 9 kg na samych ramionach - ja bym wymiękła, niezależnie od komfortu dziecka.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Hmmm... pomijając wszelkie za i przeciw tego wynalazku to mnie się zwyczajnie wizualnie nie podoba. Wygląda jak fartuch lekarski.
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Uprawnienia umieszczania postów