Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Chusta nad Rozlewiskiem

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Chusta nad Rozlewiskiem

Nie będę pisać wiele, bo przypuszczam, że ktoś może jeszcze nie czytał cyklu Małgorzaty Kalicińskiej, a chciałby się dobrać do tej jakże przyjemnej lektury. Dość, że w trzeciej najnowszej części pojawia się chusta, żadne tam markowe cudo, po prostu szmata dająca bliskość. Jak mi się miło zrobiło, że wreszcie coś się rusza i nawet literatura współczesna pęd ku bliskości zauważa i promuje. Może będzie mniej wytrzeszczających na ulicy gały na widok matki z dzieciem w chuście.

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Domyślnie Re: Chusta nad Rozlewiskiem

Ja już od kilku miesięcy mam zamiar przeczytać Rozlewiska (a mamy w bibliotece naszej komplet), ale wciąż czasu brakuje
    Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Guest

Cytat Zamieszczone przez miranda
    Nie będę pisać wiele, bo przypuszczam, że ktoś może jeszcze nie czytał cyklu Małgorzaty Kalicińskiej, a chciałby się dobrać do tej jakże przyjemnej lektury.
    przyjemny Małgorzata Kalicińska miała marketing i promocję.
    sporo osób nabrało się na tzw. literaturę Kalicińskiej.
    lektura jej książki - w moim przypadku - była męczarnią porównywalną do przypalania na pohyblu składni polskiej i rozciąganiafabuły na kole...
    cierpiałam
    ...dawno nie czytałam nic gorszego.
    nie chciałabym dobrać się do dwóch kolejnych tomów

Chustoholiczka

super,ze sie chusta pojawia.podobno ksiazka bardzo poczytna jest,wiec moze rzesze czytelniczek przychylniejszym okiem na chusty zaczna spogladac.
    Dla mnie lektura tez byla meczarnia. uwazam,ze powinna byc logo "harlequina" sygnowana,ale...moja mama, która z ksiazek zna tylko telefoniczna i podatkowa byla zachwycona i nawet poprosiła o druga czesc.

Chusteryczka Awatar kamilcia.xt
    Miejscowość
    Wrocław

ja z kolei męczyłam sie przy powieściach M. Szwai, teściowa uszczęśliwia mnie regularnie swoją ulubiona literaturą, podejrzewam że Kalicińska pisze podobnie więc sie nie skuszę, choć ciekawi mnie fragment o chustach. Przejrzę w ksiegarni może znajdę
    Karina - 2007r.
    Lila - 2009r.
    Witold - 2014r.
    Gerald - 2016r.

Chusteryczka Awatar lola_22
    Miejscowość
    Katowice ;-)/Kraków

a ja pierwsza kalicinska dostałam od męza na poczatku pierwszej ciazy, gdy w stanie "zdechlak pierwszego trymestru" wyladowalam na 2 tygodniowym zwolnieniu. Mąz został wyslany do empiku w celu zakupienia lektur mysli zajmujących i odciagajacych od nudnosci a jednoczesnie sympatycznych na tyle, by dodatkowych nudnosci nie wywowływać Wrocil z tomiszczem Dom nad rozlewiskiem mowiac ze to na tydzien chyba starczy - heh hehe przez 3 dni spalam i czytalam na okragło a potem zazyczylam sobie kolejną "taką samą" bo byłam urzeczona. Klimat tej ksiazki (pasja pal licho warsztat i niskie czy wysokie loty - takiego pisania tez potrzeba !!!) pozostał we mnie na długo. Oczywiscie na ciag dalszy musialam poczekac i nie podobal mi sie juz tak bardzo ale pod chionkę zamowilam 3 czesc - znow jestem w ciazy wiec moze odnajde tamta radosc czytania...
    Doradca noszenia w chuście po kursie podstawowym Trageschule Dresden®,
    już nie .pl ale wciąż zamotana

Guest

Cytat Zamieszczone przez lola_22
    a ja pierwsza kalicinska dostałam od męza na poczatku pierwszej ciazy, gdy w stanie "zdechlak pierwszego trymestru" wyladowalam na 2 tygodniowym zwolnieniu. (...) (pasja pal licho warsztat i niskie czy wysokie loty - takiego pisania tez potrzeba !!!)
    tłumaczy cię twój stan, lola

Chustomanka Awatar agapee
    Miejscowość
    Warszawa Włochy

Ja też czytałam Rozlewiska w ciąży. Klimat rodzinny (szczególnie bożonarodzeniowy) mnie tak wzruszał, że zanosiłam się od płaczu i mąż przybiegał z drugiego pokoju bo się bał, że coś z dzieckiem nie tak.
    Może nie jest to literatura najwyższych lotów, ale czasem taką lubię.
    Agata-mama-Kubusia (18.04.08)

Chusteryczka Awatar lola_22
    Miejscowość
    Katowice ;-)/Kraków

Cytat Zamieszczone przez pasja
    Cytat Zamieszczone przez lola_22
    a ja pierwsza kalicinska dostałam od męza na poczatku pierwszej ciazy, gdy w stanie "zdechlak pierwszego trymestru" wyladowalam na 2 tygodniowym zwolnieniu. (...) (pasja pal licho warsztat i niskie czy wysokie loty - takiego pisania tez potrzeba !!!)
    tłumaczy cię twój stan, lola
    czekałam kiedy to napiszesz - znam Cie trochę siostro
    i w zupełności zgadzam się - to wlasnie TAKA książka na TAKIE stany.
    Doradca noszenia w chuście po kursie podstawowym Trageschule Dresden®,
    już nie .pl ale wciąż zamotana

Uprawnienia umieszczania postów