Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Wiem, ze temat juz byl, ale juz sie pogubilam

Chustoholiczka Awatar luliluli
    Miejscowość
    Eire

Domyślnie Wiem, ze temat juz byl, ale juz sie pogubilam

Staralam sie przebrnac przez watek i wyszukac informacje o nosidlach dla maluszkow, ale w gaszczu stron pogubilam sie kompletnie (sugestia dla administratorow: mozliwe byloby rozdzielenie watku o chustach i nosidlach na dwa oddzielne?). Kapusteczka ma juz ciut ponad 7miesiecy, nalezy raczej do tych chudzielcowatych i waskich w pasie, jak mama i tata zreszta. Mamy juz piekna nati od ovejablanca a teraz zachcialo nam sie pierwszego ergonomika. Czytalam juz o tuli i nubigo, oba cudownie piekne. Czy w przypadku nosidel kierujecie sie w wyborze tym czym w przypadku chust, tzn. wybieracie to, ktore sie wam poprostu bardziej podoba (taka odpowiedz czesto slyszalam na pytanie, ktora chusta. Moze ktos poda jakies linki do stron, bylabym bardzo wdzieczna, bo czas do spedzenia na forum mam mocno ograniczony. Dziekuje

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Kieruję się zawsze estetyką I ceną. I funkcjonalnością - u nas się nosidła ergonomiczne nie sprawdziły ze względu na klamry, łatwiej było używać mt, bo my z mężem róznej postury jesteśmy i ciągłe przeregulowywanie nas wkurzało.
    Ale gdybym miała brać, to pewnie Nubigo
    Najlepiej po prostu wybrać coś i spróbować.
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

nubigo
    szyte pod wymiar,z wybranym panelem.
    podstawową sprawa przy ergonomikach jest dopasowanie do osoby noszącej,bo nosi się też na kilka sposobów,np. ja zapinam w talii pas biodrowy,co oznacza że niektóre ergonomiki nie pasują u mnie,bo najwężej sciągnięty pas ma powiedzmy 75 cm,a ja mam w pasie 72 a nie znoszę pasa biodrowego niżej i jest mi niewygodnie.od postury zależy wygoda użytkowania,jak masz wąskie ramiona to nosidło z szerokimi pasami naramiennymi będzie złe,albo pewne nosidła mają sztywny pas biodrowy co może nie pasować noszącemu,no i tak dalej,konieczny jest dokładny wywiad i pomiary przy nosidle firmowym albo...szycie nosidła pod wymiar,szczególnie gdy rodzice mają podobną posturę.

Uprawnienia umieszczania postów