to ja bym jeszcze zapytala co to jest MNK? spotkalanm sie z ta nazwa na forum a zupelnie nie wiem o co chodzi?cos przegapilam?
to ja bym jeszcze zapytala co to jest MNK? spotkalanm sie z ta nazwa na forum a zupelnie nie wiem o co chodzi?cos przegapilam?
A ja bym chciała wiedzieć co to jest "zasikane prześcieradlo"
w słowniku jeszcze "szmatana" brakuje
Super pomysł ten słownik! dla mnie rewelacja![]()
bo niewiele jeszcze rozumiemporuszając się po forum
"łamanie chusty" było dla mnie zagadkąpo cichu się domyślałam o co chodzi, a teraz to ja już WIEM
![]()
dzięki
genialnetego mi brakowało przed zakupem chusty.
nooo taki słownik to też coś dla mnie
jak zaczynałam interesować się chustami to poczytywanie różnych postów na forach czasami było łamigłówką![]()
miałam zajrzeć do słownika zaraz po rejestracji ale pomyślałam, że obejdę się bez niego.Niestety okazało się, że połowy znaczeń muszę się domyślić a drugiej zupełnie nie rozumiem
![]()
W związku z tym pobrałam sobie słownik bo skoro traktować chustonoszenie na poważnie to zacząć poważnie i nauczyć się podstaw (nie tylko wiązań).
Dlatego bardzo dziękuję za słownik![]()
![]()
haha, powiem, że na początku mojej przygody z chustowaniem wiele zwrotów brzmiało obco. a teraz czytam i tłumaczenia nie potrzebujęa może to znaczy, że jestem uzależniona od przesiadywania na forum?
btw. moje koleżanki, nie noszące w chustach, nawet nie posiadające dzieci, też są zmuszone z słownikiem się zapoznać. często z pasja coś opowiadam mimo chodem używając slangu, jak któraś zapyta o co chodzi to tłumaczęsame pewnie nie wiedzą, że slangu już używają "no to pokaż te nową szmatę", "motałaś się już?"
hoduję potwory![]()
Ostatnio edytowane przez buka ; 23-02-2012 o 23:25
Dzięki za słownik baaardzo mi pomógł.
Tak się zastanawiam jak określa się małego biedaka w wisiadle,chyba nie wisielec![]()
A ja nie wiem gdzie zapytać, ale nie mogę dojść za chiny co oznacza skrót IMO? chyba jakaś tępa jestem, inteligencja wyssana z mlekiem, ale nijak mi to z kontekstu nie wychodzi![]()
gugiel:
IMO to program dla agencji nieruchomości i pośredników nieruchomości
IMO Instytut Materiałów ogniotrwałych
IMO - akronim od In My Opinion (moim zdaniem) często używany w slangu internetowym
chyba już wiemhi hi
to znowu jaco to jest PHI? co to się trzeba wyprzedawać żeby to spłacić
![]()
Tego mi bylo trzeba!
Slowniczek pobrany z chomika i wlasnie bede go studiowac...
Dopiero teraz tu dotarłam, a szukałam nazw na googlach i domyslałam sie powoli co może co oznaczać.Do większośc doszłam, ale brnęłam jak przez metrowe śniegi....
PHI mnie rozwaliło ostatecznie, myślałam, ze ktoś, w sprzedaży chciała dac do zrozumienia, że tak tani sprzedaje, że phi, co to jest.![]()
a propos nino, ja dopiero dziśdojrzałam,że tam jest kobieta z dzieckiem w chuście
wcześniej to mi na jakieś potworki wyglądało
baaardzo dziwny wzór
Czy moge prosić o wyjasnienie rozmiarówki? Ile to w metrach 3,4, 5,6, 7?![]()
2- 2,7m
3 - 3,2m
4- 3,7m
5- 4,2m
6- 4,7m
7- 5,2m
8 - 5,7m
zależnie od firmy rozmiarówka może się minimalnie różnić, o 10cm chyba
i to zwykle nie jest dokładnie tyle co do centymetra, zależy od tego, jak chusty były cięte (czy na styk, czy z zapasem. Bywały też takie, które były cięte za krótkie - na przykład len natur didka rozmiar 5 miał niecałe 4m, z tego co pamiętam)
Ostatnio edytowane przez Karusek ; 11-02-2013 o 20:53 Powód: dopisałam 2 i 7
2 + 7 (2005-2018)