Mhhh... tak się właśnie zastanawiam, czy kieszonka bez wkładów nadawałaby się na basen? Próbowałyście może takiego rozwiązania? Słyszałam, że świetnie w tej roli sprawdza się Milovia z coolmaxem. Niestety nie ma już w sprzedaży tych pieluszek...
Mhhh... tak się właśnie zastanawiam, czy kieszonka bez wkładów nadawałaby się na basen? Próbowałyście może takiego rozwiązania? Słyszałam, że świetnie w tej roli sprawdza się Milovia z coolmaxem. Niestety nie ma już w sprzedaży tych pieluszek...
U nas kieszonka się nie sprawdziła, bo woda wpływała między warstwę zewnętrzną a wewnętrzną. Za to otulacz super się sprawdza!
Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020
https://manymum.blogspot.com/
Faktycznie, otulacz powinien sprostać zadaniuMy na razie używamy jednorazówek na basen. Nie jestem z nich zadowolona, i co chwila trzeba kupować nową paczkę. Więc finansowo też kiepska sprawa...
Też myślałam kiedyś o kieszonce, ale faktycznie otulacz powinien lepiej się sprawdzić. Za kilka dni wybieramy się na basem więc damy znać![]()
Chętnie się dowiem, czy sięs sprawdził…![]()
Ostatnio edytowane przez margolcia ; 07-03-2013 o 21:38
nie wkładałabym gołego pula przy pupie, nawet w wodzie - ale to ja. Kąpieluszki (wielorazowe) niedrogo kupowałam np w tesco.
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
jednorazówki strasznie nasiąkają wodą i tworzą balon. wydaje mi się, ze w gruncie rzeczy są malo wygodne dla dziecka.
jeśli to była odpowiedź do mnie - napisałam wielo-razowemam wrażenie, że otulacz pulowy będzie tworzył balon, bo woda może wpływać, a będzie miała problem z wypłynięciem, aczkolwiek sama nie próbowałam, a Monice się sprawdzał, więc to tylko takie moje gdybanie. Dzieci od tak dawna używają materiałowych kąpieluszek, że nie pamiętam, jak było w jednorazówkach (jakieś niedobitki z jedynej chyba przez nas kupionej paczki jeszcze się gdzieś pałętają
).
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Jakoś mnie opcja pulu przy pupie w otulaczu odstrasza.... kąpieluszkę na bazarku kupiłam za 10 pln (a potem drugą dostałam w prezencie)
Doula. Mama małej Polki, urodzonej16 czerwca 2012.
jul ja też nie wiedziałam jak będzie. Żadnego balona nie było. Ja PULa przy pupie się nie boję, jest tak samo atestowany jak i mikropolar i tak samo sztuczny![]()
Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020
https://manymum.blogspot.com/
z balonem nie będę dyskutować, z atestami również, ale... jak byłam mała mieliśmy malucha ze skajową kanapą - jeśli byłam w długim ubraniu i między moją skórą a siedzeniem był materiał wszystko było w miarę ok, ale zdarzało mi się siedzieć na owej kanapie w ciepłe dni w szortkach i do tej pory pamiętam jak mało przyjemne to byłoNo i jakoś bardzo to wspomnienie przekładam na pul dotykający gołej pupy niemowlaka (może przesadnie). Wiem, że skaj nie jest oddychający, a pul trochę tak, no ale jednak pul jest o niebo gęstszy niż polar, a tym samym mniej oddychający (przez polar wiatr przewiewa, przez pul niespecjalnie).
żona TEGO Jaśka
Przeprowadzilismy dziś test z otulaczem, mając w zanadrzu na wszelki wypadek przygotowaną jednorazówkę. No i całkiem nieźle było. W basenie chyba zdecydowanie przyjemniej poruszać się w otulaczu: jest lżejszy i nie nasiąka. Minus: trochę wody się pod niego dostaje i trzeba pamiętać po wyjściu z basenu, żeby pomóc jej wypłynąć przed położeniem dziecka na ręczniku i zdjęciem otulacza. Ogólnie okChyba tak już zostanie
Więc, jak ktoś zainteresowany, to mam 4 sztuki huggiesów rozmiar 3 do oddania na basen
![]()
Ja właśnie kieszonki używam na basen dla Misiaka i bardzo dobrze ten patent się sprawdza. Mam tylko jedną uwagę - ta kieszonka, którą bierzemy na basen, bardzo przepuszcza jeśli używana jej do "zwykłych" celów - czy możliwe, że chlor wpływ na przepuszczalność PULa?
Mi 04.2009
Miś 01.2012
Mel 10.2013
Mym 09.2017
www.milowekroki.blogspot.com
www.spiewajaceskrzypce.pl
A co myślicie o wybróbowaniu formowanki ? tzn.: mam formowanke z dopinanym wkładem ( bawełnianą). Moze ja uzyc? a moze na to otulacz?
Malwinka 12.05.2008, Kropka 06.12.2011 [*], Sonia 01.12.2012, Kinga 01.12.2012
Dołączam się do pytania, też jestem ciekawa![]()
chyba będziemy musiały same spróbowactylko niech pójdzie ten straszny WIAR...wrrr...
Malwinka 12.05.2008, Kropka 06.12.2011 [*], Sonia 01.12.2012, Kinga 01.12.2012
moim zdaniem formowanka zdecydowanie odpada - nasiąknie i dzieć na dno pójdzieprawda jest taka, że pieluchy do wody (jedno i wielo) nie mają na celu wchłaniania siuśków (właśnie dlatego, że zrobiły by się ciężkie i ściągały na dno) tylko zatrzymanie ewentualnej grubszej sprawy, a siuśki sobie gustownie wypływają
![]()
Ja tak troszkę OT,ale od kiedy chodzicie z dziećmi na basen? W sensie ile dzieć miał, jak zaczęłyście chodzić![]()
'12 Norbi86 > 66 kg !!!
'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'