A czy można prosić o propozycje o ludzkim ciele? Dziecko mnie męczy, żebym mu znalazła coś o płucach...
nie wiem czy było ale do przedszkola dodałabym jeszcze kotka splotka, on co prawda idzie do szkoły .... ale mój przedszkolak uwielbia![]()
synek lato 2008synek wiosna 2011
dziewczyny obiecuje ponadrabiac braki w okolicach weekendowych/przyszlotygodniowych (W zaczyna full time w szkole!!)
saskia - na szybko - Swiat w obrazkach jest o ludzkim ciele, przegladne potem i sprawdze plucka - ale mysle, ze beda. Bawidoc tez byl, ale nie wiem czy jest gdzies do kupienia poza all - a tam ostatnio widzialam u witka - za jakis kosmos cenowy (jak zwykle zreszta, on/ona to naprawde komus sprzedaje???)
ja bym szkolny watek chyba zrobila osobno, coraz wiecej szkolniakow nam sie pojawia![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
ja właśnie dziś z biblio przyniosłam książeczki ADIBU - tajemnice ludzkiego ciała, może jest tam coś o płucach.... my mamy dlaczego jem, wypadają mi zęby, chce siusiu
o takie
i jest jeszcze ta z obrazkami 3D
Nie wiem czy to aktualne,
dopiero znalazłam wątek i mam 2 pozycje do pierwszych grup.
Nie wiem czy bierzecie pod uwagę stare książki jeśli tak to ta poniżej się nadaje
Pory Roku:
cała seria: Razem ze słonkiem, Marii Kownackiej.
Stare książki wydane w hmmm 1986 mniej więcej, właśnie przerabiam z 4 latkiem Jesień(jest 6 cz. Przedwiośnie, Wiosna, Lato, Jesień, Jesienna Szaruga, Zima), ale one chyba bardziej dla 7-8 latków się nadają. Sporo wiedzy przekazywanej w przyjemny sposób, naprawdę fajne i angażujące propozycje zabaw, zadań.
Śmierć:
Dzidziuś. Niewielka książeczka o wielkiej stracie. Agata Baranowska. wiek 5/6+
Bardzo dobra i mądra książka. Stworzona tak aby pomóc zarówno rodzicom jak dzieciom, przejść to trudne wydarzenie. Pomaga nazwać emocje. Wiele tłumaczy.
podaję link do lubimyczytać- bo str wydawnictwa już chyba nie istnieje
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/16389...elkiej-stracie
Szukam czegoś o rybach- łowieniu, wyprawach, podpowiecie?
od 12 lat:wiosna '07,zima '09, jesienna '11 i letnie'13 wiosna'18
Doradca Noszenia ClauWi®
Bardzo dziękuję,co prawda szukam na Gwiazdkę prezentuale książki z opisu zapowiadają się świetnie,dzięki!
od 12 lat:wiosna '07,zima '09, jesienna '11 i letnie'13 wiosna'18
Doradca Noszenia ClauWi®
można ciut rozruszać wątek
proponuję nową kategorię WYSZUKIWANKI:
"Co się kryje w krainie: Mikołaja, Dinozaurów, Piratów,Księżniczek, Wróżek"
"Świat: Księżniczek, Wróżek, Piratów, Dinozaurów"
"1001 potwornych rzeczy do odkrycia"
"Wróżkolandia"
"Czarodzieje"
"Piraci"
"Jesień, Noc, Zima na ulicy Czereśniowej"
"W przedszkolu"
"1001 robaczków do odnalezienia"
"Boże Narodzenie"
"Wielka księga rzeczy do odkrycia"
"Tajemnicza biblioteka"
"Gdzie jest:Smerfuś, Smerfetka, Laluś.."
"Gdzie jest pingwin"
"Wyszukaj 1001 szczegółów: Gospodarstwo, Dawne czasy"
seria "Wally"
dankin-82 temat u mnie na czasie (chyba bardziej u mnie niż u mojej małej), więc dopisuję:
"Auta" Staephan Lomp wyd.Babaryba
"Na budowie" Stephan Lomp wyd. Babaryba
"Automoto" Stefan Seidel wyd. Babaryba
"Mamoko: Miasteczko mamoko; Mamoko 3000; Dawneo temu w Mamoko; Mam oko na litery;Mam oko na cyfry " Aleksandra i Daniel Mizielińscy wyd. Dwie Siostry
"Gdzie jest tort" The Tjong-Khing wyd. EneDueRabe
"Wielki piknik" The Tjong-Khing wyd. EneDueRabe
"1001 drobiazgów na wsi" Ali Mitgutsch wyd. Tatarak
"1001 drobiazgów w mieście" Ali Mitgutsch wyd. Tatarak
"W mieście" Guido Wandrey wyd. Czarna Owieczka
"Na stadionie" Daniel Muller wyd. Czarna Owieczka
"W lesie" Christine Henkel wyd. Czarna Owieczka
A ja bardzo proszę o podpowiedz czegoś na temat wyglądu...tego że nie jest najważniejszy... ze różowe spódniczki i sukienki nie są najważniejsze żeby się z kimś fajnie bawić. w przedszkolu pojawił się problem...N. poszła do przedszkola w spodniach i okazało się ze nie może należeć do klubu dziewczyn...
Tusia 2010 i Tunia 2013
wiesz, kiedys sama napisalam taka bajke do mojego sklepu z bajkami audio, ktory nigdy nie ruszyl... Sprawdz czy Ci se podoba to wysle Ci plik.
http://opowiemcibajke.pl/index.php?r...&product_id=65
A tu troche podobna:
http://opowiemcibajke.pl/index.php?r...&product_id=67
pewnie ze podobająa swoją drogą szkoda, że nie ruszył...
Tusia 2010 i Tunia 2013
Elmera znamy, ale dzięki za Basię
Tusia 2010 i Tunia 2013
Nie czytałam całego wątku, więc nie wiem, czy było, ale polecane książki z pierwszego postu nie bardzo mi odpowiadają.
Mój starszak zadaje mi pytania techniczne "jak urodzi się braciszek/siostrzyczka?", "którędy wyjdzie" itp. Czy jest jakaś książka, która by to wytłumaczyła 5 latkowi? Bardziej chodzi mi o encyklopedyczne podejście, niż opowiadania typu "jak było w brzuszku mamy" czy inne z 1 postu. Możecie coś polecić?![]()
Igor 27.09.2009
Eryk 17.03.2012
Adam 24.04.2015
Nika 02.02.2018
Kuba 31.12.2019
Kaja 21.09.2021
szukam czegoś o kłamstwie, mój 6,5 latek zaczyna kłamać, kręcić, itp.
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Kruk: http://merlin.pl/Maly-Kruk-Czy-warto...1,1566345.html
Piotrus i wilk? taka rosyjska bajka, super wlasnie o klamstwie, kiedys byla wydana z serii z duzymi literami. http://www.ravelo.pl/piotrus-i-wilk-moja-pierwsza-czytanka-poziom-1-van-gool,p1291905.html
Ostatnio edytowane przez Sysunia ; 19-12-2014 o 12:32