N![]()
doczytałam Vunię i tak Nusia u nas też była przez jakiś czas ciągle aż miałam jej dość. I jeszcze kupiłam nową część Nusi pod choinkę![]()
a no i Mama Mu nie do zdarcia. Rechoczą wszyscy![]()
Ja chyba nie mam pociagu do takiej klasycznej literaturyMoje dzieci maja dziwne gusta czytelnicze
![]()
dziecięca literatura skandynawska jest tak niemainstreamowa, ze az wszyscy ja czytajo. to wszakze niiiiiisza![]()
Eno, klasyka to raczej Kubuś Puchaty i inne takie. Wilk Piaskowy to absolutnie nowoczesna pozycja literatury skandynawskiej przemycająca rozważania o życiu, śmierci, naturze wszechrzeczy. Absolutnie niezbędna, sama będziesz wciągnięta, zobaczysz.
edit: no v to ujęła zgrabniej o co mnie chodziło...
Monika - mama Natalii 26.05.2008
Moja Najstarsza czyta teraz Szekspira, którego osobiscie nienawidzę, Średni wyłacznie encyklopedie, a Najmłodszy różnie, byle o bucikach
ide sobie pogooglac![]()
Ostatnio edytowane przez metis1 ; 13-12-2012 o 10:12
to ja jeszcze trochę OT, choć o Piaskowym nadal.
latem byłam w Gdyni na plaży, tam jest "letnia scena" i okazało się, ze w niedzielne południa były poczytajki. Akurat trafiliśmy, było sporo dzieciorków, zasiedliśmy w wygodnych fotelikach z widokiem na morze i aktorka z piękną dykcją poczytała nam Piaskowego Wilka. Kiedy się słucha jak oni z Karusią brykają po plaży a jednocześnie się słyszy szum fal i się na ten piasek gapi, to musze przyznać zupełnie nowe odczucia to połączenie wywołuje.
I coś dla v: Nusię też czytali.
Monika - mama Natalii 26.05.2008
U nas Piaskowy wilk siadł najbardziej średniakowi, ale tylko jeden tom. Nastepnego już nie słuchał z takim entuzjazmem. Najmłodszy go nie trawił, a najstarszy słuchał przez grzeczność i raczej się nudził.
Mikołaj 2001, Wojtek 2004, Adam 2007
n, jaki cudowny pomysl! sluchac o nich nad morzem!
"Nusie i wilki" wystawia Opolski Teatr Lalki i Aktora. mysle, ze w tej formie bym ja jeszcze strawila.
jeszcze mi sie przypomnialo, a propos plazy i Nusi, ze w tym roku na wakacjach mase czasu spedzilam, stojac w jeziorze wielkopolskim i katapultujac ze swych ramion dwie rosle 6-latki po 23 kg kazda do wody, moja corke i jej przyjaciolke, za kazdym razem wolajac spriszen-spraszen![]()
![]()
moi lubią oboje - mamy system wyboru jednej dla starszej jednej dla młodszego - może jeszcze Karusi nie wybiera, ale niemal zawsze się do niej cieszy i coś na kształt Karusi pojawiło się w jego słowniku jak był jeszcze baaardzo ograniczony.
Wtyd nie znać pewnie nie, ale warto ten stan zmienić![]()
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
3 Muszkieterów i Mała Księżniczka![]()
20.07.2008
10.12.2011
24.11.2014
17.11.2017
Piaskowego czytamy w kolko, mamy tego grubegoco prawda chwilowo mniej, bo mamy nowego Findusa i starszego pochlaniaja problemy budowy atmatycznej podkladarki do pieca vel. mechanicznego Swietego
![]()
a jedno zpierwszyxch slow F brzmialo "pypec"
a znaczek cudny, chetnie bym nabyla, tylko gdzie???
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
u nas wilka to mąż wyszperał, on bibliofil na maksa...
demona ja nie wiem co to pan kuleczka i hakuromuszę poszperać o panu kuleczce zatem, no a elmera poznałam dzięki holicy tu na forum, też bardzo u nas lubiany, ja szczególnie te ilustracje uwielbiam, treści też oczywiście...
pomyślę o tej narni w takim razie, wydaje się że to może być to...
a medale są na stałe w naszym słowniku, czasem nawet zapominam że inne dzieci mogą nie rozumieć co to![]()
Franek 4.12.2008 Staszek 24.10.2010
podaj dalej
gatki podaj dalej
magnolia-podajdalej.blogspot.comhttps://www.facebook.com/podajdalej.magnolia/
Ostatnio edytowane przez metis1 ; 13-12-2012 o 20:14