Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: jaka to chusta-prośba o pomoc

Chustonówka

Domyślnie jaka to chusta-prośba o pomoc

Witam, to chyba mój pierwszy post na forum. Dziś w lumpeksie znalazłam na 99%chustę kółkową wraz z pokrowcem. Sprzedawczyni na pytanie "co to jest" odpowiedziała, że baldachim do łóżeczka, jednak kilka cech wskazywało na chustę, poza tym lubimy z mężem wszystko co "Misiowe" więc wzięłam. Koszt-całe 5 zł.

Uploaded with ImageShack.us

przy chuście jest metka z adresem www.keepitnatural.co.uk -niestety ten adres nie działa, i jest jeszcze napis "keep it close baby sling".
    Wymiary: długość ok.225zm, szerokość na środku 105cm, i na końcu 46.
    Czy ktoś może zna tę chustę lub chusty tej firmy? możecie coś na jej temat powiedzieć, czy jest dobra i w ogóle.
    Mój "wkład chustowy" dopiero w drodze-pierwsze dziecko. Myslałam, że będziemy używać tylko zwykłych chust, znamy narazie jedno wiązanie, ale jak się trafiła kółkowa, to chyba warto zagłębić temat.
    Pozdrawiam wszystkie chustomamy i czekam na odpowiedź

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

Ja nie wiem ale napiszę tylko -NASTĘPNA SZCZĘŚCIARA
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

to chusta kółkowa, prawdopodobnie bawełna, ale nie skośnokrzyżowa
    na krótkie wypady, np.z samochodu do sklepu może się przydać
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Po pierwsze w jakim wieku jest Twoje dziecko? Bo to jest decydujące kryterium

Co do chusty to hmmm może jakiś handemade?
    Wygląda na cienką zwykłą bawełnę, ma małe kółka, ma dziwnie zaszywane ramię....
    Wszystkie w/w cechy są na niekorzyść i dyskwalifikują chustę w opcji noszenia noworodka i małego niemowlaka...

No ale chusta za 5 zł na pewno się przyda ... chociażby na hamak
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chustoholiczka Awatar Bonita
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Basinda Zobacz posta
    chociażby na hamak
    Albo na baldachim
    Basia 29/08/2009 Jacuś 15/08/2012

Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
    ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
    Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]

Chustofanka

Domyślnie

A ja mam takie ramię w chuście - bawełnianej Rocki'n Baby i bardzo sobie chwalę ten zszyty brzeg idzie w strone szyi, a ten drugi nie zszyty rozkłada się na ramię. Nosi równie dobrze jak kółkowa skośnokrzyzowa rapalka, a mój 8-miesięczny wsad waży już 12 kg

o ile ta bawełna nie jest sztywna jak płótno, a lekko się naddaje (ale naprawdę minimalnie), to na pewno będzie dobrze służyć tylko tak jak dziewczyny piszą - niekoniecznie na początku - u nas kólkowa w ruch poszła jak synek zaczął się wiercić na wszytskie strony i dociąganie chusty wiązane stało się syzyfową pracą tak jak miał ok. 5 miesięcy. Nosimy sie brzuszek do brzuszka, np. do zasypiania.

Gratuluje zakupu!
    Dobrochna 19.06.2008 i Jeremi 07.03.2012
    w wolnych chwilach siedzę między włóczką a szydełkiem

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Ja swojego czasu kupiłam "zwykłą" kółkową w lumpeksie - na szczęście miała ramię płaskie, moje ulubione i fajnie mi się w niej nosiło, nie zauważyłam różnicy w komforcie dla dziecka - jedynie dla rodzica i taki rodzaj ramienia już gdzieś widziałam - nie w hamalu przypadkiem?

Upierz, odprasuj, poćwiczyć sobie możesz układanie materiału na kółkach i na sobie - na pewno się przyda

No i gratuluję znaleziska! W moim lumpeksie też panie nie wiedziały co to takiego - ale przynajmniej się do tego przyznały
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

A instrukcji noszenia na tym forum jest dużo w dziale chustonoszenie, albo na You Tube.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chustonówka

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedzi. Chusta rzeczywiście minimalnie się naddaje. Zamierzam głównie nosić w takiej zwykłej, tkanej skośnokrzyżowo, ale jak ta się trafiła, to zrobię z niej właściwy użytek. Czyli poczekać aż dziecko będzie miało z 5 m-cy i do dzieła
    Jedno wiązanie już przećwiczyłam na miśku, ale dla pewności dobrego noszenia wybiorę się kiedyś na spotkanie klubu kangura lub po rade do instruktorki noszenia Ale to chyba już z Maleństwem lepiej

Uprawnienia umieszczania postów