Pytanie jak w temacie
Ktoś używa?
Czy one są takie same jak bambusowe formowanki Little Lamb?
Bo wyglądają praktycznie identycznie![]()
Pytanie jak w temacie
Ktoś używa?
Czy one są takie same jak bambusowe formowanki Little Lamb?
Bo wyglądają praktycznie identycznie![]()
Ostatnio edytowane przez spinek ; 08-02-2015 o 21:07
Codziennie budzę się piękniejsza, ale dziś to już chyba przesadziłam
Tymek 30.06.2011 Jerzyk 05.11.2015
Moja radosna twórczość:
http://worzpomyslami.blogspot.com/
http://www.morgankitchen.blogspot.com/
ja mialam lollipopy r. 2i byłam z nich bardzo zadowolona, używaliśmy na noc i u nas spokojnie dawały radę, długi czas schnięcia, ale to standard przy takich formowankach, ładnie leżały na pupci.
Do little lamb nie porównam bo nie miałam ..
Mam jedną bambusową w rozmiarze 2. Używam na noc z Flipem i spokojnie 6-7h daje radę (dziecko 6-mcy), nic nie przecieka. Dobrze że mają jęzor, można poukładać więcej warstw z przodu dla chłopca.
Schnie długo ale jest mega chłonna. Narazie nie zesztywianiała (2 mce używania)
Jedyny minus za to że zaślepki mi nie trzymają rzepów tak na mur-beton i czasem w praniu coś się złapie ;/
Maluszek 19.11.2012
Dla mnie to najlepsze formowanki. Kupiłam rozmiar 1 do testów i tak nam się spodobała, że kupiłam hurtem 2. Używamy na noc i spacer, nic nie przecieka- są bardzo chłonne, wkładam dodatkowo wkładkę z mikropolaru, żeby było sucho od pupy. Długo schną, ale coś za coś. Rzepy mamy w porządku, ale ja piorę pieluszki w specjalnych workach-po dwie, trzy, żeby odseparować od reszty prania.Wtedy nic się nie przyczepia, a inne ubrania czy kieszonki pulowe nie są pozaciągane od rzepów. Po jakimś czasie zrobiły się trochę twarde, ale bambus nie linieje jak inne.
Juleczka17.02.2013, Antoś
04.06.2017
Co sądzicie o nich? Dadzą radę na noc dla ok 10 kg chłopca?
Ostatnio edytowane przez spinek ; 06-01-2015 o 14:54
To były nasze ulubione formowanki, używane głownie w nocy, czasem na dłuższy spacer. Są bardzo chłonne, ale czy nie przeciekną zależy od otulacza.
Juleczka17.02.2013, Antoś
04.06.2017
Ja właśnie ich używam na nocdla 10 kg dziewczynki. A wcześniej starsza też w nich spała bez przecieków. Miała wtedy ponad 2 lata
używam zestawu lollipop + otulacz tots bots rozm 2
Miko ma niecałe 10. Nosi rozm. 2. Jest ok. Wadą może być to, ze uszyta w całości. Latem to nie problem. Teraz nieco dłużej schnie. Poza tym miekka, szybko zakładająca się, w praktycznym kolorze. Nie ma się do czego przyczepić.
Ostatnio edytowane przez ema ; 13-11-2014 o 11:27
Pawel 2006Milia 2011
Mikolaj 2013
Ja też polecam te formowanki. Używałam na noc i długo dawały radę. Rano można było je wykręcać, ale przecieków nie było.
Powinna dać radę. Ten wszyty z przodu jęzorek możesz synkowi przy siusiaku złożyć na 3 razy. Jest wtedy naprawdę dobra warstwa chłonna. Puchata i miękka. Schnie niemiłosiernie długo, ale zawsze możesz pod koniec np. mokrawe rzepy podsuszyć przy kaloryferze. U nas być może nie nabrała jeszcze całej swojej chłonności + idą zęby (3 na raz!!!) więc muszę dodać jeszcze składanego konopiaka do środka...a i tak musimy się w nocy przewinąć. Ale u nas takie siuranie, że nawet pampers nie dałby radyJeśli coś dołożę (wkład na 3 złożony) to mogłaby być ciut szersza w kroku i bardziej rozciągliwa, jak Bamboozle. Może powinnyśmy zacząć stosować na noc wkładkę mam sucho do tego? i ominie nas przewijanie...hmm. Rzepy nie odpinają się w pralce to plus, ale zawijają się trochę jak zapniesz pieluszkę i haczą mi o wełniane gatki. Na pewno ta formowanka ma więcej plusów niż minusów. Testujemy ją ok. 1 miesiąc, w stałym użytku. Synek ma obecnie 11 mcy i 12 kg.
Toopy& Binoo
A rozmiar 1 na noworodka będzie OK? Nie będzie robił za dużej pupy?
A rozmiar 1 na noworodka będzie OK? Nie będzie robił za dużej pupy?
Imo za duża dla noworodka, my dopiero od ok miesiąca (5 kg stuknęło) zycia w nie pakujemy a Mi nie jest drobna.
Agnieszka, mama Marty (10.2011), Miriam (12.2014) i Elżbiety (11.2016)
Dla mnie fajna formowanka. Na razie używamy rozmiaru 1 przy ok.7kg. i myślę, że jeszcze długo mi posłuży. Nie jest jakaś bardzo chłonna, ale na 1-1,5h u mnie starcza. Dużym minusem jest to, że strasznie długo schnie... Rzepy są bardzo mocne i jak na razie nic się z nimi nie dzieje (nie szarzeją, nie strzępią się itp.). Mam 5 sztuk i na pewno zostawię je dla potomności![]()
Bardzo fajne formowanki , na noc szczególnie, mam kilka w rozmiarze 2. Jęzor można sobie dowolnie składać jak kto ma potrzebę. Ślepy rzep do prania. Po półtora roku użytkowania nadal są w bardzo dobrym stanie. Szkoda tylko że nie mają jakiejś napki do zmniejszenie rozmiaru bo jednak rozpiętośćwagowa 7- 16 to dość sporo. Zaczęliśmy ich używac jak syn miał ok 8 kg i razem z otulaczem robiły mu wielką pupę. Teraz już jest ok, więc powiedziałabym ze takie dopasowane są raczej od ok 10 kg. Rzepy fajne- ja lubię zapięcia na rzepy. W połączeniu z otulaczem lollipop spokojnie dają razem radę na noc. Otulacz rozmiar 3 jest naprawdę duży. Spokojnie ieści z zapasem duże formowanki. I jako jedyny mój pulowy otulacz nie przecieka gdy syn śpi na brzuszku.