Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 39 z 39

Wątek: Nosidełko dylematy. Pomóżcie w wyborze

Chustomanka Awatar deviltya
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

ja sprzedaje ergobaby nie musi być z allegro

Chustomanka
    Miejscowość
    Usa

Domyślnie

I ja dorzuce swoje trzy grosze
    MT i nam nie pasowało. Ja niecierpliwa jestem, to dociąganie mnie wkurzało, bo wiecznie trzeba było poprawiać i te pasy takie długasne były. Duzo się przemieszczamy autem, więc wkładanie i wyciąganie z nosidła kilka razy w małych odstępach czasu. Poza tym od węzła MT na plecach gniotło mnie, jak prowadziłam taka częściowo obwiązana. No i postawiłam na klamrową Tula i jestem zachwycona. Mandukę tez mieliśmy na kilka dni i tez bardzo mi sie fajnie nosiło (ale Tula z racji pięknych paneli i odpinanego kapturka wygrała).

Dziewczyny pisały wyżej - musisz zdecydować, co "wazniejsze" będzie w Waszym przypadku, ile osób będzie nosić w nosidle, czy musisz często wyciągac i wkładać dziecia i tak dalej

Powodzenia, bo wybór rzeczywiście trudny

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maristella Zobacz posta
    No, tak.. No to sobie pomogłam .. Ile osób, tyle opinii...
    Do tego z moim tempem podejmowania decyzji..
    Dziewczyny, ja tu nowa jestem, i nie wiem, gdzie , co i jak, więc poprowadzcie mnie jako to dziecię za rękę.. i sorry jesli zadaję głupie pytania.. A jesli chciałabym prościc jakąs Forumkę o pomoc, to tutaj moge się umawiać, czy jest jakies specjalne miejsce na forum?
    Ktoś zyczliwie z Ergobaby mógły się ze mną umówić na jakis spacer, cobym mogła sie przymierzyć? Z Wawy? A jakby ktos był z trasy KM Wawa- wołomin, to juz całkiem bajka. Tudziez z okolic wawy- Wileńskiej?

A to ergo sport to faktycznie mi tez dziwnie wyglądało, ale wygodne zaskakująco? No, proszę..
    Wszystkie szyjące są tutaj http://www.chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=157
    Alcia i tofi ma nawet od ręki dostępne

Chustomanka Awatar Tahiya
    Miejscowość
    Warszawa - Żoliborz

Lightbulb wycięcie na nóżki

Dorzucę się tutaj ze swoim pytaniem jeśli można.

Koleżanka chce kupić Mei Tai. Wyczytała gdzieś, że powinno być wyprofilowane przy nóżkach, czyli takie wklęsłe wycięcie. Że to niby zdrowe dla nóżek.
    i za przykład podała to:

Szczerze mówiąc ja nie widzę w tym sensu.

Jak myślicie? Zwracać na to uwagę czy nie?
    Ostatnio edytowane przez Tahiya ; 15-10-2012 o 13:37 Powód: dodałam zdjęcie
    Kalina 08/09/2011 i Marianna 29/08/2014

Dziewczyny, która ma namiary na jakieś noclegi w okolicach Lubiatowa. Przyznać się.

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

nie musi być wyprofilowane, bo niby jak ma to być zdrowotne?
    fajnie jeśli w okolicy nóżek jest wypełnienie dla dziecka imo wygodniejsze

i pewnie nie chodzi o wyprofilowanie panela w miejscu umieszczenia nóżek, co bardziej o dobrze dobrany rozmiarowo panel, tak by pasował od kolanka do kolanka
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Ja też myślę że wyprofilowanie nie ma żadnego związku ze zdrowotnością
    Ważne tak jak dankin-82 pisze aby szerokośc panela była dostosowana do rozstawu nóżek. Wyprofilowanie przydaje się przy mt dwurozmiarowych - wtedy po wywinięciu pasa dolnego na panel i skrócenie go o jego szerokość, nóżki dziecka wychodzą akurat w tym węższym miejscu.

Chustomanka Awatar Tahiya
    Miejscowość
    Warszawa - Żoliborz

Domyślnie

Aaaaa, więc to tak! Cenna uwaga o MT dwurozmiarowym dzięki
    ...no to idę szukać
    Kalina 08/09/2011 i Marianna 29/08/2014

Dziewczyny, która ma namiary na jakieś noclegi w okolicach Lubiatowa. Przyznać się.

Domyślnie

Ło ludzie.. czytam i czytam.. i się zastanawiam, jak Wam sie udalo cos wybrać? Tak mierzyłyscie do skutku? Bo to i rozne produkty, roznych firm..Juz mi głowa puchnie..
    ja na razie jednak raczej będe myslec o nosidle. Ma być sybko i prosto, ale tutaj takie piekne MT sa.. No, cudownosci.. Moze sobie z okazji 1 urodzin takie cos sprawię.. To na wiosne..

Domyślnie

1 urodzin synka.. Bo ja akurat to znacznie więcej wiosen liczę...

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

a ja myślę że jak ktoś pokocha mt to już szyjąca nie jest ważna bo one wszystkie są godne polecenia i na bank wszystko dopasują i dopieszczą
    to sprawa bardziej wizualna i detali (ale to jak dla mnie)

co ważne, mt nie jest problematyczne w zakładaniu i szybko się je mota ale trzeba też z początku poćwiczyć, zresztą tak jak z chustą
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maristella Zobacz posta
    A jesli chciałabym prościc jakąs Forumkę o pomoc, to tutaj moge się umawiać, czy jest jakies specjalne miejsce na forum?
    Ktoś zyczliwie z Ergobaby mógły się ze mną umówić na jakis spacer, cobym mogła sie przymierzyć? Z Wawy? A jakby ktos był z trasy KM Wawa- wołomin, to juz całkiem bajka. Tudziez z okolic wawy- Wileńskiej?
    możesz popytać w dziale pomocne chustomamy, albo poszukać i spytać w wątku gdzie gadają dziewczyny z Twoich okolic (albo stosunkowo najbliższego) w dziale spotkania/warsztaty http://www.chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=126
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Domyślnie zakupiłam

Dziewczyny, udało mi sie podjąc decyzję. Teraz testuję, czy dobrą, ale jestem posiadaczką Ergobaby, seria Organic.o takie http://store.ergobaby.com/Baby_Carri...ganic/BCO313PR
    Kupiłam przez allegro,z apłaciłam 279 zł, łącznie z przesyłką. jakby ktoś chciał moge podać sprzedawce, bo nie wiem,c zy to dozwolone w regulaminie forum. Nosidlo jest wg mnei oryginalne, ma pudełko, instrukcję i taką specjalną kartę do rejestracji na stronie ergobaby
    Od razu wypróbowałałam. Chwilowo sie dopasowuje. ogólnie wygodnie choć ten pas biodrowy przesuwa mi się w górę.

Wszytski serdecznie dziekuję za pomocne rady, komentarze, opinie

Chustonówka Awatar Mamona
    Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

Też myślę o nabyciu nosidła. Wątek dał mi wiele do myślenia... Chyba najrozsądniej będzie coś wypożyczyć i wypróbować. Ta wypożyczalnia chust Ababa dobrze działa? Polecacie?

Chustonówka

Domyślnie

Cześć, mój synek ma 6 miesięcy zastanawiałam się nad kupieniem Mei Tai, ponieważ z wózka, który jest ciężki i niewygodny chcę zrezygnować. Trochę czytałam na temat MT, ale tyle tego jest na rynku,że sama nie wiem co wybrać. Szukam też jakiegoś oryginalnego wzoru, lubię się wyróżniać w tłumie Może ktoś coś wie, coś może doradzić

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Mucha to uderzaj na dział Hand Made tam dziewczyny piękne MT szyją i możesz indywidualnie wybrać materiały, wzory, hafty, nadruki - co tylko Ci się zamarzy

Ja miałam od Pathi czyli alcia_MT oraz od Pani_olo. Oba bardzo dobrej jakości i służą do teraz wielu osobą

Chustonówka Awatar Mamona
    Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

To znowu mam pytanie: ergonomiczne (z klamrami) czy typowy Mei Tai? Miałoby być dla mnie i męża (znacznie różnimy się gabarytami)

Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mucha Zobacz posta
    Cześć, mój synek ma 6 miesięcy zastanawiałam się nad kupieniem Mei Tai, ponieważ z wózka, który jest ciężki i niewygodny chcę zrezygnować. Trochę czytałam na temat MT, ale tyle tego jest na rynku,że sama nie wiem co wybrać. Szukam też jakiegoś oryginalnego wzoru, lubię się wyróżniać w tłumie Może ktoś coś wie, coś może doradzić
    MT szyte na zamówienie szyte są wg pomysły osoby która zamawia więc pomyśl czym byś się chciała wyróżniać w tłumie i uderzaj do jednej z szyjących.

Cytat Zamieszczone przez Mamona Zobacz posta
    To znowu mam pytanie: ergonomiczne (z klamrami) czy typowy Mei Tai? Miałoby być dla mnie i męża (znacznie różnimy się gabarytami)
    Chyba nikt Ci nie odpowie na to pytanie. Przymierz i porównaj jeśli masz taką możliwość.
    I jedna opcja i druga ma tyle samo zwolenników co przeciwników

Chustonówka

Domyślnie

Dzięki dziewczyny za pomoc. Cały czas szukam, przejrzałam projekty, myślałam żeby sama zaprojektować, ale chyba wolę coś już gotowego. Nie jestem zwolenniczką jaskrawych kolorów, wolałabym kolory ciemniejsze z ciekawym wzorem i ogranicza mnie też cena(max. 250zł). Może któraś z Was ma podobne wymagania i znalazła już coś takiego?

Domyślnie

Bondka mierzyłam przy okazji Tygodnia Bliskości. Synek ma 14 mies i 11kg i odniosłam wrażenie, że jest maławe. Ale wiadomo, to sprawa subiektywna. Na pewno jest wygodne dla mnie bo jest szeroki i miękki pas biodrowy. Wcześniej nosiłam w MT hand made i było ok dopóki nie przymierzyłam Tuli W niej się zakochałam. Sprzedałam wszystko co mogłam, żeby sobie kupić używaną i jestem przeszczęśliwa. Mój synek też uwielbia w nim się nosić

Uprawnienia umieszczania postów