Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz bawełnianą chustę żakardową NATI ?

Głosujących
58. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1.Bardzo dobra

49 84.48%
  • 2.Dobra

7 12.07%
  • 3.Nie mam zdania

1 1.72%
  • 4.Nie zachwyciła

1 1.72%
Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 89

Wątek: Żakardowe „greckie” bawełniane chusty NATI by NATIBABY

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mania Zobacz posta
    A jak wypada w porównaniu z perełką? Co dla cieżkiego dziecka będzie lepsze?
    jak dla mnie żakard.
    Syn 2006
    Córa 2008
    Syn 09.2014

Chustonoszka Awatar hanieczka
    Miejscowość
    Rosja, Moskwa/ Warszawa

Domyślnie

Dzisiaj miałam okazję nosić swoje maleństwo.
    To jest super chusta. Już nosiłam w niej starszą córkę. Mogę z pewnością powiedzieć, że naprawdę jest uniwersalna. W niej można nosić jak noworodka, tak i starszych dzieci (właśnie to sprawdziłam)

Udało mi się także porównać moją bawełnianą (farbowaną) i wełnianą. Też jest super, ale szkoda, że nie ma już brązowych w sprzedaży...

kilka zdjęć

brązowa jasna bawełna

czerwona bawełna

czerwona wełna

farbowana bawełna
    Kira 16.02.2007
    Alisa 25.09.2009
    Doradca rosyjskiego Stowarzyszenia doradców noszenia w chustach, 02.2008
    Doradca po szkoleniu Akademii Noszenia Dzieci, 11.2010

chusty Natibaby, LennyLamb w Rosji

mamru
    Guest

Domyślnie

Hanieczko, jak pięknie wyszła ta farbowana natka.
    A ciemny fiolet ma ktoś? Bo żadnej fotki nie ma

Chustomanka Awatar Kirah
    Miejscowość
    Zielonki/Kraków

Domyślnie

Ja mam. Niedawno kupiłam na chustostraganie i problem polega na tym, że on wcale nie jest ciemny tylko znacznie jaśniejszy niż na zdjęciach firmowych (oraz, tak się złożyło, znacznie jaśniejszy niż na zdjęciu emi.la, która mi ją sprzedała), jak dla mnie to jest "normalny", średni fiolet. A w takim kolorze jedną chustę już mam.

Chustomanka Awatar Natalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kirah Zobacz posta
    Ja mam. Niedawno kupiłam na chustostraganie i problem polega na tym, że on wcale nie jest ciemny tylko znacznie jaśniejszy niż na zdjęciach firmowych (oraz, tak się złożyło, znacznie jaśniejszy niż na zdjęciu emi.la, która mi ją sprzedała), jak dla mnie to jest "normalny", średni fiolet. A w takim kolorze jedną chustę już mam.
    Kirah, masz może linka do wątku ze zdjęciem Twojej chusty. Może trafił Ci się jasny fiolet zamiast ciemnego ?
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

mamru
    Guest

Domyślnie

Kirah ja pamiętam ten wątek i mnie się wydaje, że emi.la sprzedawała jasny fiolet
    zaraz poszukam tego wątku...

edit: znalazłam: http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=18166
    no i emi.la twierdzi że ciemny, ale na zdjęciu wydaje mi się, że to jasny fiolet jednak. Natalio, producentko, jak jest rzeczywiście?
    Ostatnio edytowane przez mamru ; 19-10-2009 o 11:27

Chustomanka Awatar dioneja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    Kirah ja pamiętam ten wątek i mnie się wydaje, że emi.la sprzedawała jasny fiolet
    zaraz poszukam tego wątku...

no i emi.la twierdzi że ciemny, ale na zdjęciu wydaje mi się, że to jasny fiolet jednak. Natalio, producentko, jak jest rzeczywiście?
    nie jestem producentką, ale fanką chust fioletowych Nati. mam GRECJĘ- jasny fiolet, a chusta z wątku podanego przez Mamru to ciemny fiolet. i nie chodzi tu o kolor fioletowej nici, która w obu wersjach była jednakowa, ale o tę drugą nić.
    fioletowe Nati były w dwóch wersjach: ciemny fiolet (fiolet z nitką ciemną) i jasny fiolet (fiolet z nitką jasną).
    uff, mam nadzieję, że wyjaśniłam, a nie zapętliłam

Kirah, moim zdaniem, masz ciemny fiolet...
    Ostatnio edytowane przez dioneja ; 19-10-2009 o 14:53
    ANIA
    chuściane dzieci:
    Jakubek 07.09.06 & Zuzka Matyśka 14.03.08

Chustomanka Awatar Natalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta

Chusta ze zdjęcia to tzw. "ciemny fiolet". Były dwie nazwy fioletowych Grecji: jasny fiolet i ciemny fiolet. Nie oznacza to, że ten drugi jest ciemniejszy od innych znanych nam fioletów. Po prostu jest ciemniejszy niż ten jasny. Na moim komputerze kolory tej chusty są dość realistyczne. Przykro mi, że monitor pokazał coś innego chusta we w własnej osobie.

Kirah, na pocieszenie dodam, że masz prawdziwy unikat. U nas ta chusta jest nie do zdobycia.
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

mamru
    Guest

Domyślnie

czyli jednak się myliłam..
    Ale i tak ten fiolecik śliczny, unikat mówisz bo ja właśnie zamawiam dla siebie krótką i mam nadzieję się jej nigdy nie pozbywać

Chustomanka Awatar Kirah
    Miejscowość
    Zielonki/Kraków

Domyślnie

to na pewno ciemny fiolet, po prostu nie dość ciemny jak dla mnie
    a moja frustracja wynika z faktu, że na zdjęciach wydawał mi się ciemniejszy.

Domyślnie

Super chusta. Grubsza, ale bardzo miękka. Świetnie się dociąga. Mtyku.ilutka i przyjemna w dotyku.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Nowy Targ

Domyślnie

Coż...miałam sobie nic nie kupować ale jak dowiedziałam się o promocji nie mogłam się oprzeć. Najpierw sprawiłam sobie krótką jasną zieleń (plus bonusik o którym już pisałam ), o tym, jakie zrobiła na mnie wrażenie, niech świadczy fakt, ze dokupiłam sobie ciemny brąz . Mieciutkie i milutkie - takie do przytulania, grubsze i bardzo plastyczne. A nośność cudna!Odnoszę jednak wrażenie,że ciemny brąz jest inny od jasnej zieleni - mniej puchaty i bardziej śliski. Zieleń jest bardziej "czepliwa" i przez to jeszcze bardziej nośna. Ale obie uwielbiam!Chusty na 6!
    Ignaś ur. 26.06.2007 i Tymuś ur. 30.03. 2009

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Chusta jest po prostu cudowna! Mięciutka, mięsista - po prostu ideał! Nie zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia (nie moje kolory niestety), ale od pierwszego noszenia wpadłam po uszy i już nie chcę innej chusty. Dziś byłyśmy na pierwszym długim spacerze i nic mi się nie wrzynało, nie osiadało, chusta cudownie nas otulała i grzała. Zdecydowanie najfajniejsza chusta,w jakiej miałam okazję nosić.
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Chustomanka Awatar Mania
    Miejscowość
    Czerwionka-Leszczyny, Ornontowice

Domyślnie

grecja jasny brąz to moja pierwsza chusta tkana. Jestem zachwycona, kolor mój, a do wzoru przekonałam się jak chusta dotarła, śliczna, teraz wzór wydaje mi się najpiękniejszy
    a tu moja 8 miesięczna córeczka na plecach
    Mama Stasia (15.04.2006), Róży (25.03.2009) i Helenki (15.10.2011)

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

odkąd zobaczyłam ta chuste wiedziałam ze musze ja miec
    kupilam w ciemno, bo nie mialam mozliwosci przetestowania i jestem zachwycona i zakochana na zaboj-chyba jak we wszystkich Natkach
    mam 16kg poltoraroczniaka wiec jest co nosic, a Grecka swietnie sobie z tymi kg radzi
    chusta zostaje dla kolejnego dziecia na bank

nie patrzcie na wiazanie, bo uczymy sie plecaczka:
    Nati Grecja ciemny brąz
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustomanka Awatar roziii
    Miejscowość
    kiedyś Wa-wa Bielany teraz z pod Warszawy

Domyślnie

skusiła mnie promocja i nie żałuje absolutnie jej zakupu a nawet nie wiem czemu nie kupiłam jej wcześniej
    CUDO milutka nawet bez pierwszego prania a po praniu i prasowaniu zachwyca jeszcze bardziej.
    Miękka, mięsista, ale nie za gruba, w dotyku zachwycająca.
    Mam zieloną kolor piękny, żywy

tu widać jakiż piękny to kolor.
    A w akcji
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

Chustofanka Awatar nadia.r
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Dla nas Nati to rewelacja!!! Miałyśmy na początku elastyka, który nie nie może się równać z "Grecją" Co raz lepiej nam wychodzi dociąganie ( to było dla mnie najcięższe ), a materiał super mięciutki Nadia świetnie podtrzymana i chyba zadowolona

Chustofanka Awatar manika
    Miejscowość
    Będzborg

Domyślnie

Też mam zieloną a koloru do końca pewna nie byłam, ale jak już do nas doszła to mogłam na własne oczęta się przekonać że jest cudna Chusta mięciutka Po praniu jeszcze bardziej zmiękła . Jestem nowicjuszką w temacie wiązania ale moim skromnym zdaniem chusta się fajnie dociąga , ja przynajmniej nie miałam z tym żadnych kłopotów . Zdjecia jakieś wkleję jak mąż wróci w przyszłym tygodniu .

Chustofanka Awatar manika
    Miejscowość
    Będzborg

Domyślnie

Aha oceniłam na 5

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

A ja mam do Was, dziewczyny pytanie:
    czy Wasze Grecje się zmechaciły? Ja uprałam pierwszy raz na 60 stopni zgodnie z instrukcją Natalii (w pralce, program bawełna, w loveli) i mi się skubana skosmaciła! O co chodzi? Moja pralka jest jakaś trefna, czy po prostu taka cecha tej chusty?
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Uprawnienia umieszczania postów