Dzisiaj miałam okazję nosić swoje maleństwo.
To jest super chusta. Już nosiłam w niej starszą córkę. Mogę z pewnością powiedzieć, że naprawdę jest uniwersalna. W niej można nosić jak noworodka, tak i starszych dzieci (właśnie to sprawdziłam)
Udało mi się także porównać moją bawełnianą (farbowaną) i wełnianą. Też jest super, ale szkoda, że nie ma już brązowych w sprzedaży...
kilka zdjęć
brązowa jasna bawełna
![]()
czerwona bawełna
![]()
czerwona wełna
![]()
farbowana bawełna
![]()
![]()
Kira 16.02.2007
Alisa 25.09.2009
Doradca rosyjskiego Stowarzyszenia doradców noszenia w chustach, 02.2008
Doradca po szkoleniu Akademii Noszenia Dzieci, 11.2010
chusty Natibaby, LennyLamb w Rosji
Hanieczko, jak pięknie wyszła ta farbowana natka.
A ciemny fiolet ma ktoś? Bo żadnej fotki nie ma![]()
Ja mam. Niedawno kupiłam na chustostraganie i problem polega na tym, że on wcale nie jest ciemnytylko znacznie jaśniejszy niż na zdjęciach firmowych (oraz, tak się złożyło, znacznie jaśniejszy niż na zdjęciu emi.la, która mi ją sprzedała), jak dla mnie to jest "normalny", średni fiolet. A w takim kolorze jedną chustę już mam.
Kirah ja pamiętam ten wątek i mnie się wydaje, że emi.la sprzedawała jasny fiolet
zaraz poszukam tego wątku...
edit: znalazłam: http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=18166
no i emi.la twierdzi że ciemny, ale na zdjęciu wydaje mi się, że to jasny fiolet jednak. Natalio, producentko, jak jest rzeczywiście?
Ostatnio edytowane przez mamru ; 19-10-2009 o 11:27
nie jestem producentką, ale fanką chust fioletowych Nati. mam GRECJĘ- jasny fiolet, a chusta z wątku podanego przez Mamru to ciemny fiolet. i nie chodzi tu o kolor fioletowej nici, która w obu wersjach była jednakowa, ale o tę drugą nić.
fioletowe Nati były w dwóch wersjach: ciemny fiolet (fiolet z nitką ciemną) i jasny fiolet (fiolet z nitką jasną).
uff, mam nadzieję, że wyjaśniłam, a nie zapętliłam
Kirah, moim zdaniem, masz ciemny fiolet...
Ostatnio edytowane przez dioneja ; 19-10-2009 o 14:53
ANIA
chuściane dzieci:
Jakubek 07.09.06 & Zuzka Matyśka 14.03.08
Chusta ze zdjęcia to tzw. "ciemny fiolet". Były dwie nazwy fioletowych Grecji: jasny fiolet i ciemny fiolet. Nie oznacza to, że ten drugi jest ciemniejszy od innych znanych nam fioletów. Po prostu jest ciemniejszy niż ten jasny.Na moim komputerze kolory tej chusty są dość realistyczne. Przykro mi, że monitor pokazał coś innego chusta we w własnej osobie.
![]()
Kirah, na pocieszenie dodam, że masz prawdziwy unikat. U nas ta chusta jest nie do zdobycia.
czyli jednak się myliłam..
Ale i tak ten fiolecik śliczny, unikat mówiszbo ja właśnie zamawiam dla siebie krótką i mam nadzieję się jej nigdy nie pozbywać
![]()
Super chusta. Grubsza, ale bardzo miękka. Świetnie się dociąga. Mtyku.ilutka i przyjemna w dotyku.
Coż...miałam sobie nic nie kupować ale jak dowiedziałam się o promocji nie mogłam się oprzeć. Najpierw sprawiłam sobie krótką jasną zieleń (plus bonusik o którym już pisałam), o tym, jakie zrobiła na mnie wrażenie, niech świadczy fakt, ze dokupiłam sobie ciemny brąz
. Mieciutkie i milutkie - takie do przytulania, grubsze i bardzo plastyczne. A nośność cudna!Odnoszę jednak wrażenie,że ciemny brąz jest inny od jasnej zieleni - mniej puchaty i bardziej śliski. Zieleń jest bardziej "czepliwa" i przez to jeszcze bardziej nośna. Ale obie uwielbiam!Chusty na 6!
Ignaś ur. 26.06.2007 i Tymuś ur. 30.03. 2009
Chusta jest po prostu cudowna! Mięciutka, mięsista - po prostu ideał! Nie zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia (nie moje kolory niestety), ale od pierwszego noszenia wpadłam po uszy i już nie chcę innej chusty. Dziś byłyśmy na pierwszym długim spacerze i nic mi się nie wrzynało, nie osiadało, chusta cudownie nas otulała i grzała. Zdecydowanie najfajniejsza chusta,w jakiej miałam okazję nosić.
Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l
grecja jasny brąz to moja pierwsza chusta tkana. Jestem zachwycona, kolor mój, a do wzoru przekonałam się jak chusta dotarła, śliczna, teraz wzór wydaje mi się najpiękniejszy
a tu moja 8 miesięczna córeczka na plecach
![]()
Mama Stasia (15.04.2006), Róży (25.03.2009) i Helenki (15.10.2011)
odkąd zobaczyłam ta chuste wiedziałam ze musze ja miec
kupilam w ciemno, bo nie mialam mozliwosci przetestowania i jestem zachwycona i zakochana na zaboj-chyba jak we wszystkich Natkach
mam 16kg poltoraroczniaka wiec jest co nosic, a Grecka swietnie sobie z tymi kg radzi
chusta zostaje dla kolejnego dziecia na bank
nie patrzcie na wiazanie, bo uczymy sie plecaczka:
Nati Grecja ciemny brąz
![]()
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
skusiła mnie promocjai nie żałuje absolutnie jej zakupu a nawet nie wiem czemu nie kupiłam jej wcześniej
CUDO milutka nawet bez pierwszego prania a po praniu i prasowaniu zachwyca jeszcze bardziej.
Miękka, mięsista, ale nie za gruba, w dotyku zachwycająca.
Mam zieloną kolor piękny, żywy
tu widać jakiż piękny to kolor.
A w akcji![]()
Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019
Też mam zieloną a koloru do końca pewna nie byłam, ale jak już do nas doszła to mogłam na własne oczęta się przekonać że jest cudnaChusta mięciutka
Po praniu jeszcze bardziej zmiękła . Jestem nowicjuszką w temacie wiązania ale moim skromnym zdaniem chusta się fajnie dociąga , ja przynajmniej nie miałam z tym żadnych kłopotów . Zdjecia jakieś wkleję jak mąż wróci w przyszłym tygodniu .
A ja mam do Was, dziewczyny pytanie:
czy Wasze Grecje się zmechaciły? Ja uprałam pierwszy raz na 60 stopni zgodnie z instrukcją Natalii (w pralce, program bawełna, w loveli) i mi się skubana skosmaciła!O co chodzi? Moja pralka jest jakaś trefna, czy po prostu taka cecha tej chusty?
Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l