Proszę o opinie
Jak rozmiarówka? Gdzieś mi się obiło o uszy, że pieluszki wypadają małe.
są to teraz nasze ulubione. Rozmiarówka wydaje mi się mała dla mojego 7 miesięczniaka ponad 8 kg M robi się mała (dodam że nie jest pulchny)
no rozmiarówka zaniżona faktycznie, ale regulacja na szerokość dość duza, więc w sumie moze bedzie git
no i podpisze się pod tym co formichiere napisała - najlepsze pieluchy jakich używałam!!! (na Tośce używałam znaczy)
:/
acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.
Moje ulubione, ponieważ:
- mają milusie futerko (i przez to WYGLĄDAJĄ)
- bardzo chłonne (bambusowe wkładki)
- ładnie przylegają
Asinus asino pulcherrimus
alu, mają je formichiere czasem (za jakiś czas zamawia), little mi w swoim sklepie i juliwiek w swoim
pisz pw do nich kiedy będa miećbo z tego co wiem to zapasy mają lekko przerzedzone już
a w ogóle to znalazłam stronkę australijską z takimi zestawami całymi po 6 lub 12 sztuk. nie wiem czy nie taniej czasem, może tyle co przesyłka taniej. no ale ja z australii nie ściągnę dla siebie tylko... wolę od dziewczynzresztą takie 6 sztuk to 165 aud czyli 366 zł. kurka czemu to takie drogie?
![]()
Dzięki dobre kobiety, zamawiam![]()
Alu kupić można tu:
http://nosidla.istore.pl/pl,category,10 ... bitti.html
i tu:
http://www.littlemiracles.pl/?pieluszki-kompaktowe-(aio)-itti-bitti,79
Pieluszki są super, ja kupiłam 2 od formichiere i jestem bardzo zadowolona. Są miluśne i bardzo zgrabne, bardzo wąskie między nóżkami.
Na mojego 9-kilowego L-ka jest dobra (z zapasem).
Teraz zamówiłam na nosidla.pl all in one do przetestowania, zobaczymy, czy równie fajne.
ja tam sobie czekam na różowe![]()
i cały czas się zastanawiam czy dla Kluchy kupić m czy L
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
Kupuj L bo rozmiarówka faktycznie zanizona. Mój D. twierdzi , że elka jest za mała na pupę Mi a ona po prostu w zestawieniu z innymi pieluchami stwarza takie wrażenie bo jest zgrabniutka i idealnie przylega. Niestety przecieka mi w nocyNa szczęście jest taka ładna , że wolę ja nakladać w dzień
![]()
Miluszka ::marzec 2008 :: Olafko ::lipiec 2011::
https://www.facebook.com/MioUnico - unikatowe nery na różne bajery dla dziarskich chustomatek; szyte z nowych, recyklingowanych i chustowych materiałów; również na indywidualne zamówienia ::
No właśnie ja się jeszcze nie odważyłam założyć na noc, bo tak mi się wydawało, że może przeciekać...
Ale są piękne. Już się nie mogę doczekać, aż będzie ciepło i mały będzie w samej takiej ślicznej pieluszce biegał![]()
ja zakładam na noc jak najbardziej, niedługo jeszcze dokupię wkładki bambusowe do wpięcia. nie przecieka mocno, zresztą i tak sprawdzam z raz czy nie ma za mokro więc jak coś to przewijam.
hanti na moją 10 kg Tośke L-ka jest ok, więc moze M weź?
Dziś przyszły do mnie zamówione pieluszki. Fajne![]()
Sama powłoczka schnie błyskawicznie. Już jest sucha a uprałam 3 godziny temu. Wkłady są dość grube i pewnie im się trochę zejdzie![]()
Jutro wkładamy na dupinęi testujemy.
Teraz ciekawa jestem tej All in one![]()
Mąż mnie zabije. Już krzywo patrzy na wizytę każdego paczkonosza![]()
Ponieważ i tak będę robiła wymianę, bo nie trafiłam z rozmiarem FuzziBunz, to zdecydowałam, że tę all in one jednak wymienię na snap in one. Mam plan dokupić więcej tych wkładów i po jednym siku wymieniać sam wkład.
Więc all in one nie przetestuję, choć macałam.
No i się rozczarowałam![]()
Założyłam wczoraj małej nowy nabytek na dwór. Było oki bo mała nie sikała podczas spaceru i wróciła z suchą pieluszką. Dziś w domu przeleciały najpierw siki. Wszystko przemoczone i body i spodenki. Zapięłam ciut ciaśniej. No i za chwilę przeleciała kupa. Po oględzinach stwierdziłam na udach i brzuszku odciśnięte ślady po pieluszce.![]()
hmmm nam przecieka tylko po mocno sikowej nocy. kupki siedzą na miejscu nawet jak papierka nie zainstaluję. może to te wkładki. ale ja nie wiem![]()
Ojej, u nas właściwie kupy się nie zdarzają w pieluchy, może raz się w itti bitti zdarzyła, ale u nas już konsystencja stała, więc nic nie przeleciało.
Ja dosyć luźno zapinam.,
A siku jeszcze też nigdy nie przeleciało, ale na noc ani razu nie założyłam. Może założę i sprawdzę. I dam znać.
Na spacerze mój mały raczej też nie sika.