Czy rozmiar 4 starczy mi na zawiązanie 2x (bo wiem że na biodro i plecaczek prosty starczy). Mam prawie170, rozm. 36/38. Nie mam doświadczenia z krótszymi chustami - teraz mamy hoppa 4.7 i mój duuży mąż też się wiąże. Czy metr to taka różnica?
Czy rozmiar 4 starczy mi na zawiązanie 2x (bo wiem że na biodro i plecaczek prosty starczy). Mam prawie170, rozm. 36/38. Nie mam doświadczenia z krótszymi chustami - teraz mamy hoppa 4.7 i mój duuży mąż też się wiąże. Czy metr to taka różnica?
buns - jesli chcesz sprawdzic to posiadam 4 m chuste (vatanai nie didymos) ale przy wiazaniu pogladowym marka chyba nie gra roliwiec mozesz sprawdzic .
Doradca noszenia w chuście po kursie podstawowym Trageschule Dresden®,
już nie .pl ale wciąż zamotana![]()
Właśnie się zamotałam w didka 4 (3,70) no i ciasnawo mi :/ Kinię mogę w nos całować i niżej nie starcza mi chusty.
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
Cztery to rozmiar, czy długość w metrach? Bo jak rozmiar, to może być kiepsko... Ja w czwórce wiążę, ale na końcach, a jestem mniejsza. Bierz 5! Idealny rozmiar.
Makwia, marka robi różnicę, serio! W Teeście 3,5 wiążę nawet plecak z krzyżem, a w pożyczonym Indio, które miało teoretycznie 3,7 nie dawałam rady. Vatanai cieńszy i więc materiał lepiej się "dystrubuuje" i ma zdecydowanie większe skosy, więc można końcami trochę nadrobić.
Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)
W Poznaniu też nosimy!
anifloda kontra nitki
Tu masz jeszcze tabelkę z wiązaniami i długością chust:
http://www.thebabywearer.com/index.php? ... tionsChart
Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)
W Poznaniu też nosimy!
anifloda kontra nitki
Mam Lisę 4 i podobne wymiary, to zaraz mogę sprawdzić.
Plecaczek oczywiście nawet na płaszcz, a kangur na płaszcz na wdechu, ale może by wystarczyło dokładniej podociągać.
2x nie próbowałam, bo nie przepadam.
www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
gugu-gaga.pl na Facebooku
Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.
Zawiązałam bez problemu, chociaż na płaszcz już by pewnie kiepsko było.
ja juz pisałam gdzies że w hoppie standard miałam ogony przy 2X, a w didku rozm. 6 przy 2X tylko chwościki sie ostają! więc jednak marka chusty ma znaczenie duze przy długosci podawanej!
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]
buns-jak baaardzo potrzebujesz spróbować, to Ci mogę podesłać moją Lisę do testu.![]()
Chust u mnie dostatek, to sobie poradzę. Tylko odeśliuj przed 2 lutym, bo wyjeżdzam!
Dawaj adres na priva, mieszkam przy poczcie, to jutro wyślę.![]()
Buns, jak mam Ci radzić, to zainwestuj w 5-tkę. Zawiążesz prawie wszystko (poza kieszonką), a chusta jest krótsza i nie majta się tak jak standardowe długości.
ja też radzę 5. mam twoje wymiary, ale 2x w 4? na wdechu i to mocnym...
dziewczyny hoppy standart rzadko mają 4,6 m, z reguły 4,90, a nawet 5,10m. zależy ile chusta skurczy się po praniu. zamawiając chusty nie kierujcie się więc tym ile teoretycznie długości ma wasza obecna chusta, tylko zmierzcie koniecznie. didymosy w miarę trzymają długość, ale indio lubią się jakieś 10 cm przykurczyć. dłuższe niż norma przewiduje są jeszcze często storczyki.
Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl
teraz widze , ze przeczytalam 4 i od razu przeliczylam to na metrya co do marek naprawde myslicie, ze inaczej "chodzą" i z niektorymi mozna zawazac z tej samej dlugosci wiecej niz z innuch ? musze poeksperymentowac to napisze co mi wyszlo
![]()
Doradca noszenia w chuście po kursie podstawowym Trageschule Dresden®,
już nie .pl ale wciąż zamotana![]()
Moja pierwsza Nati standard ma ponad 5 m długości, późniejsze krótsze mają już takie długości, jakie opisano na stronie producenta. Długość Didka jest też "w sam raz" na podany wymiar.
Wczoraj porównałam i moja pierwsza chusta, indio 6 niby 4,70 jest ok 25 cm krótsza niż świeżo nabyty storczyk (podobno 4,60). W sumie szkoda bo się zastanawiałm jak zamawiałam (trochę mi się jednak schudło i w didku ogony miałam). A tak kokardę mogę wiązać. Ogony do kostek![]()