Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: Magarynka - recenzje

Chustonoszka Awatar doka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Witam, już spieszę z zapomniana recenzją.
    Testowałam chustę na 9 kg rocznej córci w plecaku.
    Po pierwsze-jak oglądałam zdjęcia chusty w necie to wcale mi się wzór nie podobał, ale jak otworzyłam kopertę to ŁOŁ-zupełnie inaczej odbiera się ten wzór "na żywo", bardzo ładny taki wiosenno-letni, a że akurat trafiło mi się że była wtedy słoneczna pogoda ( a ostatnio to rzadkość) no to lansowałam się z chustą po osiedlu z przyjemnością. Mimo że to sama bawełna nosiło się całkiem przyzwoicie. Żeby było wygodnie wymaga dokładniejszego motania niż wełniana chusta którą mam na co dzień ale nic się nie luzuje i wiąże się łatwo. Fajna chusta i mogę ją szczerze polecić a metka mi nie przeszkadzała -łatwo znaleźć środek
    Dziękuję za możliwość testowania

Chustomanka Awatar margolcia
    Miejscowość
    Józefów

Domyślnie

Dziękuję za możliwość testowania !

W chustę udało nam się zamotać dwa razy. Groszek: 69 cm, 8 kg
    Wzór chusty bardzo mi się podoba i nie przeszkadza mi w ogóle, że jest jednostronny. Jedyne wiązanie jakiego używamy to kangurek - wzór bardzo ładnie się przy nim układa. Jedynym minusem jest to, że jasna chusta na pewno częściej będzie lądować w praniu.

W dotyka chusta miękka, bardzo przyjemna. Tylko raz zdarzyło mi się mieć w rękach bardziej miękką chustę. Łatwo znaleźć środek.

Dla mnie istotne jest, czy w krótkim czasie mogę w miarę dokładnie chustę dociągnąć i wygodnie zawiązać. Mój Groszek z tych, co szybko zaczynają się nudzić i wiercić, więc długie dociąganie nie jest dla nas. Muszę przyznać, że pod tym względem chusta sprawuje się lepiej od naszej. Naprawdę fajnie mi się w niej nosiło Śmiało mogę polecić!

Plusem jest również łatwe prasowanie

Chusteryczka Awatar Martulec

Domyślnie

Dziękuję za możliwość testowania. Już piszę wrażenia.

Plusy:
    - bardzo miękka
    - nośna, nosiłam 9kg i było ok
    - czytelnie zaznaczony środek
    - czytelna instrukcja

Minusy:
    - czarno białe zdjęcia w instrukcji
    - wzór nadrukowany (moim zdaniem znacznie ładniej by wyglądała ze wzorem po obu stronach)
    - jest wąska, ja wolę szersze
    - długo się dociąga, miałam wrażenie że się ślizga

I jeszcze ogólne - nie mierzyłam centymetrem ale dość krótka jest. Ja z 4,2 spokojnie wiążę kieszonkę, tutaj ledwo ledwo.
    Zachwyciło mnie to że jest miękka, a jednocześnie nośna, nie osiadała mi jak inne bawełny.

Chustomanka Awatar tytanowa@
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Dziękuję za możliwość testowania (trochę spóźniona recenzja)
    Jest faktycznie cienka. W porównaniu z moim stuletnim hopem- tekturowa , ale i tak miękka . Zdecydowanie porównywalna do Little Frog (w grubości i miękkości) wydaję się fajna dla początkujących- tu stwierdzenie, że LF może nawet trochę mięciejsze (?), ale to subiektywne odczucie. Dla niecałych 10 kg na plecach była ok. Środek w postaci sporej metki może niezbyt ładny, ale dla mnie dość praktyczny- wyraźny, metka nie drażniącą (!). Oznaczenie krawędzi mogłoby być wyraźniejsze. Zorientowałam się pod koniec jak są oznaczone- tego prawie nie widać. Dla mnie niewypał, ale co kto lubi. Wzór moim zdaniem dużo lepiej wygląda w internecie na zdjęciu, na żywo trochę traci niestety, tu się zawiodłam Instrukcja wygląda mało profesjonalnie, zawiera błędy, to duży minus.
    Ogólnie raczej warto rozważyć kupno, zwłaszcza za proponowaną cenę. Nie każdy będzie zadowolony z drukowanego jednostronnie wzoru, ale to już rzecz gustu-m i to nie przeszkadzało

Hey ho! Let's go!
    miluni.pl

Chustomanka Awatar margolcia
    Miejscowość
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tytanowa@ Zobacz posta
    mięciejsze (?)
    się znaczy bardziej miękkie

Chustonoszka

Domyślnie

dzięki, że też mogłam potestować- jutro puszczam chuste dalej

Moje spostrzeżenia
    - myślałam, że po tylu praniach będzie miększa / miękciejsza
    - wzór ładniejszy niż na zdjęciach producenta! ładnie wygląda na dziecku- szkoda, że chusta jednostronna bo gorzej przy wiązaniu
    - ładnie się naciąga tj. bez problemowo
    - dość nośna- w senie nie tak jak bambus a jednak całkiem nieźle
    - przy upałach moja Mała nie była cała mokra
    - instrukcję testowałam na mojej siostrze, która chciała nauczyć się wiązać- tegoroczna maturzystka miała problem ;/ męczyła się więc koniec końców sama ją nauczyłam
    pozdrawiam!

Chustomanka Awatar giovanka
    Miejscowość
    Poznań i okolice

Domyślnie

Moje spostrzeżenia po testach:
    bardzo sympatyczna chusta, cienka, uderzyła mnie elastyczność, którą trzeba uwzględniać przy wiązaniu. Wzór bardzo ładny, jednostronność mi nie przeszkadzała węzeł mały.
    Bardzo przyjemnie się nosiło 7 kilo z hakiem, 13 kg już mniej, wrzynało się w ramiona, co jednakowoż mnie nie dziwi
    Środek chusty zupełnie mi nie odpowiada - ani tego znaleźć nie można wśród wzoru, ani pięknem nie grzeszy. Lubię oznaczenia środka, które same mnie atakują z krawędzi, ale ja to jestem dziwna

Co do papierowej części przesyłki, to instrukcję trzeba by trzasnąć na jakimś fajnym papierze, bo jestem przedostatnia w kolejce i do mnie już szmatławiec niezbyt apetyczny dotarł Troszku by przydało błędy popoprawiać i będzie ok!
    Podsumowując: zadowolonam z chusty, świetna szmata i dziekuję za możliwość testowania!
    Tymek - maj 2011, Maksiu - styczeń 2013, Beniu - październik 2015, Marianka - sierpień 2017

Uprawnienia umieszczania postów