Nie mam żadnej kieszonki. Na noc zakładam formowane, na dwór jednorazówkę. Chciałabym z tego spacerowego pampka zrezygnować. Czy muszę mieć kieszonkę? Jak się sprawdzają pieluchy formowane na spacerach?
W czym Wasze dzieci chodzą (jeżdżą) po dworku?
Ja nie mam ani jednej kieszonki - w zwykłą formowankę wkładam Lenie dodatkowy cienki wkład chłonny (ja mam z bambusowego ręcznika) w rękawie z polaru i na to PULowy otulacz (w domu w dzień tylko polarowych używamy) - pupa nie jest dużo większa, niż w normalnej formowanejDo tej pory najdłuższą wyprawę miałyśmy w takiej pieluszce 4-godzinną i nic nie przeciekło. Inna sprawa, że Lena na spacerach zazwyczaj nie sika - chyba, że nam się przedłuży, a nie zajdziemy nigdzie, żeby ją wysadzić.
najczęściej w kieszonkach, ale zdarza się też w formowanych.
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
da się
dobra formowanka załatwia sprawę chłonności, otulacz zapewni suchosć ubranka. jak chcesz, żeby dziecko miało sucho to po prostu włóż kawałek polarku do środka i tyle.
kieszonki są po prostu na spacery i na noc bardzo wygodne, ale da się bez nich żyć, absolutnie.
wiele znanych mi osób używa tylko pieluszkek do skłądania i otulacza: jest to bardziej czasochłonne, ale też do ogarnięcia.
no a poza tym niedługo przecież lato![]()
![]()
![]()
Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl
Pewnie sie da, ale ja i tak najbardziej lubie kieszonki
![]()
jak się jest leniem, to nie.
Ja zaczynam myśleć o AIO, bo mi się nie chce wkładać wkładek po praniu![]()
Asinus asino pulcherrimus
jasne, że się dabardzo długi czas stosowałam same do składania. Teraz mam 2 kieszonki i używam ich czasem na nockę. Teraz kuszą mnie bardzo AIO bo tez nie chce mi sie tych wkładek aplikować, hehe
a nie będziesz sprzedawać tych wonderoosów?![]()
![]()
![]()
jakby coś, to jestem chętna![]()
Live, Love, Enjoy Life! Always.
a mnie sie wydają jakies ogromne te wonderoosy. wolę bg. ale juz sprzedane![]()
:/
acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.
bumGenius i Wonderoos to dwie zupełnie inne pieluszki. wonderoosy świetnie sprawdzają się w nocy, to pewne.
Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl
Nie dam złego słowa na temat wonderoosów powiedzieć![]()
Do czasu zakupu tychże na noc pakowałam młodego w pampki, ale teraz nigdy więcej - są genialne![]()
Na dzień mam składane albo formowanki plus otulacz![]()
Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009
kurczę a wiecie ze tosiowi w nocy przeciek bokiem sie zdarzył? (po jednym siknięciu, ale dopuszczam wersję nie dość ścisłego zapięcia) no i ogromniaste są... jeju odwłok szerszenia...
a za to fantastycznie działa mi bitti d'ish snap in one. malunia i chłonna.
:/
acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.
Ja używam Wonderoos-ki na nocRewelacja
Na wyjścia Bumgenius-ySuper
W ciagu dnia w domku: formowanki lub ściereczki + otulacz (niestety pupa duża, formowanki one size nieraz mam problem, żeby ukryć pod otulaczem, ograniczenie ruchu też troszkę i zdarzają się przecieki) Ale i tak jest![]()
Mati 03.2005 Martynka 09.2008 Szymonek 12.2012