Mam nadzieje, że nie powielam tematu, ale sprawdziłam w wyszukiwarce i nie znalazłam. Czy macie doświadczenie z tymi prefoldami? Chodzi mi zwłaszcza o niebielone (swoją drogą, czym się różnią od bielonych? Bo jest różnica w cenie - czy to wynika z chłonności czy rozmiaru?).
Chciałabym je używać z flipem, teraz mamy tetrę i nie wiem, czy przy niej pozostać, skoro się sprawdza, czy może te prefoldy bedą jeszcze lepsze. Dziecko na 19 mcy, więc sik konkretny.
Czy te prefoldy nie zrobią o wiele większej pupy niż tetra? Wychodzi mi, że złożony prefold ma identyczny rozmiar w cm jak tetra poskładana dwa razy wzdłuż i potem raz na pół - ale tetra ma wtedy 8 warstw a prefold 16.
Wielkie dzięki za pomoc!

Odpowiedz z cytatem

) o rewelacyjnych prefoldach Kikko, więc zakładam temat. Nie wiem czy  tylko mi się wydaje ale to te same prefoldy co Ecopi. Te same wymiary,  te same kolory obszyć, te same zalecenia wiekowe dla poszczególnych  rozmiarów, te same ceny - chyba za dużo podobieństw 
 więc może się opłacać gdy kupuje się więcej produktów. Ja kupowałam na raz: tetrę, bambusy i sporo prefoldów białych więc wyszło  ok. Generalnie w polskich sklepach internetowych ceny są zbliżone, ale cena białych prefoldów - nie wiem czemu akurat tych, jest o 30% wyższa niż w sklepie Kikko) 
 nie zauważyłam tego wątku. Może da się połączyć? 
 i nie wiem czy wziąć bielone czy niebielone.