Myślę, że to wybór indywidualny, ja bym wybrała Strocza...
Myślę, że to wybór indywidualny, ja bym wybrała Strocza...
Doradca po kursie podstawowym Clauwi®[COLOR=darkred
Nadia - 26.07.2011
a ja bym storcza dla poczatkującej nie proponowała Chyba że naprawdę porządnie złamany...
2 + 7 (2005-2018)
Babylonia Babylonii pewnie nierówna, ale ja zaczynałam od BB i nie był to dobry wybór. Moja BB była szeroka (dla maluszka za szeroka) i śliska, co mi akurat przeszkadzało.
Mi. Ty juz macałas a może Żabka?
witam,
jestem nowa i dopiero mam zamiar zacząć chustować. moja córcia ma 2 miesiące skończone i wagę koło 6kg. szukam chusty, bo wybieramy się na wakacje w góry, a tam z wózkiem raczej nie zwojujemy za wiele... tata co prawda chciałby nosidełko, ale córcia przecież do wakacji nie usiądzie, więc nosidło odpada... szukam chusty w miarę dobrej i niedrogiej, bo po prostu nie wiem, czy mi sie chustowanie spodoba, więc nie chcę od razu nie wiadomo ile kasy wydawać... mozecie cos doradzić?
Do tej pory nosiłam córkę w elastycznej. Chcę teraz zainwestować w tkaną - córka waży 8 kg. Byłam prawie przekonana na LL z bambusem, ale oglądałam też Nati i widziałam o nich dobre opinie. Co najlepiej wybrać? Nie mam żadnego doświadczenia z tkanymi. Jeśli Nati, to zwykła bawełna czy z jakimś dodatkiem? Proszę o radę.
Proszę o radę - czytałam, że dla noworodka nie jest odpowiednia ani chusta kółkowa, ani pouch. Czy mogę jednak używać ich na "szybkie akcje" np. zniesienie dziecka z mieszkania do samochodu?
ja mam takiego prawie 8 kg synka i 2 typy chust LL i storchenwiege (obie bawełna).LL mam złamany i super miękki, mąż mówi że fajnie się nosi, ale ja wolę Storchena jest dużo bardziej nośny w moim odczuciu, choć trudniej go złamać. O innych poszukaj opinii na forum, pełno ich
Moja wymianka http://chusty.info/forum/showthread.php/92151
Kruszynka 2010
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
LULAMY Akademia Chustonoszenia
Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
BabyLedWeaning
oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
moje zwierzaki i
Znalazłam na allegro ofertę, że do tkanej Nati dodawana jest kółkowa - czy warto? Do jakich celów może się przydać kółkowa?
Kółkowa jest fajna na szybkie wypady, ma mniej materiału, nie wycierasz nią parkingu przy motaniu, mniejsza gabarytowo, mieści się do torebki
Witam. Jesteśmy z moją córcią nowe, ale bardzo chcemy mądrze zacząć. Mała waży już 9 kg dlatego zależy mi przede wszystkim na nośności i przewiewności, bo lato, a mąż też chce spróbować, no a jemu ciągle gorąco. Proszę poradę, czy lepsza bawełna, czy jakieś domieszki lnu itp?
Ja dla odmiany też jestem nowa Mój maluszek ma 1,5 miesiąca i waży 4 kg. Zastanawiam się nad zakupem chusty - waham się między LennyLamb elastyczną a NatiBaby tkaną (takie znalazłam używane). Nie chciałabym wydawać dużo pieniędzy na pierwszą chustę, bo nie wiem czy noszenie w niej przypadnie do gustu mojemu synkowi. Którą polecacie na początku "chustowej drogi"?? Może jakaś inna firma??