Ja też obstawiałabym, że lepsza będzie cieńsza. Ale to po pierwsze jest subiektywne, a po drugie zależy od rodzaju i stopnia złamania chusty.
Hej! Jestem mamą ośmiomiesięcznej Julki, wraz z mężem chcemy pojechać z małą w góry. Planujemy trochę pozwiedzać i odpoczywać. Nasz samochód nie jest zbyt duży dlatego chcielibyśmy nie brać ze sobą wózka. Wpadliśmy na pomysł aby zakupić nosidełko jednak totalnie nie wiemy jakie wybrać. Wpadło nam w oko jedno https://doux-doux.pl/pl/nosidla-ergo...ci-z-chusty-66 ale nie wiemy nic na jego temat. Zależy nam aby były to nosidełka polecane i sprawdzone przez innych rodziców. Z góry bardzo dziękujemy za pomoc.
Mam doux-doux
Starszy model bez regulacji, ale te też widziałam na żywo.
Bardzo porządnie uszyte, mięciutkie, niesamowicie wygodne dla malucha i dla noszącego.
Używałam sporo różnych nosideł, doux doux bardzo mi się dobrze sprawdziło
Powodzenia i dobrego noszenia![]()
Ania
2008, 2011, 2013, 2018
Zulam, dzięki za przywołanie
Natalka234, od trzeciego dziecka szyję te nosidła, a z każdym następnym maluchem wprowadzałam coś nowego. Przy szóstym poszłam w regulację. Mało jest o nas w sieci, poniewaz miałam sporo przerw macierzyńskich, wypadłam z rynku, ale razem z mężem rok temu postanowiliśmy wrócić.
Osobiście bardzo lubię nosidła chustowe, chociaż te, które teraz szyjemy z bawełny, z motywami zaprojektowanymi przez naszą rysowniczkę, tez maja splot skośno-krzyżowy, tylko są drobniej tkane.
W listopadzie sprzedałam nosidło mamie siedmiomiesieczniaka i to tata malucha zaanektował je pod własne potrzeby noszeniowe. Ostatnio dostałam zdjęcia. Maluch w kombinezonie w nosidle na kurtkę taty. Dawno nie widziałam tak dobrze założonego nosidła pomimo tylu warstw ubrań. Mama pisała, ze nosi pod kurtką, ostatecznie tez się dopchała w kolejce.![]()
My tak spędzamy większość wakacji od wielu lat. Zawsze mamy za małe auto, żeby wszystko i wszystkich pomieścić, wiec wózek szedł w odstawkę.
Mam zdjęcia sesyjne z maluszkami, takimi od 4 miesięcy do roku. Jak chcesz, to postaram się udostępnić. Moje przemyślenia są takie - drobniutka półroczna dziewczynka, mniejsza od 4 mies. chłopca dużo lepiej wpasowała się w nosidło niż ten kolega. Dlatego boje się pisać, ze nosidło jest od początku, bo no nie jest :/ ale Ty masz już duże dziecko w sensie rozwojowym i nawet jeśli jeszcze nie siedzi samodzielnie, nie miałabym problemu, żeby nosić je w nosidelku. Byle nie cały dzień non stop, ale to chyba niemożliweW tych regulowanych modelach, które linkowalaś, jest opcja zapinania pasow albo tradycyjnie w połowie panela, albo pod nóżkami do pasa biodrowego. Ta druga opcja w przypadku niesiedzących dzieci pozwala na swobodne zaokrąglenie plecków i nie dociska (nie prostuje) na siłę kręgosłupa jeśli maluch jest na to niegotowy. Ja ze swojej strony zachęcam i polecam jako mama, która nieprzerwanie nosi od 14 lat w chustach i nosidłach. Wcześniej tez nosiłam, ale byłam mniej świadoma
w sumie już 19 lat z hakiem
Jak byś miała jakieś pytania, pisz śmiało.
Na zdjęciach obie dziewczynki są w tym samym nosidle. Jedna miała 2,5 roku, druga pół.
Czteromiesięczniak
Tadzik miał chyba 7-8 m-cy
![]()
Ostatnio edytowane przez mama_na_szóstkę ; 10-12-2021 o 09:22
Mamo na szóstkę, przymierzam się do zamówienia nosidła u Ciebie. Jak długo czeka się teraz na uszycie? Mam chustę 4,6 chyba, z dziurą niestety (niewielka). Myślisz, że starczy?
Olsenna, pewnie, ze starczy. Dziury omijam. 4,6 spokojnie daje radę z hybrydą, a nawet mei tai, wiec na ergo będzie ok i powinno zostać. Po Nowym roku powinno być ok. dwóch tyg. od nadesłania. Teraz trochę nam się pokomplikowało, bo do pracy doszła nauka zdalna chłopaków.
To i ja sie dopisze jako zadowolona uzytkowniczka nosidla doux doux- rozne mialam i to mi najbardziej pasuje, najwygodniejsze, najlatwiej sie dociagajace ze o dokladnosci uszycia juz nie wspomne, kocham i polecam
edit: i jak fajnie że sie nowe osoby na forum pojawiają
2005,2008,2011,2018
net mi działa jak chce/nie chce...bywam chwilami...i czasem znikam
Dzięki dziewczyny ❤️
A wysłałabyś mi na priv zdjęcia konkretnych modeli? Jeśli chcę regulowane, to tylko hybryda czy ergonomik też? I chętnie też z wyceną tak mniej więcej.
Olsenna, https://doux-doux.pl/pl/nosidlo-z-chusty-mai-tai-40p tu mamy ofertę w sklepie z przykładowymi nosidlami typu mei tai, bo takie były zamawiane. Oczywiście ergonomiki jak najbardziej wchodzą w grę. Zobacz, tu jest dosyć dużo szczegółów na zdjęciach: https://doux-doux.pl/pl/nosidlo-ergo...ie-celeste-26p
przeróbka na ergo to 400 zł.
Kasiu, to wezmę ergo, bo nasza manduca jest już w strzępach. Podasz mi adres, na który mam wysłać chustę? Nie wiem jeszcze, kiedy mi się uda wysłać, może w styczniu, ale nie spieszy mi się, bo będziemy je potrzebować dopiero na wiosnę.
hmmm... tak sibie pomyslalam, czy jak mysmy to przeniosly to Natalka to znajdzie?
2005,2008,2011,2018
net mi działa jak chce/nie chce...bywam chwilami...i czasem znikam
Zulam zostawiła link![]()
Witam.
Mam pytanie - czy wszystkie chusty tkane splotem skośno-krzyżowym są w paski?
Dużo bardziej podobają mi się gładkie... Myślę o kupieniu Nati (jest w interesującym mnie przedziale cenowym) - czy takie gładkie też są ok? Czy lepiej jednak kupić pasiaka?
Nie, są też monokolorowe albo tylko w dwa pasy np Lenny Lamb moja pierwsza. Jak wolisz jeden kolor to poszukaj splotu jodełkowego, tam powinien być znacznie większy wybór i to są też super szmatki dla maluchów![]()
Wysłane z mojego CPH2083 przy użyciu Tapatalka
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl