dam, damchoć pewnie 'ideał' to dla każdego coś innego. U mnie 'wystarczy', żeby: była zgrabna tj wąska w kroku i nie robiła wielkiego kuperka, chłonna-więcej niż na jeden sik, najlepiej na trzy
, ŁADNA, dobrze zapinana-żeby nie była za ciasna/za luźna, i niedroga. Niestety 70zł za pieluszkę to ogrom. Dlatego póki co kupuję różne używane żeby spróbować czy to jest to
Niektóre nowe też, jak nie ma używek. Mam trochę tzw. półśrodków, czyli niby ideał ale jednak nie do końca.
mam i bardzo lubię, wady to tylko cena i czas schnięcia. Może uda ci się uda upolować używana? Można też obciąć jęzory przy końcach (by było jak w JBD IV),m wtedy będzie szybciej schnąć, ale jak się ma nową i coś by się popsuło to może być problem z reklamacją....
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
Mam taki zestaw - czeka na mojego synka. Jak się wykluje, to wrzucę zdjęcia, ale na oko pieluszki są za duże na noworodka. Są bardzo ładne i fajnie wykonane. Ta szerokość w kroku podobno dobrze robi bioderkom.
BGV4 wydają się duże, ale to była pierwsza kieszonka jaką zakładałam synkowi - jestem z niej bardzo zadowolona, nigdy nie przeciekła, ładnie leży, mi szerszy krok nie przeszkadza
Mam tylko jedną uwagę - mam V4 normalną, jednobarwną, szytą w Egipcie i te limitowane, wzorzyste, szyte w USA - i niby tylko kolor inny, a jednak - te amerykańskie dużo lepsze, pul bardziej mięsisty, polarek trochę się skulkował, ale nie tak jak w egipskiej, wejście do kieszonki nic się nie rozciąga, nie odstaje... szkoda że cała produkcja wyprowadza się do Chin czy Afryki
Pieluchy sprawdzają się bardzo dobrze - nie przeciekają, dopasowałam je od około 3,5 kg (a mam syna długiego i chudego). Śmiało można zakładać na noc, wkładki z mikrofibry są bardzo chłonne i jest 2 w zestawie - taki podwójny wkład naprawde trudno przesikać i nawet jak jest mega ciężki i mokry, to na zewnątrz jest sucho. Na dzień zakładam tylko jedną podstawową wkładkę która ma ten plus, że napką reguluje się jej długość. Bokami nic nie wycieka, gumki się nie odciskują, w 100% dobry zakup.
Ktoś już może ma tą nowość od BumGeniusa? Ja do tej pory omijałam tą firmę, bo te kolory jakieś takie nijakie.... ale najnowszy wzór Lovelace mnie urzekł
![]()
Piękne a ja ma kilka od nich i IMO kolorki nawet jednolite są naprawdę ładne. Tylko taki dla siebie należy wybrać a wkłady w Bumgenius i Flip są jednymi z najlepszych (ostatnio wyciskałam bo kapało na podłogę a otulacz nie przepuścił ani kropli).
To nowy kolor czy model?
Doradca Noszenia ClauWi®
Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)
bajeczne![]()
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
To jest jeden z nowych kolorów, teoretycznie miały się pojawić w sprzedaży pod koniec zeszłego roku, ale jeszcze nigdzie nie widziałam. A mam chętkę na takiego wzorzastego Flipa![]()
I kolor i model. We Freetime są 2 wkłady i są przyszyte z jednej strony jeden a z drugiej drugi i nakładane na siebie. System taki jak np. Bambooty (i pewnie jeszcze innych pieluchach, ale o tej wiem).
Widziałam jednak, że te stare modele (4.0 i organiczna) też mają być w tym kolorze dostępne.
I jeszcze taka (ale ta IMHO dla chłopca bardziej):
Znalazłam filmiki pokazujące Freetime:
Ostatnio edytowane przez mama_maleństwa ; 02-02-2012 o 17:11
chyba tylko w wersji majtek treningowych:
http://www.nickisdiapers.com/flip-po...ing-pants.html
na pewno są bumgeniusowych kieszonkach i aio organic
Kasia
mama samych córek: Marianny (29.08.1999), Michaliny (03.06.2006), Matyldy (01.04.2010), Melanii (22.07.2014)
www.wielorazowo.pl - pieluszki wielorazowe
ależ fajniutki ten czarny wzór![]()
Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów
super wzory![]()
mnie już raczej nie skuszą, bo pieluch mam pod dostatkiem![]()
Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś
2.09.2019, Helenka
7.05.2021
A gdzie to do dostania?
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.
Na razie chyba tylko w USA. Ale pewnie lada dzień się pojawią.
Zamówiłam za oceanem...i jestem w szoku, paczka przyszła w 5 dni
Oto i nowy BumGenius Freetime na żywo:
Środek:
![]()
Piękna
w UK tez można kupić cena 16 funtów,nie wiem tylko ile przesyłka do PL
zachęcona zdjęciem chyba sobie(Zuzi) taką sprawię![]()
Ania, mama Zosi ('09) i Zuzi ('11)