Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 79

Wątek: Phi !

Domyślnie Phi !

http://kobieta.wp.pl/gid,10631553,img,1 ... page%5D=11
    Phi! Nie jest mi w stanie zaimponować żadna Suri-ruri, skoro w wieku 2 lat ma na sobie (jednorazową w dodatku) PIELUCHĘ!

edit - rok po założeniu wątku:

Klik. Suri rok później... Dobrą miałam intuicję. Zamiast wykorzystać ogromny wpływ na ludzi pozytywnie, to robią z córeczki idiotkę na oczach świata.

A tak swoją drogą, to jak pisałam ten post rok temu, to Staś miał 8 miesięcy a ja byłam pełna ideałów dot. EC. [I chustoforum.] Teraz Stas ma 20 miesięcy i jest odpieluchowany, ale rzeczywiście nie widzę już nic zdrożnego w tym, że ma na sobie pieluchę. Bywają regresy. Ale ciekawe, czy miała te pieluchę biodegradującą.
    Ostatnio edytowane przez La Loba ; 22-12-2009 o 14:43

Chustomanka Awatar monjan
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie Re: Phi !

phi...
    ale ładniutka jest, to jej trzeba przyznać, tylko zezuje, może jej przejdzie z wiekiem?
    Braciszki Stefan 12.01.2007 . Henryk 22.07.2011

Chustomanka
    Miejscowość
    Rabka/Warszawa

Beatka ale mój też ma prawie 2 latka i ma na sobie pieluchę
    Nie czuję się z tego powodu gorsza czy jakaś lewa.

Próbujemy z nocnikiem, nie jest na to gotowy więc daję mu czas. Ja tak wolę i przyznam, że takie komentarze sprawiają przykrość. Każdy dokonuje wyboru sam!

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Cytat Zamieszczone przez La Loba
    http://kobieta.wp.pl/gid,10631553,img,10631554,kat,26405,galeriazdjecie .html?T%5Bpage%5D=11
    Phi! Nie jest mi w stanie zaimponować żadna Suri-ruri, skoro w wieku 2 lat ma na sobie (jednorazową w dodatku) PIELUCHĘ!
    yyyyyyyy0, i co wlasciwie chcialas przez to powiedziec?
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustomanka Awatar darijah
    Miejscowość
    Wrocław

a po co jej trzy parasolki?
    Miluszka ::marzec 2008 :: Olafko ::lipiec 2011::

https://www.facebook.com/MioUnico - unikatowe nery na różne bajery dla dziarskich chustomatek; szyte z nowych, recyklingowanych i chustowych materiałów; również na indywidualne zamówienia ::

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Ja podejrzewam że mój Kacper też w tym wieku będzie miał pieluchę i to jednorazową
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustoholiczka Awatar aneta.s
    Miejscowość
    Bieruń :)

mój kamil ma 2 lata i 8 miesięcy i dopiero wychodzi z pieluch ...jednorazowych.
    Kamilek - 16 marca 2006
    Julianek -25 października 2007

My soul is painted like the wings of butterflies...

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Cytat Zamieszczone przez grimma
    Cytat Zamieszczone przez La Loba
    http://kobieta.wp.pl/gid,10631553,img,10631554,kat,26405,galeriazdjecie .html?T%5Bpage%5D=11
    yyyyyyyy0, i co wlasciwie chcialas przez to powiedziec?
    pewnie chodziło o to
    "Suri Cruise, córka Toma Cruise`a i Katie Holmes, której imię wspomniano w ponad 1 300 artykułach."
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustomanka Awatar monjan
    Miejscowość
    Lublin

ola no co ty
    chodziło o to ,ze to dziecko niby takie wpływowe...rozchwytywane w wieku 2 lat...
    Braciszki Stefan 12.01.2007 . Henryk 22.07.2011

Chustomanka
    Miejscowość
    Rabka/Warszawa

to rozchwytywanie to nic innego jak chwyt reklamowy gazet...
    jedynie co robią to wykorzystują wizerunek dziecka i jej rodziców...
    widziałam tylko jedną sesję na którą p. Holmes wyraziła zgodę a reszta to zdjęcia z łapanki...

mnie to osobiście wkurza, nie chciałabym aby ktoś non stop focił moje dziecko tylko dlatego, że nazywa się tak czy siak i narażał ją potem na komentarze że chodzi lub nie w pieluszce, że ssie smoka lub nie, że ma taką czy owaką sukienkę... owszem decydując się na bycie aktorem i związanie się z taką czy inną osobą na to naraża ale nie daje prasie do tego prawa o czym wszyscy bardzo często zapominamy.

Wkurzają nas komentarze tzw. bab w sklepach a same pozwalamy sobie na nie lepsze.

PS. Chyba mam owulacje bo gryzę więc

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

hehe, ale sie rzucilyscie na Beate
    a co? wszystkie chcialybyscie, zeby Beacie imponowaly wasze pieluchowe dzieci?
    Moje prawie poltoraroczne tez w pieluche wali, czasem w jednorazowke, czasem w wielorazowke, ale nie wymagam od Beaty, zeby sie nad jej ekstrementami zachwycala

luzik girls kazdy sobie moze poobgadywac to co w necie znajdzie

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Ona w kwietniu skonczy 3, wiec to juz nie takie tylko 2. A pieuche ma, zeby nie zasikala drogocennych sukienek od desajnerow.
    A Luska tez ma 3 parasoki. Czasami na raz.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

spoko luzik
    wszystko jest fajnie, bo o Suri Cruise mozna pisac "phi" a o kims z forum to sa 4 strony "nie martw sie to glupia baba"
    oczywiscie zakladajac ze Katie Holmes przeczyta nasze forum, zrozumie i bedzie lkac w poduszke

co nie zmienia faktu ze czasem dostrzegam silna potrzebe zaznaczania swego rodzaju "lepszosci" dzieci chustoowpieluchowych i swiadomosci (oczywiscie wiekszej) ich mam
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Ja tam odebralam tresc tego postu jako taka raczej zartobliwa, ae moze naiwana jestem i nalezy sie oburzyc?
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chusteryczka Awatar sabcia
    Miejscowość
    Skoczów

Moje półtorej roczne dziecię też robi w jednorazówkę, ale wcale nie poczułam się urażona postem Beaty. Podziwiam mamy, które uczą dzieci czystości od najmłodszych dni. Prawda jest taka, że za naszych czasów, czasów tetry większość ponad rocznych dzieci robiła już na nocniki, a to, że teraz dzieciaki powoli do przedszola biegają w pampersach, to tylko nasza wygoda i lenisto i nie będę się oburzał kiedy ktoś mi to mówi prosto w oczy, bo taka jest prawda. Więc nie rozumiem, dlaczego Beacie niewolno poczuć się lepszą osobą niż leniwa matka? Tylko dlatego, że wiele z nas też do takich należy? Zamiast się oburzać, może lepiej się do tego przyznać.
    Zuzanna 06.07.2007
    Liliana 25.06.2009
    Doradca z Doświadczeniem®

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

ja sie nie poczulam urazona. po prostu czytajac forum mam odczucie ze znajduje sie wsrod idealnych matek

Chustomanka
    Miejscowość
    Rabka/Warszawa

ale przyznacie że to KH sprawa jak chowa swoje dziecko, tak jak sprawą każdej z nas jest jaki sposób przyjmuje. Nie nam to osądzać.
    Nie rzucam się na Beatę, ale przyznam, że czasami dziwnie się czuję gdy czytam takie komentarze. Podobnie jak Grimma czasem czytając forum mam wrażenie, że znajduje się wśród ideałów i czy mój sposób pieluchowania, smoczkowania, chowania jest beznadziejny i wynika z lenistwa.

Nie wynika. Po prostu daję dziecku dorosnąć do wszystkiego. Jak mówi, że chce na nocnik robi do nocnika (i to na stojaka bo tak robi tata ). Nie chce robić na nocnik robi w pieluszkę. No big deal po prostu

Ale tak jak pisałam wcześniej jestem dzisiaj mocno nie teges tym bardziej że kichany UPS dał ciała i nie dostarcza tego co trzeba tam gdzie powinien

Chustoholiczka Awatar aneta.s
    Miejscowość
    Bieruń :)

zgadzam się z grimmą i McBaby...
    Kamilek - 16 marca 2006
    Julianek -25 października 2007

My soul is painted like the wings of butterflies...

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

pierwszy post odebrałam jako żart, mam nadzieję że słusznie.

Gorsza/leniwa się nie czuję, bo ja uważam że pozwalając dzieciom dojrzeć do świadomego korzystania z nocnika, odpowiadam na ich potrzeby.
    Rozumiem że mamy wysadzające noworodki, również uważają że odpowiadają na potrzeby dziecka. Nie czuję się gorsza i nie oczekuję tego od mam inaczej wychowujących dzieci (lepsza też się nie czuję)
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

O kurczę... Mc Baby... przepraszam.
    Nie wiedziałam nawet, że to może kogoś urazić.

Uważam, że nasze dzieci bardziej zasługują na to, żeby być w mediach.
    Są chustonoszone, bystre, piękne, eleganckie, modne (np. nosza getry albo chińskie spodnie), ekologiczne, a niektóre nawet bezpieluchowe. My-chustomamy wychowujemy wspaniałych ludzi, którzy dostają duuużo miłości i wsparcia i od poczatku są kształtowani jak najlepiej, mądrze, i będą z nich w przyszłości wrazliwi, inteligentni, świetni ludzie.
    Staś juz od dawna umie robić pa pa, kosi łapci, czasem woła śśś na siusiu, kupa trafia w 100% do sedesu, mówi mama, tata, am i umie robić bbwwwww, i umie robić indianina uauauauaua, i już prawie umie wysiągac rękę na cześć.
    Piorę mu pieluchy, wysadzam, noszę (a waży 10kg), nie używam smoczka, karmię piersią i daję do jedzenia tylko zupki własnorecznie zrobione z warzyw ekologicznych. Przy tym studiuję na bardzo cięzkich studiach i nikt mi tam nie daje żadnych ulg. Ledwo żyję. Kiedyś nosiłam rozmiar 38, a teraz noszę 34, taka jestem przemęczona i wyssana. Ale robię to wszystko dla Stasia.
    No i czy mama i tata Suri mają mi czym zaimponować? Nie. Mając służbę i tyle kasy mogłaby chociaż odpieluchować tę małą bez specjalnego wysiłku... Uważam, ze ona i jej rodzice to zwykli ludzie, różniący się ode mnie stopniem zamożności (+) i stopniem świadomości (-). I nie imponuja mi dokłanie niczym.

To wszystko miałam na myśli pisząc "phi".

Uprawnienia umieszczania postów