Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Jakie nosidło dla niskiej mamy?

Chustonówka

Domyślnie Jakie nosidło dla niskiej mamy?

Chciałabym kupić nosidło ergonomiczne. Zastanawiam się które będzie dla mnie najwygodniejsze (manduca, ergobaby, tuli, womar eco czy może jeszcze jakieś inne). Jestem niską osóbką (153 cm) i szczupłą (rozmiar 36), dlatego podejrzewam, że nie każde będzie na mnie pasowało. Jeżeli mam wydać tak dużo kasy to chciałabym czuć się wygodnie z moim maluszkiem Macie może podobną sytuację i doświadczenie? Będę bardzo wdzięczna za rady
    Mój maluszek ma 5 miesięcy. Wiem, że najlepiej byłoby przymierzyć niestety nie mam takiej możliwości. Nikt z moich znajomych nie ma nosideł ergonomicznych.

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Ja mam 160 cm wzrostu i nosze rozmair 34/36. Manduca była na mnie za duża, mam Tuli i nie narzekam. Dobrym rozwiązaniem byłoby nosidło szyte na wymiar, testowałam takie od Madame Goo-Goo, akurat to testowe było dla mnie za duże, ale producentka szyje pełną rozmiarówkę

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

ja Ci proponuję ABC bo właśnie jedno jest na straganie - jest fajne bo ma dośc wąski panel, bardzo dobrze regulowane pasy i biodrowy i naramienne które można krzyżować - i to w świetnej cenie
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoholiczka Awatar Limonka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam 1,50 w kapeluszu, rozmiar 34/36 i córkę-chudzinkę Mam Nubigo i jest nieźle, ale kupowałam je gdy Gaba miała blisko 2 lata, młodszą nosiłam wyłącznie w chuście lub pouchu. Moim zdaniem dla "kurdupla" to najlepsze rozwiązanie Albo MT jeśli chusty nie chcesz.

Domyślnie

Ja mam 154 cm i zdecydowałam się na Ergobaby - jestem bardzo zadowolona.
    W specyfikacji, którą znalazłam pisze że nosidło jest odpowiednie dla osób o wzroście od 150 cm ale wolałam się upewnić i pojechałam do sklepu przymierzyć. Jeśli macie taką możliwość to chyba najlepsza opcja.

Chustonówka

Domyślnie

Dzięki za pomoc i rady Najlepszym rozwiązaniem jest przymiarka Wiem, wiem Szkoda, że nie ma u mnie takiego sklepu, gdzie można przymierzyć nosidła kilku firm. Przymierzałam nosidło manduca i niestety chyba jest na mnie za duże, bo pasy naramienne tak dziwnie odstają. Miał ktoś z Was taką sytuację? Jestem w kontakcie z Madam Goo Goo może zamówię u niej nosidło. Dzięki Anyczka za podpowiedź, że jest też taka możliwość Może uda mi się jeszcze przymierzyć gdzieś u znajomych znajomych to nosidło Ergobaby, o którym piszesz Danusiu. Kolor nosidła ABC mi się nie podoba ale dzięki za rady
    Macie może jeszcze jakieś doświadczenie z nosidłami dla niskich osóbek?

Chustoholiczka Awatar JustNik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Asik Zobacz posta
    Przymierzałam nosidło manduca i niestety chyba jest na mnie za duże, bo pasy naramienne tak dziwnie odstają. Miał ktoś z Was taką sytuację?
    tak, zdarza sie
    albo szyte na miare albo dowolne nosidlo, gdzie szelki sa wiazane a nie sztywne zapinane, pas moze byc zapinany na klamre, ale szelki krzyzowane pod pupa i wiazane w pasie noszacego
    lato 2008, jesień 2010, zima 2013... i jesieniozima 2022
    --------------------------------
    doradca Akademii Noszenia Dzieci od 2010
    instruktor Masażu Shantala od 2013

Chustonówka

Domyślnie

Czyli wychodzi na to, że jednak manduca jest na mnie za duża skoro mi te pasy odstają? A ja właśnie wolałam takie nosidło zapinane całe na klamry jak plecak. Jakoś mnie te wiązania trochę przerażają przy mojej mającej bardzo bardzo bardzo mało cierpliwości córeczce Wolę takie nosidło, które się błyskawicznie zakłada. Bondolino jest takie jak piszesz JustNik. Tylko z tego co czytałam jest szyte też na wyższe osoby. A może Tuli albo Ergobaby będą lepiej leżały?

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

a skąd jesteś? może uszyłabyś sobie na zamówienie?
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustonówka

Domyślnie

z Poznania. No właśnie też się nad tym zastanawiam

Uprawnienia umieszczania postów