Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: otulacz wełniany na noc

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie otulacz wełniany na noc

Wiem, temat był już wałkowany milion razy, wertowałam wątki ale dalej mało wiem. Potrzebuję otulacza na noc, do formowanek nieco obszerniejszych niż dziennych. W tej chwili używamy gatek storchena roz II, z których synek wyrasta, ale gatki te są nieco niskie w stanie - na pleckach pieluszka wyłazi często. Porównywałam z rozmiarem III, ale różnica wydaje mi się nikła. Czy ten trzeci rozmiar jest rzeczywiście sporo większy w użytkowaniu? A może doradzicie jakiś inny otulacz?

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Domyślnie

Ja zrezygnowałam z gatek, właśnie przez to, że każda pielucha wyłaziła Uzywamy wełnianego BBH i sprawdza się super. Miałam też Amsterdama i tez byłam zadowolona

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

BBH też miałam w mniejszym rozmiarze i był ok, ale teraz jest chyba nie do dostania w polskich sklepach.

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

ja mam gatki kissalvus- one są wyższe od storchenów, ale ja mam L; wysoki też jest otulacz lovelybums, ale on przy nogach nie obejmie (chyba?) szerszych formowanek

Chustomanka Awatar busia
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

ja tak troche OT

Zamiast w otulaczu Mikołaj spi na sfilcowanym i wykąpanym w lanolonie wełnianym kocyku (przerobionym ze starego swetra). Super sie sprawdza, w nocy kiedy jestem ledwo przytomna palcem sprawdzam czy pielucha sucha czy musze sie podniesc i przewinąc małego.
    Beata, mama Zosi (15.02.2009) i Mikolaja (6.01.2011) , żona Łukasza

Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez busia Zobacz posta
    ja tak troche OT

Zamiast w otulaczu Mikołaj spi na sfilcowanym i wykąpanym w lanolonie wełnianym kocyku (przerobionym ze starego swetra). Super sie sprawdza, w nocy kiedy jestem ledwo przytomna palcem sprawdzam czy pielucha sucha czy musze sie podniesc i przewinąc małego.
    a nie moczy Ci pościeli przy okazji?

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Busiu, synek śpi z nami, w nocy przytula się, przemieszcza, więc w samej pieluszce by zamoczył wszystko dookoła.
    Gosiu83, gdzie takie gatki kissalvus można nabyć?
    A gatki loveybums są wysokie w stanie?

Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaiDo Zobacz posta
    Busiu, synek śpi z nami, w nocy przytula się, przemieszcza, więc w samej pieluszce by zamoczył wszystko dookoła.
    Gosiu83, gdzie takie gatki kissalvus można nabyć?
    A gatki loveybums są wysokie w stanie?
    kissalvus kupiłam tu na forum; z tego co czytałam to dziewczyny chyba sprowadzały te otulacze
    a chciałabyś kupić?

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

tu dziewczyny jeszcze pisały o takim otulaczu: http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=67873

też mi się podoba bo ma długie nogawki a Mały mi się często rozkopuje spod kołderki więc rozwiązanie wydaje się być fajne, bo już nie trzeba zakładać spodni od piżamki na otulacz (jeśli ma krótkie nogawki)

no ale chwilowo nie na moją kieszeń niestety

ale czy będzie ok do większych formowanek to nie wiem bo recenzji o nim jak na razie brak
    Ostatnio edytowane przez Mon ; 02-11-2011 o 22:58

Chustofanka Awatar guciamama
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

ja na noc tylko wełniany Imse Vimse, tak na oko to mi do amsterdama podobny, ale do tetry go używam, więc nie wiem jak z formowankami będzie to grało, bo nie próbowałam

Chustomanka Awatar busia
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosia83 Zobacz posta
    a nie moczy Ci pościeli przy okazji?
    zupełnie nie, bo zwykle mały spi na boku. Jakos tak przywykłam do formowanki bez otulacza.
    Beata, mama Zosi (15.02.2009) i Mikolaja (6.01.2011) , żona Łukasza

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

teraz mam chrapkę (przez Ciebie na to
    http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=67565
    wygladają obiecująco

dla Piotra wystarcza mi storchen III, Adas jest duzy i przecieki (wycieki raczej) zdarzaja mi sie jak mam juz rozmiar na styk - amsterdam jest super, nic nie wycieklo, muksuta tez na noc chyyba ze 2 razy zalozylam, i tez bylo dobrze, ale ja leniwa jestem i wole gacie - do wiekszej formowanki po prostu luzniejsze np loveybums, ale i tak njaczesciej w nocy pracuje amsterdam (wczesniej IV - ten sam kroj)
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

mamru
    Guest

Domyślnie

za espejo się podpiszę, ManyMonts najlepsze ze wszystkich jakie miałam

Uprawnienia umieszczania postów