Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Który wełniak lepszy?

Chusteryczka Awatar Zuz
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie Który wełniak lepszy?

Witam mam pytanie do Mam które używały otulaczy wełnianych dla swoich pociech.
    My lecimy na kieszonkach ale w nocy tylko pampy dają radę, przymierzam się do zakupu otulacza lub gaci wełnianych na bazarku i nie mogę się zdecydować.
    Które z tych podanych niżej oceniacie najlepiej?

Storcza, kissaluvs czy gacie disany?

I z czym najlepiej współpracują nocami? Formowanki czy prefoldy?
    Coach dyplomowany SWPS

Doradca d/s noszenia dzieci w chustach Akademii Noszenia Dzieci
    Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chustomanka Awatar fiolka
    Miejscowość
    sielsko pod Krakowem

Domyślnie

ja mam osobiście amsterdama i polecam go gorąco prefoldy starczą na krócej, przynajmniej u nas to takie raczej dzienne rozwiązanie. Na noc to jakaś formowanka nocna albo formowanka z nocnym wkładem, kóry można dokupić osobno (uwielbiam wkłady nocne bambusowe). My w nocy w kieszonkach i nic się nie dzieje, tzn nie przesiąkają, a W potrafi sikać jak słoń
    Wicuś 01.2011, Lili 01.2013, Ignaś 10.2014

Chusteryczka Awatar Zuz
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

fiolka - a jakich używasz wkładów bambusowych? może się wstrzymam z zakupem wełniaka ... może to kwestia wkładów że przesikiwał? Zakupiłam właśnie bambusowe wkłady grube z tots bots i składane LL. Może dadzą radę z kieszonką?

Kiedyś miałam nocne bambooty i nie dawały rady, podobnie jak formowanki popolini ....
    Coach dyplomowany SWPS

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

U nas na noc najlepiej się sprawdzają monkey snuggles i gacie storchen. Jak nie mamy akurat ms to zakładam małemu bitti boo i też dają radę. Z wełniaków nocnych mamy jeszcze jedne gacie dziergane i otulacz baby beehinds, każda kombinacja wytrzymuje u nas całą noc

Chustofanka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

A nam w nocy tutto się sprawdza i nie tylko z orginalnymi wkładami, ale też z tetrą

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Mamoani - z tego co kojarzę, to Twoje maleństwo jest 3-mies. i pewnie jeszcze zmieniasz w nocy. A tu chodzi raczej o zestaw co wytrzyma całonocny atak sikacza

Zuzolcia - próbowałaś Wonderoos 2 - z tymi ręcznikami bambusowymi składanymi? U nas to dobra opcja, a druga - bamboozle TB plus 1 wkładka bambusowa zwykła, taka z allegro. Podobno flexi tot na noc lepszy, ale nie mam więc się nie wypowiem. No i na to wełniak (chociaż ja daję pul, bo się jakoś boję tych wełniaków)
    Nocne close parent też lubię, ale same nie dadzą rady, trzeba im coś dorzucić. No ale tak to jest jak się ma pompadura

Chustomanka Awatar kista1
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

U nas właśnie wonderoosy wytrzymują całą noc, ale bambusowa formowanka plus wełniak storczena też daje radę

Chustofanka Awatar alphax

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kista1 Zobacz posta
    U nas właśnie wonderoosy wytrzymują całą noc, ale bambusowa formowanka plus wełniak storczena też daje radę
    U nas tak samo, te bambusowe wkłady wonderoosów v2 są naprawde chłonne

Chustomanka Awatar fiolka
    Miejscowość
    sielsko pod Krakowem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zuzolcia Zobacz posta
    fiolka - a jakich używasz wkładów bambusowych? może się wstrzymam z zakupem wełniaka ... może to kwestia wkładów że przesikiwał? Zakupiłam właśnie bambusowe wkłady grube z tots bots i składane LL. Może dadzą radę z kieszonką?

Kiedyś miałam nocne bambooty i nie dawały rady, podobnie jak formowanki popolini ....
    Prepraszam ale dopiero teraz zajrzałam do wątku osobiście używam na Wicku ostatnio pieluszki flexi coś tam toots boots z wkładem bambusowym o takim: http://ekomaluch.pl/wielorazowa-wkla...c,p908,l1.html. Do tego oczywiście wkładki z pieluchy załączone. M się śmieje, ze Wicek może w tej pieluszce na wojnę iść i kulę jej nie przebiją taka jest naładowana, ale w nocy może sobie taką wielką mieć, ważne, że łóżeczko suche. A dziś wypróbowałam zwykłe gacie dziergane przez oladronię z forum z takim też zestawem i też sucho Więc generalnie pakować ile się da i nalepiej chłonne bambusy (chociaż u nas od zębów trochę przyśmiardują ;/ )
    Wicuś 01.2011, Lili 01.2013, Ignaś 10.2014

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Ja polecam storcza labo Imse Vimse - żaden NIGDY mi nie przeciekł. I zdecydowanie grubą, chłonną formowankę w taki otulacz, prefoldy za cienkie.

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

U nas zdecydowanie storcz, ewentualnie BBH ale wolę storcza mam 100% gwarancji, że nic go nie będzie uciskać
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chustofanka Awatar guciamama
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

ja mam tylko Imse Vimse, ale UWIELBIAM JE!!! nigdy mnie żaden przeciek nie spotkał, choć pieluchę nieraz można było wykręcać. tylko ważne by co jakiś czas zalanolinować!

Chustofanka Awatar Pastela
    Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

u nas na noc też zdecydowanie storcze ! Wygoda dla maluszka i komfort że nic nie puści
    nam wszystkie kieszonki ciekną mino że zmieniane co 3 godz...
    Wiktor lipiec 2007r. i Zosieńka 11 marzec 2011r.

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

ja używałam zarówno storcze jak i kissaluvs- oba się sprawdzają doskonale z formowankami- najchętniej easy fit tots bots;
    kissaluvs są grubsze i bardziej zbite niż storcze- wg. mnie więcej wytrzymają;
    zdarzyło mi się, że storcze mi przeciekły, ale to długo po kuracji lanolinowej- tak, to są ok
    ogólnie polecam zestaw: formowanka + wełenka

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

u nas sprawdzały sie takie zestawy:
    formowanka bbh konopna i storczeny wełniane (teraz otulacz bbh wełniany, ale przy nóżkach mojego chudzielca czasem przecieka)
    kieszonka minkee od yetty i wkładki: jeden zestaw to 2 wkładki od issy bear, drugi to 2 wkładki od apple check, obie trzymają do samego rana

mru
    Guest

Domyślnie

A ja zapytam inaczej. W czym pierzesz swoje pieluszki? Moze to kwestia proszku, ktory jest za tlusty?

Chusteryczka Awatar Zuz
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Dziewczyny wielkie dzięki za wszystkie rady

Wczoraj zakupiłam Storcza nowego "L", wcześniej zakupiłam w UK formowanki Little lamb bawełniane i dziś drzemkę dzienną (3h) młody przetrzymał
    Tak w ciągu dnia biegał w kieszonce Yettowej i flipie z wkładami.
    Niestety wieczorem miał dosyć mocno odparzone w pachwinie co mu się nigdy raczej nie zdarzało nawet przy jednorazówkach i upałach... Nie wiem dlaczego.

Muszę zaopatrzyć się w formowanki nocne jakieś i jeszcze jedne wełniaki.
    Póki co nabyłam TB bamboozle (strechy) i myślę o konopnej lulu nature albo lulu dodo bamboo.

P.s. A TB easy fit to chyba nie jest formowanka tylko aio?
    Coach dyplomowany SWPS

Chusteryczka Awatar Zuz
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mru Zobacz posta
    A ja zapytam inaczej. W czym pierzesz swoje pieluszki? Moze to kwestia proszku, ktory jest za tlusty?
    Prałam w dzidziusiu z dodatkiem Nappy fresha ale właśnie zakupiłam Bambinex i na niego tylko się przerzucam.
    Coach dyplomowany SWPS

Uprawnienia umieszczania postów