Zawsze nastawiam opcję dodatkowego płukania - przy pieluchach i ubrankach dzieciowych. pytanie - czy to konieczne? dzieć skończył pól roku, nie jest jakimś wrażliwcem, może szkoda wody?... płuczecie podwójnie?
Zawsze nastawiam opcję dodatkowego płukania - przy pieluchach i ubrankach dzieciowych. pytanie - czy to konieczne? dzieć skończył pól roku, nie jest jakimś wrażliwcem, może szkoda wody?... płuczecie podwójnie?
ja nie
próbowałam płukac przed praniem, albo dodatkowo po praniu- nie zauwazyłam żadnej różnicy w zapachu lub miekkości pieluch, więc teraz tylko standardowy program nastawiam.
no właśnie też płuczę przed praniem, i płukanie ekstra po praniu - więc to już chyba odpuszczę. dzięki![]()
Nie płuczę po praniu.
Czasem gdy pieluchy długo czekały na pranie i mocno od nich czuć, płuczę przed praniem. Ale to jest taka wersja light tzn. nastawiam ostatnie płukanie, które normalnie zabiera płyn do płukania tkanin.
Dla dzieciowych ubranek nie nastawiam dodatkowego płukania, ale dla pieluch tak, bo jednak dodatkowo wypłucze ten proszek z pieluch który mógł się osadzić w grubszych wkładkach...może nie będę musiała strippingować ich tak często. Pieluch używam krótko bo dopiero 2,5 miecha więc do teraz nie było takiej potrzeby..
ja też zawsze nastawiałam,ale teraz nie mam tylu pieluch zeby była pełna pralka wiec lepiej sie wyplukują jak maja luz
Bartek 02.05.2007Ksawery 07.08.2010
Sara 28.04.2012
ja nastawiam dodatkowe plukanie przed i po praniu, czasem nawet dwa dodatkowe po praniu i widać różnicę, a raczej czuć w dotyku, wkłady są bardziej miękkie. Suszę jedynie naturalnie, bo nie mam suszarki ani pralko suszarki.
Ja też płukanie przed i dodatkowe płukanie po praniu, ale chyba faktycznie zrezygnuję z płukania dodatkowego...
Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11
zalezy na jakim programie i jakie wypełnienie pralki
jak max to nastawiam dodatkowe
Ja tylko płuczę przed praniem, a i to nie zawsze...
A. i J. (23-06-2010)
zawsze nastawiam dodatkowe płukanie jak piorę rzeczy Damiana. piorę w normalnym proszku i różnicę widzę na skórze Damiana (a niby proszek typu sensitive)
do pieluch i ubranek maćka nie zawsze, do naszych rzeczy nigdy.
wyjątkiem są ręczniki - jeśli stosuję płyn do płukania, to nastawiam drugie płukanie samą wodą i tu tez czuje różnicę na skórze (również własnej)
ale dodam ze od ostatniej zmiany pralki jest lepiej, mam wrażenie ze ona lepiej płucze.
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny
Teraz jak mam drugie młode w domu, płukanie przed i po praniu. Za jakiś czas, przejdę na płukanie tylko przed praniem.
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.
pieluchy - piore ze wstepnym + dodatkowe plukanie na koncu. inaczej po pewnym czasie pieluchy zaczynaly posmierdywac.
ubrania - dzieciece piore z naszymi, zwykly cykl i tyle. chyba, ze chuste dorzucam - wtedy nastawiam bez plynu do plukania,wyjmuje chuste a reszte dodatkowo plucze z plynem.
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
płuczę przed praniem i nastawiam dodatkowe płukanie w programatorze. ale z dodatkowych płukaniem wszystko piorę - od zawsze![]()