no właśnie najfajniejsze czyli
-najchłonniejsze
-najbardziej miękkie nawet po wielu praniach
-nie robiące wielkiem pupy
chodzi mi o bambus lub konopie bo mikrofibry nie lubię za szarzenie i sztuczność
no właśnie najfajniejsze czyli
-najchłonniejsze
-najbardziej miękkie nawet po wielu praniach
-nie robiące wielkiem pupy
chodzi mi o bambus lub konopie bo mikrofibry nie lubię za szarzenie i sztuczność
Aś, Julek '08 i Alik '11
Ja mam chyba bambusowe bambinexu
wyglądem mają kształt mrówczego jaja.
Są miekkie, ale raczej jako wkład dodatkowy ze względu na wielkość.
Bardzo sobie je cenię.
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.
ale chodzi Ci o wkłady do kieszeni czy takie do otulaczy, przy pupie?
ja nie mam żadnej spełniającej wszystkie trzy wymagania
mikrofibra odpada, bo to tylko do kieszonek. Podobnie ręczniki ikeowe, na dodatek kiepska chłonność.
miękkie, nawet po wielu praniach są u mnie wkładki, które ma mamamaria czy wielorazowo.pl, takie cienkie, dwie warstwy mikrofibry i jedna babmusowa, uważam że są super. Można włożyć do kieszonki albo na kieszonkę bambuskiem do pupki. Oprócz tego mięciutkie i całkiem chłonne są wkłady z bawełny organicznej do flipa (ale one nie są do kieszonek).
Niestety nic więcej nie posiadam poza jakimiś małymi cienkimi podkładkami bambusowymi czy konopnymi, które nie mogą być używane samodzielnie.
o takie do kieszonek mi wlasnie chodzi. A apple cheeks?
Aś, Julek '08 i Alik '11
Ja lubię bambusowe frottowe i konopno bawełniane (na spacery i nocki) ale po praniu są sztywne i muszę każdy wkład czochrać w ręku i jest dopiero ok. Miękkie były tylko mikrfibrowe ale też nie lubię
Ostatnio używam w kieszonkach tetry bambusowej kikko. Prana w temperaturze do 40stopni zachowuje miękkość i jest jak dla mnie zadziwiająco chłonna. U nas ciągle ta opcja w użyciuNie robi dużej pupy bo składam ją do kieszonki tak aby z tyłu było mniej warstw a z przodu więcej. Jest naprawdę super wiec polecam.
Ostatnio edytowane przez bianka2009 ; 26-05-2011 o 07:43
Atelko a ja baaardzo sobie chwalę konopne Lulu Nature.
chłonne, nie robią wielkiej pupy, pasują do wszystkich kieszonek (jedynie w NappiMe z bawełnianym PULem są odrobinkę za szerokie)
Jedynie dość sztywne po zdjęciu z suszarki ale jak sie przejedzie nimi o rant stołu to znika ich deskowatość.
mam bambusowe babytta i bardzo je lubię, lubię też bambusowe nappime - bardzo miękkie, ale ja jestem trochę niewiarygodna, bo suszę w suszarce i jak np bambus close parents schnie akurat na sznurku to dziwię się, co taki sztywny. Flipowa bawełna mi zesztywniała.
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
apple sa rewelacyjne,jedne z moich ulubionych,cienkie miekkie i chlonne
no i te od mamamaria z bambusem
Bartek 02.05.2007Ksawery 07.08.2010
Sara 28.04.2012
Ja bardzo lubię bambusowe wkłady Babyetta i tetrę bambusową Kikko - też składam ją więcej warstw do przodu, bo Lena uwielbia leżeć na brzuszku, śpi też tak- ale piorę ją w 60 st, więc po praniu jest twardawa. Boję się prać w 40 st., niby nie mamy kupek w pieluszkach, ale leżą 2-3 dni, jakoś nie mogłabym. Ale ja ogólnie strachliwa jestem
![]()
u nas wkłady prane tysiące razy, a mimo to mięciutkie, szybko schnące, chłonne i nie robiace dużej pupy, to apple cheeks. nasze ulubione.
K. 2009M. 2012
daj linka do tych green kids
Bartek 02.05.2007Ksawery 07.08.2010
Sara 28.04.2012
moje które zostawiałm sobie po dziecku nie wiedząc kiedy bedzie drugie to właśnie apple
o grinach chętnie sie dowiem co i jak
a i jeszcz mega mega pojemne są niedźwiatki, po cholerę je sprzedałam![]()
kurcze znalazłam sklepy w europie które niby powinny mieć ale wkładek akurat nie mają a i z resząa skromnie
http://www.greenkids.com.au/store/pc/Retailers-d5.htm
Aś, Julek '08 i Alik '11