Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 63

Wątek: Otulacz wełniany na lato

Chustomanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie Otulacz wełniany na lato

Mam pytanko takie chcę całkiem wyeliminować pulowe otulacze ( da się to zrobić? ) Idzie lato i nie wiem w co lepiej zainwestować storczeny, nie wiem czy nie są za grube? A może amsterdamy? Na stanie mam disanę jedną ale strasznie to to grube na lato i już teraz mi się w nocy dzieciak odkopuje i jeszcze babciowego dzierganego. Osobiście i tendencyjnie polećcie mi coś co uważacie za najlepsze

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

polecam loveybums

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie

IMO
    to zależy od wieku dziecka
    biegającemu zakładałam galoty w każdej formie (storczeny, disany)
    leżącemu wciskam zapinane (napy, rzepy-co kto woli)

pupa się az tak nie grzeje jak w pulu, ja KOCHAM wełniaki
    fajnie też sama formowanka i kocyk wełniany jako podkład dla leżącego
    i nocnik dla biegającego
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Ja też loveybums - gacie są ciensze niz storcheny i jakby delikatniejsze, a otulacz też w porownaniu do amsterdama wydaje sie byc delikatny i przewiewny
    ale
    tutaj podpisuję się pod atelką
    i da się wyeliminowac calkowicie
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Domyślnie

dobrze że jest ten wątek. Kupiłam na bazarku storcheny, na razie się suszą więc nawet nie wiem czy dobre na pupcię mojego małego wyglądają fajnie ale....grubo. Jakoś trudno mi uwierzyć, że nie jest w nich dziecku gorąco.nie dość że wełna to jeszcze muszą być dopasowane, żeby to co w środku nie latało. No i kolejne pytanie-jak dziecko ubrać? zakładam że młody lata w tym w dzień i nie ma takiego upału żeby był bez spodni. A wełna i spodnie, choćby krótkie, to chyba gorąc? czy nie? oświećcie mnie. I jeszcze do spania, zakładacie coś jeszcze? młody śpi w pajacu, wiec musiałabym mu założyć pajaca na tego strochena...z gołymi nogami zmarznie. Jutro zamierzam na dzień mu założyć te spodenki ale mam tylko jedną formowankę, więc nie poszalejemy

Chustomanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Nie mam sygnaturki 10 miesięcy ma moja panna teraz. Często ją trzymam w majteczkach już i wysadzam.Ale wiadomo czasem nie mam jak pilnować bo jest np.u babci albo coś pilnie muszę zrobić i nie nadążam. W loveybums przeraża mnie cena trochę

Chustomanka Awatar Ulakowa
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Też bym kupiła loveybums, ale cena faktycznie powala
    Lipcowa Córka (2010) i Styczniowy Synek (2014)

Chustofanka Awatar mamapatryka
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

my dzisiaj cały dzień formowanka + storcheny i naprawdę to nie grzeje !!! pupa ładna i wogóle nie zgrzana

Chustonoszka

Domyślnie

kawiareczka mój nie biega więc nie wiem jak ubierać w dzień, ale nie wyobrażam sobie zapakować go w nocy w wełnę i pajaca, chyba by się ugotował. śpi w górze z krótkim/długim rękawem zależnie od pogody i wełnie, nic więcej. jak jest zimno to dołóż kocyk.

przy dziecku leżącym wystarczy w dzień sama formowanka, zwłaszcza przy chłopcach, bo przecież sikają 'do góry', więc najpier jest wilgotna pieluszka, dopiero potem to, na czym leży dziecko. ja zakładam otulacz tylko do spania czy chusty
    Ostatnio edytowane przez fijonka ; 12-05-2011 o 12:54

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fijonka Zobacz posta
    kawiareczka mój nie biega więc nie wiem jak ubierać w dzień, ale nie wyobrażam sobie zapakować go w nocy w wełnę i pajaca, chyba by się ugotował. śpi w górze z krótkim/długim rękawem zależnie od pogody i wełnie, nic więcej. jak jest zimno to dołóż kocyk.

przy dziecku leżącym wystarczy w dzień sama formowanka, zwłaszcza przy chłopcach, bo przecież sikają 'do góry', więc najpier jest wilgotna pieluszka, dopiero potem to, na czym leży dziecko. ja zakładam wełnę tylko do spania czy chusty
    No właśnie ja nie wyobrażam sobie nie założyć mu w nocy nic na nogi, jest zimno (póki co, nie mówię o upalnych nocach w środku lata). Ja nie jestem zmarzluchem a w nocyt owijam się kołdrą, mamy dość zimne mieszkanie. Kocykiem to sama się mogę przykryć, on się odkopuje i śpi praktycznie odkryty przez całą noc. Na razie nie mam jeszcze tego problemu bo nie mam mu co założyć na noc pod tego storchena wełnianego
    Po domu biega w storchenach bez niczego-mają nogaweczki ale przy normalnej pieluszce marzną mu nóżki-udka, więc nosi cienkie spodenki. Zwłaszcza, że mamy bardzo zimne podłogi.

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Problem rozwiążą getry
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

U mnie do spania sprawdził się welniany spiworek sa rozne wersje - przecieki w nocy się zdarzają, to normalne, i jak dotad przez prawie 2 lata ani razu nic mokrego nie trafilo na nasz wielki materac - na poczatku jednorazowek uzywalam, tez czasem cieklo.
    Spiworek byl potwornie drogi, ale to jeden z moich najbardziej udanych zakupow, tym bardziej, ze sluzy 2 lata i posluzy jeszcze trochę
    w gorace upalne noce Piotrek spal w podkoszulce welniano-jedwabnej, czasem mu kopytka przykrywalam cieniutkim, tez welnianym kocykiem.
    Getry, cienkie bawelniane spodenki, pajacyk - trzeba samemu probowac i dostowac do temperatury i okolicznosci.
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustomanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Ja już mam 25 stopni w domu-poddasze i teraz śpimy w disanie plus koszulka z krótkim rękawem. Ja śpię z malutka więc kontroluję ciepłotę na bieżąco a i w dzień udało nam się jedynie w formowance przebiegać
    W(2002) H(2010) Z(2012)

Chustonoszka

Domyślnie

Kawiareczka to wydziergaj/kup długie spodnie wełniane do spania? będziesz miała całe nogi schowane. u mnie teraz jest ciepło, ale jak było 17-18 stopni w nocy to też kładłam synka w samej wełnie, ona grzeje mocno wg mnie.

Chusteryczka Awatar marcy
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Dziewczyny, a jak się ma grubość disany do storchenów - które grubsze? Bo na zdjęciach disana na cieniutką wygląda...
    Alex 2008, Adaś 2010, Emma i Tymon 5/01/2014

Doula/ Certyfikowany Doradca Laktacyjny/Doradca noszenia po kursie ClauWi

Chustofanka Awatar mamapatryka
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

dzisiaj przyszedł do nas tetro i byłam pod wrażeniem tego otulacza,chciałam właśnie coś do tetry i sprawdził się super np. zamiast flipa
    Do formowanek używamy storcha albo kupionego handmejda a do tetry tetro i jest super

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcy Zobacz posta
    Dziewczyny, a jak się ma grubość disany do storchenów - które grubsze? Bo na zdjęciach disana na cieniutką wygląda...
    diasna raczej grubsza.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chusteryczka Awatar marcy
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

dziękuję - w takim razie chyba zrezygnuje z zakupu...
    Alex 2008, Adaś 2010, Emma i Tymon 5/01/2014

Doula/ Certyfikowany Doradca Laktacyjny/Doradca noszenia po kursie ClauWi

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie

kupiłam loveybums otulacze i są bardzo fajne, cieńsze raczej, trochę szorstkie ale przy formowance to nie przeszkadza

a z gaci to u vegi są babyidea
    http://sklep.chusty.com.pl/produkty....0250614&menu=5
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

Ja się trochę podepnę pod wątek wełniaków i zadam banalne pytanie: jeśli jest formowanka plus otulacz wełniany to nic nie przecieka? Nie mówię o wielu godzinach, ale u mnie jak młody siknie w tetro formowankę, to ona jest mokra. I ta wełna zatrzymuje tę wilgoć? No i dlaczego w krainie pieluszek napisane, że się je wietrzy??? Brzmi to dla mnie laika dość makabrycznie
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Uprawnienia umieszczania postów