Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 27

Wątek: Dlaczego wciąż to robię????

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie Dlaczego wciąż to robię????

Sama nie wiem po co to robię, ale czasami próbuję kogoś uświadomić w kwestii pieluszek wielo i za każdym razem kończy się tym, że ja wychodzę na dziwaczkę, której dziecko nosi "obrzydliwe obsrane i śmierdzące" pieluszki wielorazowe. Albo na taką co to dziecku żałuje na porządne pampersy. A ja za każdym razem próbuję przebić głową mur i przekonać, że to nie tak, nie o to chodzi, że to fajne, ekologiczne, tańsze, ładniejsze I uprzedzonych osób i tak nie przekonam, za to ciśnienie mi skacze....

Masochistką jakąś jestem????

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

ja mowię, ze mam alergika i tylko takie powyzej 50 zl za szt daja radę - od razu inne podejscie im wyzsza cena tym mniej osrane heheheeh
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Może zmień akcent na "ładniejsze"? Ja -jeśli nie chcę wyjść na "dziwaczkę-ekologistkę", a tak jest zwykle - podkreślam estetyczny aspekt pieluch. Dodaję, że przy drugim dziecku już się nie przezywa i nie kupuje tylu nowych sprzętów i ubranek (a czymś się podniecać przecież trzeba!), więc znalazłam sobie coś nowego: właśnie pieluchy i chusty... Działa.
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

No ale jak padają wnikliwe pytania to nie mogę udawać że ich nie słyszę... i zaczyna się drążenie tematu...

Chustofanka Awatar mynia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Jeśli chodzi o rodzinę i starsze pokolenie - nie trzeba tematu roztrząsać bo przyznali ze są z tego zadowoleni że nam się chce bawić. Jeśli chodzi o tych nieprzekonanych jako główny argument podaję zdrowie dziecka.
    najłatwiej trafia tekst - pampersy to sama chemia i folia. dzieci mają uczulenie i tyłek odparzony. DZIAŁA na tych którzy nie mają akurat dzieci. Ci którzy mają mówią najczęściej - a naszemu służą pampersy i jesteśmy zadowoleni! i ja w tym momencie mówię im - no to ok. przestałam nawracać
    Ale trzeba przyznać że czasem jest ktoś zainteresowany tematem i wtedy można sensownie powiedzieć o co kaman...
    Ostatnio edytowane przez mynia ; 17-02-2011 o 09:40

Chustonoszka
    Miejscowość
    Berlin/Lodz

Domyślnie

Ja prostuje tylko ewidentne mitym ze nie trzeba gotowac w garze i prasowac Wiecej nie dyskutuje, chyba, ze ktos zainteresowany, bo po co??
    Gosia

Alizée Nicole (12.11.2003)
    Lara Katharina (11.11.2010)

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez metis1 Zobacz posta
    Może zmień akcent na "ładniejsze"? Ja -jeśli nie chcę wyjść na "dziwaczkę-ekologistkę", a tak jest zwykle - podkreślam estetyczny aspekt pieluch. Dodaję, że przy drugim dziecku już się nie przezywa i nie kupuje tylu nowych sprzętów i ubranek (a czymś się podniecać przecież trzeba!), więc znalazłam sobie coś nowego: właśnie pieluchy i chusty... Działa.
    U mnie to tez działa Choć na szczęście jeszcze jakiś wielkich debat na ten temat nie miałam.
    Najbardziej to jestem zdziwiona reakcją mojej mamy - byłam przekonana, że po doświadczeniach tetry z bliźniakami będzie mnie przekonywać do upadłego, tymczasem jest bardzo za i cała idea jej się bardzo podoba ( tylko cenom się dziwi...)
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Guest
    Guest

Domyślnie

oj tam
    mnie przekonałaś
    mur był miększy czy co ?

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Ty byłas w tej kwestii miękka faja

Najbardziej mnie drażnią komentarze typu: pranie pieluch jest obrzydliwe.... a pranie mężowskich skarpet, nie???

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Majtki też noszą jednorazowe?
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    Majtki też noszą jednorazowe?
    No nie, ale w nie nie walą kupy chociaż ja ostatnio kichnęłam i się posikałam... uroki ciąży... ale też swoje gacie wyprałam a nie wyrzuciłam.

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olik Zobacz posta
    No nie, ale w nie nie walą kupy .
    A jak zdarzy sie wyciek? U nas w pampersach, kiedy Zuzia była maleńka, wycieki zdarzały się nagminnie.
    To co, ubranko do kibla tak? Albo mam lepszy pomysł. Zakładać dzieciom papierowo-foliowe ubranka
    Ostatnio edytowane przez erithacus ; 17-02-2011 o 14:35

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

A ja nie uświadamiam, chyba że mnie ktoś zapyta.
    Kiedyś na innym forum, z którym znamy się z dziewczynami od kilku lat wkleiłam zdjęcia stosiku, który oczekiwał na przyjście na świat maleństwa i opisałam pokrótce co i jak.
    Dziewczyny się zainteresowały, dopytały, jedna miała małe dziecko i zainteresowała się na poważnie i wsiąkła w wielo, dwie inne spodziewają się dziecka i powoli mnie podpytują.

Natomiast "na żywo" temat wielo nie wzbudza większego zainteresowania, jeżeli ktoś pyta odpowiadam;
    oczywiście spotkałam się z super reakcjami wśród personelu przychodni, co poniektórych lekarzy.

Ale niektórzy pukają się w głowę widząc moje pieluszki, np moja mama u której spędziliśmy 3 mies ubiegłorocznych wakacji, bratowa, która urodziła synka 5 miesięcy po narodzinach mojego dziecka i w ciązówce ciąży z bliska obserowowała nasze pieluszki.

Na pytanie o pranie: odpowiadam zgodnie z prawdą zresztą - pralka pierze.
    Mój mąż kwestionuje aspekt ekologiczny pieluszek, jedynie zgadza się z tym, że dzięki wielo nie narażmy na taką ilość chemii dziecka.
    Moja mama kwestionuje aspekt ekonomiczny - wg niej pranie i tak wychodzi drożej niż zakup jednorazówek.

Nie dyskutuje tylko robię swoje.
    A że bardzo lubię nasze wielo więc nie mam problemu i nie zaprzątam sobie głowy innymi.
    Wolny kraj, wolny wybór.

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

ee, na wielo i tak reaguja ludzie lepiej niz na EC
    Nie nawracala i nie nawracam, chociaz dla niektorych sam moj nad wielo zachwyt jest do wyrygania. Bo wielo sa obrzydliwe Czyz nie?
    no te
    Ostatnio edytowane przez Malina ; 17-02-2011 o 16:56
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chusteryczka Awatar Stella
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirabel Zobacz posta
    A ja nie uświadamiam, chyba że mnie ktoś zapyta.
    Kiedyś na innym forum, z którym znamy się z dziewczynami od kilku lat wkleiłam zdjęcia stosiku, który oczekiwał na przyjście na świat maleństwa i opisałam pokrótce co i jak.
    Dziewczyny się zainteresowały, dopytały, jedna miała małe dziecko i zainteresowała się na poważnie i wsiąkła w wielo, dwie inne spodziewają się dziecka i powoli mnie podpytują.
    No wsiąkła, wsiąkła hihi i przekazuje wiedzę dalej No ale na mnie nie działały teksty typu ekologia tylko będzie taniej no w taki oto sposób od maja? mój syn nosi wileo, no teraz na zmianę z rosmanowymi pieluchami bo w piżamki ( pajace) się nie mieści a większych nie ma w wielo ma bardzo duży kuperek.
    Myślę ze nie ma co na siłę przekonywać i nawracać. Ci co będą zainteresowani sami przyjdą
    Madzia 10.07.2004, Marcel 1.09.2008, Marek 29.12.2009 i Martynka 1.02.2012 - 1460 gram - 29 tydzień.

http://monikamnich.blogspot.com/

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olik Zobacz posta
    I uprzedzonych osób i tak nie przekonam, za to ciśnienie mi skacze....

Masochistką jakąś jestem????
    No a ja? Te mnie namówiłas cholero jedna! I jestem biedna, musze prać teraz.

Malina, jezu, ale cudne kościotrupki. Skąd masz?? Kocham La CAtarinę, a te są takie. Jejk.... CUUUUO
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stella Zobacz posta
    No wsiąkła, wsiąkła hihi i przekazuje wiedzę dalej No ale na mnie nie działały teksty typu ekologia tylko będzie taniej no w taki oto sposób od maja? mój syn nosi wileo, no teraz na zmianę z rosmanowymi pieluchami bo w piżamki ( pajace) się nie mieści a większych nie ma w wielo ma bardzo duży kuperek.
    Myślę ze nie ma co na siłę przekonywać i nawracać. Ci co będą zainteresowani sami przyjdą
    Ha uderz w stół, nożyce się odezwą
    Stella =jak do tej pory jesteś jedyną nawróconą przeze mnie na wielo
    Ja jestem ortodoksem - mój mały od urodzeniu zużył 30 szt ekologicznych jednorazówek, teraz ma już 11 mies a my wyłącznie na wielo

Malina jaaaakie żaby;
    Kościotrupy też fajne ale bym się chyba nei zdecydowała dla maluszka na te czachy

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Przestałam namawiać na wielo. Mimochodem wspominam. Ktoś podłapie temat, ok. Jednak nic na siłę.
    Większość słucha z niesmakiem/dezaprobatą-a nie wchodzę w szczegóły . Dla wielu mega argument, że to tyleee pracy.

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

Nie mam
    I z tego powodu mam niedosyt. To wild child nappies, te akurat to show ponies, robione na zamowienie.
    Mialam zamowic, ale raz sie spoznilam na zbiorowe zamowienie, a drugie niedawno odpuscilam, bo postanowilam, ze dziecia odpieluchowuje. Kiedys zamawiala je laska z jednego sklepu z uk, i sprzedawaly sie w 5min, szybciej chyba niz didkowe limity Zaluje, ze nigdy nie mialam ani jednej... Jeszcze dodam, ze cena tych cudow dosc wysoka i w sumie swojego czasu nie chcialam ich, bo takie pieluszki to czysty konsupcjonizm i pozadanie. Toc jedna moglam miec, nie Mi sie kosciotrupki podobaja

Sorry za tyle zdjec, ale sie nie moglam powstrzymac. Bo takie obrzydliwe sa
    Ostatnio edytowane przez Malina ; 18-02-2011 o 20:29
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chustofanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Fakt obrzydliwe

A ja sama nawrocona ktos by mi jeszcze rok temu powiedzial, ze bede pieluchy prac to bym wysmiala, a teraz je wielbie i dziennie wieczorem z miloscia wieszam na suszarke Sa piekne, zdrowe i cudowne
    Na gazetowym rowiesniczym, mnie jedna fajna babka zarazila i prosze jak wspaniale. Co, miod, malina.

W temacie: moja mama caly czas mi mowi, ze jakby jej ktos dal 30 lat temu wybor, to by sie w ogole nie zastanawiala, ale potem jak sobie obejrzala moje wielo to przyznala racje, ze to troche inna bajka niz kiedys
    Obcych jeszcze narazie nie musialam uswiadamiac, a jak sie ktos trafil, to narazie nie bylo zniesmaczenia, a wrecz zainteresowanie. Kto wie, moze kiedys kogos zaraze

Uprawnienia umieszczania postów