Zakładam nowy wątek dla testujących, a później (miejmy nadzieję) użytkujących. Z góry dziękuję za wszystkie konstruktywne i wnikliwe komentarze.
Szczegółowe informacje nt. pieluszki na stronie producenta www.babyjungle.pl
Zakładam nowy wątek dla testujących, a później (miejmy nadzieję) użytkujących. Z góry dziękuję za wszystkie konstruktywne i wnikliwe komentarze.
Szczegółowe informacje nt. pieluszki na stronie producenta www.babyjungle.pl
Ostatnio edytowane przez spinek ; 06-01-2015 o 16:32
A 2008, H 2009, M 2012, I 2014, M 2021
to ja się wypowiem z testów na sucho bo na nas te pieluszki za małe- super wykonane ładne trwałe napy, mimo że kremowe a nie kolorowe (btw to też polski produkt? bo gdzies czytałam że ktoś nie mógł znaleźć plastikowych nap w pl)
fajny patent z wkladami
kolory extra, może zielony trochę za zgniły ale róż i turkus są extra
czekam aż się pojawią większe i bede mieć na noc
To ja się wypowiem jako królik doświadczalny
Pieluchy są bardzo chłonne, wkłady poprzez to, ze nie są prostokątne ładnie się układają i nie przesuwają się co minimalizuje wycieki. Napy trzymają dobrze, materiał na tą chwilę (prawie 3 miesiące używania) nie stracił koloru, nie zniszczył się w praniu, także wkłady mało szarzeją i wyglądają duuuuużo lepiej niż te z mikrofibry, których używam. Na noc wytzymują u nas bez problemu, nie zauważyłam, żeby się odciskały (mam ten większy rozmiar). Leżą dość zgrabnie, choć nie są to pieluchy, które robią najmniejszą pupę, bo jednak jest tak trochę tych warstw.
jedyne co bym zmieniła - to skrzydełka z przodu z napami zrobiłabym dłuższe, bo na takich wijących się robalach jak mój Adaś zapinanie pieluchy to sport ekstremalny - i dłuższe skrzydełka by to zapinanie ułatwiły.Ale to już Eli przekazałam
Generalnie BJ przeważają u nas w stosiku i jesteśmy zadowoleni
To ja powtórzę pytanie - gdzie mozna je kupić? Bo chętnie bym coś na próbę nabyła
Nie chcę tu robić reklamy, bo nie wiem, czy mogę...piszę pv
to ja tez chce wiedziec gdzie kupic
Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012
przecież w googlach sa namiary na sklepy ;p
Wiktor lipiec 2007r. i Zosieńka 11 marzec 2011r.
Wpiszcie sobie w google "Baby Jungle sklep" na przykład, a tymczasem w tym wątku proszę o opinie
To ja napiszę po testach (jednorazowych jedynie z powodu problemów z pralką).
Bardzo ładne, miękkie i takie przytulaśne. Chłonność bardzo dobra nawet po tylko jednym praniu.
Jedyne, co mi nie bardzo pasowało, to za wąska kieszonka - w sensie, że wkład baaardzo do niej dopasowany i miałam problem z umieszczeniem go na miejscu, bo mi się podwijał.
Dziękuję za możliwość testowania!
Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014
Mój synek w momencie testowania ważył ok. 7,5 kg. Testowaliśmy "jedynki" i "dwójki"
Pieluszki są zgrane, estetycznie wykonane, mają piękne kolory. Największą ich zaletą jest to, że są wąskie w kroku, a dla nas jest to zbawienie, gdyż właśnie takie pieluszki zaleciła nam rehabilitantka ze względu na słabe mięśnie brzucha u synka. Zapinane są na napki - więc malutkie łapki nie mogą ich łatwo rozpiąć, co ma niestety miejsce przy rzepach. Ładnie chłoną, nie przeciekają, chociaż przy "dwójkach" powinnam mieć chyba nieco większy otulacz, bo Bambino Mio 7-9 kg nie do końca je otulał i boczkami co nieco pociekło
Jedyneczki generalnie leżały zgrabniej, ale wiadomo - jeśli dwójki mają starczyć do końca okresu pieluchowania to muszą być ciut większe, i na dziecku powyżej roku pewnie będą leżeć tak samo zgrabnie jak u nas jedynki.
Jedyną ich wadą dla mnie - nad czym ubolewam - jest, to, że to nie kieszonki... po założeniu otulacza całą zgrabność - za przeproszeniem - diabli wzięli. Dwa rzędy napek, lub szeroki rzep w przypadku Bambino Mio ograniczał ruchy dziecka tak samo, jak np. kieszonka NB. Jedynym wyjściem aby otulacz nie popsuł do końca uroku pieluszki były wełniane gatki storchena, lub nie stosowanie otulacza w ogóle i częstsze przebieranie.
Generalnie - pieluszki polecam z czystym sumieniem. Są bardzo fajne. Aaaaaaa i nie napisałam jeszcze jednego - gumeczki przy nóżkach prawie w ogóle się nie odciskają
Dziękujemy za możliwość testowania
Bylam: ulisia
Dzięki, Ulisiu. Co do otulacza, testowałam przeróżne z naszymi pieluszkami i chyba najlepsze były właśnie gatki storchena albo Flip. Nie robiły dużego kuperka.
Jak będzie cieplej to bez otulacza
ehhh ze smutkiem się z nimi rozstawałam kiedy tylko je zobaczyłam zachwyciły mnie kolory!!! Przecudne!!! Potem dotykam - miękkie, mięsiste Wykonanie bardzo ładne, krój świetny. Nie uciskają nóżek!! Pierwszy raz założyłam je w dzień. Mała obudziła się po trzech godzinach. Sprawdzam - zero przecieków, pieluszka leży na swoim miejscu.
Kolejna założona na noc (pierwszy raz założyłam wielo w nocy - bo zawsze się jakoś boję), pięć godzin spania, pielucha ciężka, mokra - przecieków nie ma. Na spacerze - to samo. Nie było nic co mogłoby budzić moje zastrzeżenia. To nasze początki pieluchowania i wiem, że w naszym stosiku muszą pojawić się BJ. I rzeczywiście, szkoda tylko, że musimy je chować pod otulaczami...
Aaaa kieszonka rzeczywiście wąziutka, ale dzięki temu pieluszki są wąskie w kroku i tak zgrabne
Dziękuję za możliwość testowania.
same superlatywy
piękne soczyste kolory, bardzo dobry gatunkowo welur (mięsisty, to dobre określenie). do mikrofibry mam ambiwalentny stosunek, więc te baby-junglowe bawełniane (tak?) wkłady bardzo mi się podobają. przewężenie w nich może rzeczywiście odrobinkę utrudnia włożenie wkładu i ułożenie go równo w kieszeni, ale za to wynagradza zgrabną pupą bilans jest więc na plus.
pieluchy są bardzo chłonne. my generalnie pieluchy zmieniamy co 2 godziny (kieszeń z mikrofibrą), tetre co 1, a baby jungle po 3, a jeszcze by co nieco po tych 3 godzinach wchłonęły.
nie udało nam się w nich przespać nocki z obiektywnych powodów (musiałam przewijać bo zęby idą straszliwie), ale sądzę, że normalnie spokojnie dałyby radę.
reasumując, brawo
mam nadzieję, że Ela nie poprzestanie na tych formowankach, bo jakość wykonania i wygląd jej pieluch spokojnie wytrzymuje porównanie z pszczołą albo itti bitti. jest szansa na coś nieprzemakalnego?
Doradca Noszenia ClauWi® i Doula
no REWELACJA
świetny krój,mięsiste bardzo chłonne, śliczne kolorki,pupka wygląda cudnie,szkoda ,że jeszcze nie można chodzić bez ubranka
maciupenki minusik za to,że jak włoże wkładke i sobie zostawię na pozniej założenie pieluszki to ten wkład się tam troszkę wałkuję,ale to jest tak naprawdę żaden problem bardzo fajny pomysł z rozpinanym wkładem z jeden strony,szybkie schniecie i wygodne wieszania.
ocena 6
aha roz 1 starcza do 8 kg
mój waży 8, 7mc i 3 tyg, już ostatnie napki(na zdjeciach go troche docisnełam )
Ostatnio edytowane przez ewaibartek ; 04-04-2011 o 09:38
Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012
Będę monotematyczna
Testowaliśmy rozm.1 na 2,5 miesięcznym Franiu
Pieluszki leżały fantastycznie, zero odciśnięć, idealnie dopasowanie. Bardzo dobrze chłoną, w nocy Franek przesypia ciurkiem 6 godz i pieluszka spokojnie to wytrzymuje
Kolory bajeczne - minus za to, że trzeba je zakrywać
Wkłady świetne, choć tak jak pisały dziewczyny czasami trudno je umościć w kieszonce ale coś za coś, dzięki temu pieluszka jest wąska i dopasowana.
My przy niecałych 6 kg mamy jeszcze duży zapas napek.
Gratuluję świetnych pieluszek! Na pewno je kupimy
ps można się spodziewać czegoś innego niż formowanek???