Potrzebuję pomocy w wycenie dwóch chust.
Pierwsza to Nati amazonia z wełną 20%. Długość standard.
Druga to indio, skład 40% konopie, 60% bawełna. Chusta jest farbowana, ale chyba nierówno. W każdym razie jest plamiasta. Nie widać tego na pierwszy rzut oka, trzeba się przyjrzeć najlepiej w sztucznym świetle. Długość ok 5 m.
Z góry dzięki.
Gałganka31.10.2011
Wełniana amazonia 250-270 pewnie
z konopkami nie pomogę
starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
-----------------------
Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl
Pomoże ktoś z konopkami?
Gałganka31.10.2011
dziewczyny, a girasol love rozm 4 ( wątek pomarańcz) ?
z konopkami nie wiemale obstawiam, że sporo. albo chociaż niemało
![]()
konopki niefarbowane to w Polsce IMO bardzo niedoceniana szmata, warta jest o "troszkę" więcej niż 400 zł - ale ze względu na ogromny zastój na rynku polskim, to być może i te 400 zł to za dużo. A szmata jest nieziemska, piękna w swojej prostocie, nośna jak to konopie, konia poniesie. Ze względu na różne lata wypustu mogą się minimalnie różnic odcieniami. Dodatkowo występują 2. wersje
- 1-onitkowa![]()
i 2-unitkowa.
Tyle co zauważyłam - miałam i jedną i drugą wersję, jeśli dobrze pamiętam [później sprawdzę gramaturę obu], to 1-onitkowa była cieńsza (ale nie cienizna), u mnie bardzie podłamana i przyjemna, 2-unitkowa grubsza, trudniejsza w łamaniu. Przy konopkach i jej mega nośności różnica w grubości to już tylko preferencja noszącego.
Niestety farbowane tracą na swojej cenie, jeśli chodzi o wspomniana wartość 350-450 zł uważam za realną wartość (co nie oznacza, że na polskim rynku uzyska taką cenę :////)
nie mam pojęcia - owszem love jest poszukiwane, więc nie będzie to cena standardowa jak do excl. girasolach
A to zależy jaki kolor. brąz chyba jest najmniej ceniony. był jeszcze jeansowy i fiolet.
Miałam jeansowe - nie powaliły mnie nośnością, nowsze silki natkowe są o niebo nośniejsze. Całkowicie zapomniałam cenę - ale coś mi się kołacze ok. 300 zł - jak sprawdzę, to napiszę.
Ostatnio edytowane przez madzi ; 29-01-2013 o 09:04 Powód: dodanie zdjęć
Rozważam sprzedaż mojego unikata
4,6m jedynego w swoim rodzaju Didymosa z historią
Jedwabne ryby - róż z zielenią.
Miękkie, złamane, piękne.
Punktu odniesienia, nie mam gdyż ten model nigdy nie był w sprzedaży
Można je znaleźć tutaj
http://wovenwrapsdatabase.com/
wpisując cyklamen.
No i
Czy któraś z Was sprzedawała takiego jedynaka?
![]()
Gava, proponowalabym ebay. Albo TBW
mam dwie, co chyba już chciałabym w świat puścić(ale mi sie nie spieszy)
1.indio- wełniany rotbuch rozm.6 z 2007r. chyba
2.indio- jedwab natur V2 rozm.6 z 2008r
jak myslicie?
Rotbuszek kiedys chodzil po 700, ale teraz bez szans. Moze z 500-600. Elipsy wełniane kupiłam po 730 a teraz sprzedałam za 380.
Jedwabik 400-380
a na tych tbw czy gdzieś...jak myślisz demona?
madzi wielkie dzięki.
Konopie są dwuniktkoweNoszą jak diabli i póki co nie zamierzam ich sprzedawać.
Palla Ussheri są w kolorze szaro-błękitnym i już są dla nas za delikatne.
Gałganka31.10.2011
a jak z japanem nati jedwabnym rozmiar standard? kolor : pomarańczowy
Jakiś czas temu - w wakacje - palla usheri 5 jeansowe kupiłam za 340 zł
NHI jednonitkowe miało 239 g/m2, a dwunitkowe - 283 g/m2
Japan fioletowy jedwabny (IMO najładniejsze) ostatnio próbowała sprzedać za 200 zł z niewielkim defektem