kluczem do rozwiązania tej zagadki jest SUSZARKA
przy codziennym praniu mi też starczało 11-12 ale ponieważ leniwam to mam więcej pieluch i rzadziej piorę
Aś, Julek '08 i Alik '11
odświeżam wątek i też się chwalę - po raz pierwszy
![]()
edit:
LEGENDA
po lewej: wkładki mikrofibrowe, konopne BabyKicks i one size, bambusowe i frotowe.
w środeczku od góry 3 pieluszki dziane Disana, frotka imse vimse, 2 formowanki Storchenkinder, P'tit Dessous Bambusowa Noc oraz pomarańczowe gruchy
po prawej: BG kieszonki jasna i ciemna zieleń, jasny i ciemny róż, kieszonka żółciutka Bg, AIO pomarańczowe, AIO jasno zielone i AIO ciemno zielone
no i otulacze 1 wełenka Imse Vimse, 1 wełenka woolwikkel i wełenka Storchenkinder
i to nie wszystko.... Bo na strychu mam odłożone duże pieluszki i otulacze po Wero, ale na razie na Martę za duże, więc sobie czekają![]()
Ostatnio edytowane przez mamru ; 13-09-2009 o 11:37
O rany, oczopląsu można dostać od niektórych zdjęć.
Ja nie bardzo mam co fotografować, bo moje wszystkie białe albo naturalne. A mam narazie 3 formowanki Nature babies (bambusowa, frotkowa i ta z polarkiem w psie łapki), 4 muślinowe IV , 8 tetrowych + wkładki sucha pielucha i 2 flanelki. I właściwie pieluszek by mi wystarczyło, tylko otulacz mam tylko jeden, więc jak jest brudny wspomagam się jednorazowymi. Przeważnie 2 wystarczą na czas schnięcia otulacza.![]()
Teraz czekam na jeszcze jeden otulacz i mam nadzieję całkowicie pozbyć się jednorazówek. Stosik i tak będę uzupełniać, bo to wciąga.![]()
Tujo, jedna ciemna zieleń to kieszonka a druga aio, kupiona w zeszłym tygodniu-nowa dostawa przyszła z żywymi kolorkami![]()
no to i nasz stosik...
od lewej od gory do dołu:
1
niebieskie aio yetty
zielona kieszonka BG
niebieska kieszonka BG
2
3x IB sio
3
IB sio/aio/sio
4
IB sio/aio/sio
5
fuzzi buns one size kwiatki
IB sio
IB aio
kąpieluszka i jakieś coś boots'a, nie wiem jeszcze co.
na fotce brakuje czerwonego IB aio i zielonego gro baby. no i dodatkowych wkładow![]()
ładny stosika jak dużo IB, masz chyba wszystkie kolory oprócz beżowego?
a jaki to kolor IB w 3 rządku na górze? ten jasno zielony??
edycja
Ostatnio edytowane przez v ; 29-11-2009 o 21:46
czy to już stosik idealny?
a co do wełnianych gatek ładujesz?
No i fajna ta ciemno-zielona BG AIOmam taką jsano-zieloną i gdyby nie to dłuuuuugie schnięcie, kupiłabym też ciemną zieleń
Dziewczyny Wasze stosiki są przepiękne i już nie mogę się doczekać gdy sama będę mogła taki zaprezentować. Ja na razie nie mam się czym chwalić, ale jestem tak podekscytowana, że muszę coś napisać i pokazać. Oto nasz nie stosik, ale stosiczek na dobry początek początkującej pieluchomamyDziś przyszła ostatnia pieluszka, cyknęłam fotkę, teraz wszystkie się suszą a jutro wylądują na stasiowej pupce. Ech, już nie mogę się doczekać...
100_3163.JPG
Od lewej od góry: trochę muśliny IV i frotka Lenya, następnie NB Lovable i kieszonka BG, otulacze: Bambinex onesize, IV i wełniane szorciki.
Wiem, wiem, uśmiać się można na ten widok, ale to przecież wersja rozwojowa
Poza tym może którejś z Was łezka się w oku zakręci na myśl o początkach pieluchowania![]()
Mama Stasia (28 II 2009) i Franka (7 III 2011) i Łusi (22 VI 2013) i Józia (15 VIII 2015)
Mój blog: "Ania tworzy" - zapraszam!!!
A wcale że nie bo fajny i klimatyczny stosik pt"początki choroby"
Ja nie wiem jak wy te foty robicie bo ja mam zazwyczaj 50% w praniui gdybym fotografowała stosik idealny to były by tam na dzień dzisiejszy same BambinoMio i Kikko oraz otulacze...choć nie powiem Fuzzi wkrada się w me serce
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.
Pondo mówisz siuśmajtkowi że teraz lata przez 2 dni bez pieluch bo trzeba się stosikiem pochwialić...
pierzesz,suszysz i ciach zdjęcie
a stosiki pieluszkowe bardzo ładne,kolorowe
nasz czeka na następnego malucha
teraz mamy stoski kolorowych majteczek![]()
Ostatnio edytowane przez stokrotka.a ; 09-10-2009 o 14:01
Mama Stasia (28 II 2009) i Franka (7 III 2011) i Łusi (22 VI 2013) i Józia (15 VIII 2015)
Mój blog: "Ania tworzy" - zapraszam!!!