Zobacz wyniki ankiety: stopieĂą jaki wystawiasz:

Głosujących
27. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

1 3.70%
  • 2

0 0%
  • 3

2 7.41%
  • 4

1 3.70%
  • 5

23 85.19%
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 53

Wątek: DidySling-RECENZJE

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie DidySling-RECENZJE

zrobiłam recenzję,bo przyszedł dziś do mnie didek i zdążyłam już ponosić trochę
    obiecałam,że na temat ramienia się nie będę wypowiadać (indio natur brown ma zakładkowe,wybór ramienia to rzecz względna,a didek robi dwa rodzaje ramienia).
    na temat materiału tez nie ma sensu,bo to to samo co wiązanka, a didysling może być lniany,konopny czy wełniany,żakard,indio,paski,czyli każdy materiał jest inny w noszeniu,więc:
    -kółeczka: szarawe, rozmiar L (nie wiem,czy slingrings,ale ta sama średnica ).
    -współpraca między kółkami a materiałem: bardzo dobra,dociąganie idzie łatwo,lekko i przyjemnie,śliskość kółek i ich wielkość gwarantuje brak problemów przy dociąganiu. co ważne, ładnie przytwierdza dziecko na dłuższy czas.
    moja opinia ogólna,lecz jakże subiektywna :
    jako że wiem,jak ważna jest jakość i wielkość kółek,to z tego powodu utwierdziłam się w chęci zakupu didyslinga i zrobie to na dniach.
    plusem didków jest to,że kółkowe mają różne rozmiary-ja noszę rozmiar 36,mam 170cm wzrostu i na schodach o mało co się nie przewróciłam przy rozmiarze 2,a taki ma natur brown.
    i pudełko fajne
    i instrukcja jest też spoko.
    pytanie mam do Petisu: z czego są te kółka,bo troszkę nie jak aluminium,nylon? tylko cieńszy niż slingrings?

[a teraz moja całkiem subiektywna opinia,do której lepiej się nie odnosić,bo oparta została jedynie o moje doświadczenia : chwała Bogu,że didek wypuszcza też ramię płaskie .
    sorki,nie mogłam się powstrzymac ]

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

No każdy niech ma ramię takie jakie lubi. Mnie nic do tego, że Ty wolisz płaskie.
    Kółeczka są aluminiowe, przecież zimne i dzwonią. A wielkością identyczne jak Slingrings'y, a nawet mam jedną parę w identycznym kolorze, więc nie wiem czy to czasem może nie one.

(Ponosiłam przez 2 dni w tym Indio i Luśka miała za zadanie trzymac ogon w łapie, żeby matka orła nie wywinęła. )
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

naaa, może ankietę dodasz?

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

ankieta nie chciała mi wyskoczyć jak na złość,a kółeczka przykładałam do siebie i didkowe mniejsze niż L slingsów zwanych ringsami
    to ja jeszcze z rana pomajstruję przy kółeczkach

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Ej, ja też przykładałam, przed chwilą! Nawet kolor porównałam.

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

ale ze mnie ciemna masa,faktycznie większe niż M jak się je z M porównuje i jak przez ślepotę porównuje się je z kółkami załatwionymi przez znajomych
    mam kilka par kółek no name większych niż L,w praktyce okazały się niewygodne,ale leżą w kupie z kółkami slingrings,Marię obudziłam przez to dzwonienie pudełkiem
    wielkość identyczna z L i chyba to ta sama firma (już wiem,czemu mi się tak spodobały )
    już naprawiłam opis

Chustonoszka
    Miejscowość
    Austria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petisu
    Kółeczka są aluminiowe, przecież zimne i dzwonią.
    no wlasnie przez to ze dzwonia to trzeba uwazac jak sie spiaca dzidzie odklada, inaczej dzwonia na pobudkę a tego nie chcemy ...

Cytat Zamieszczone przez petisu
    (Ponosiłam przez 2 dni w tym Indio i Luśka miała za zadanie trzymac ogon w łapie, żeby matka orła nie wywinęła. )
    pewnie mocno trzymala bo mama dalej jest z nami

a ja jestem ciekawa jaka by sie nosilo w indio, bo paski spoko, ale jest mi ciezko i boli mnie ramie - oczywiscie za dlugo nosze ale to ulubiona chusta naszego 10kg. i gorny brzeg mam prawie zawsze poluzowany, inaczej wpija sie w szyje przy ciekawsko przekreconej glowce.

yena
    Guest

Domyślnie Re: DidySling-RECENZJE

Cieszę się, że Didy wypłynał na szerokie wody i recenzje się posypią.

Cytat Zamieszczone przez magda1980
    obiecałam,że na temat ramienia się nie będę wypowiadać (indio natur brown ma zakładkowe,wybór ramienia to rzecz względna,a didek robi dwa rodzaje ramienia).
    Magda, a możesz się wypowiedzieć w wątku o ramieniu, bom ciekawa Twej opinii bardzo?

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

Po dwóch dniach testowania didyslinga wiem....
    że nic nie wiem

mam obecnie trzy kółkowe w domu
    byłam do tej pory zwolenniczką ramienia płaskiego, ale kółkowy leoś mart oraz testowy didek z ramieniem zakładkowym skutecznie mnie przeciągają na swoją stronę

więc tak:
    - ramię wygodne (imo wygodniejsze niż w bb sling, ale czy wygodniejsze niż didkowe niezszyte? oto jest pytanie - nosiłam zbyt krótko, żeby sobie wyrobić jednoznaczną opinię, warto jednak rozważyć te opcje). Łatwiej mi się kułada na płaszczy ramię niezszyte, ale z kolei szybciej podjeżdża pod szyję niż takie zakładkowe.
    - materiał ładnie pracuje na kółkach, nie trzeba poprawiać tego samego pociągnięcia, bo już za pierwszym razem można dobrze dociągnąć i materiał się nie luzuje, nie zjeżdża (tak ma np mój oryginalny kółkowy leoś)
    - kółka w dobrym kolorze, i rozmiarze mam nadzieję, że nie zejdzie z nich farba, jak to niestety bywa z kolorowymi slingringsami, nie uciskały, choć trudniej je umiejscowić, niż w sakurze z niezszytym ramieniem
    - materiał, no cóż, "indiowaty" - moim zdaniem bardzo miły na jesień i zimę (nosiłam na dworze na kurtę), nie gniecie się widocznie, milusi i dla małych dzieci, kolor rzecz gustu (nie mój w każdym razie), 10 kilo Krzyśka siedziało stabilnie bardzo (lepiej niż w leosiu, porównywalnie jak w lnie)
    - testowy didek to 2 - dla mnie za długaaaaaaaaa (164 cm bez kapelusza, wiązane na płaszcz i kurtkę puchową Krzysiową)
    - pudełko może być, instrukcja raczej cienka (nie beznadziejna, ale do lidera czyli instrukcji kółkowej bb daleko); cienka także w sensie dosłownym - taka broszurka

chciałabym dodać zdjęcia, aleśmy chorzy a za chwilę wyjeżdżam
    dziękuję bardzo za możliwość potestowania petisu
    to nasza pierwsza chusta testowa

daję piątkę

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

fajny wątek, szkoda tylko że nie ważny bo fotek nie ma
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Dokladnie, ja jakies punkty karne bede dawac za brak zdjec!!
    pinaska-specjalnie puściyśmy 2, żeby wszyscy mieli możliwosć sprobowania. Farba z kołek nie powinna zejść, bo to chyba poprostu brak koloru. Serio z innych schodzą? Nie zauważyam szczerze mowiąc.

Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

a punkty dodatkowe za trzy grupy wiekowo-wagowe w chuście będą ?

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

No ba! Pewnie, ze tak!

Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

cokolwiek nie napiszę, nie ma szans na obiektywizm bo ja kocham indio i na szczęście indio na kółkach potwierdziło moje przekonanie że to najcudowniejsze chusty
    Chusta testowana tak naprawdę na Kini, bo Karolka za duża na długie noszenie na jednym ramieniu, a niespełna 3 kg Kamilki ni jak nie umiem w kołysce z kółkowej ułożyć tak żebym czuła komfort.
    Dociąga się łatwo, Kinia komfortowo przyklejona na długi czas. Kolor piękny, niestety po tej wizycie mam kolejne indio na liście "muszę mieć"

Dziewcze które chustę testowało

i siostry zazdrośnice które musiały się na fotki załapać

Chusteryczka Awatar skybear
    Miejscowość
    nad polskim morzem

Rany!Hanti! Ty sama na tych zdjęciach wyszłas jak starsza siostra ! czasem patrzę na Twoje zdjęcia z maluszkami Twymi i nie moge uwierzyć,ze jestes mamą 4 dzieci!
    net mi znów zabrali...

Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Cytat Zamieszczone przez skybear
    Rany!Hanti! Ty sama na tych zdjęciach wyszłas jak starsza siostra ! czasem patrzę na Twoje zdjęcia z maluszkami Twymi i nie moge uwierzyć,ze jestes mamą 4 dzieci!
    bo ja wcześnie zaczęłam mając lat 40 będę imprezować na 20 mojego syna

Chusteryczka Awatar skybear
    Miejscowość
    nad polskim morzem

Fajnie!zawsze mowilam sobie że pierwsze dziecko będę mieć koło dwudziestki.Wyszlo trochę poźniej no ale nie ma co narzekać a przy okazji śliczne masz dzieci.
    net mi znów zabrali...

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Hanti Nie widac tych dzieci po Tobie wcale
    Ale na 3 zdjeciu wygladasz jak z zaswiatow

A jesli chodzi o hust - ciekawe ramie

Obiecałam swoją recenzję i fotkę, więc w końcu dotrzymuję słowa
    Moim zdaniem jest super fantastyczna. Świetnie przykleja dziecko do człowieka, cudownie sie dociąga, rewelacyjnie nosi, nie obluzowuje się. Mimo że na jedno ramię, wcale mi 12 kg syna az tak nie ciążyło.
    Ramię średnio mnie zachwyciło - może jeszcze nie dałam rady się z nim zaprzyjaźnić, bo w pierwszych dniach testowania przeszkadzało mi trochę, później ciut mniej, ale chętnie spróbowałabym tego drugiego.
    Generalnie indio kółkowe wzbudziło moje pożądanie , być może dla trzeciego dziecka sobie takie sprawię. Tzn, jeśli kółkową, to na 99% będzie to Indio.

Milena, mama Antosia, Ignasia i Maciusia.
    Biżuteria ręcznie robiona

Chustofanka Awatar ladybird
    Miejscowość
    Toruń

Po testowaniu mogę śmiało stwierdzić, że jestem zachwycona materiałem. To było pierwsze indio, jakie miałam okazję dotknąć i nie spodziewałam się, że będzie tak przyjemne w dotyku.
    Zgadzam się z poprzednimi opiniami - dociąga się super i nie trzeba szybko poprawiać. Moje 13 kilo wiercącego się szczęścia trzymało bez zarzutu. Zdecydowanie lepiej nosiło mi się w indio niż w chuście lnianej.
    Kółka odpowiednio duże i śliskie, żeby bez problemu przeciągnąć materiał. Tylko ten dźwięk... Nie wiem, czy też tak macie? Mnie od niego zęby bolą... Niemniej jednak dźwięk uderzających o siebie kółek nie ma na szczęście wpływu na jakość noszenia
    Ramię wygodne,ale nie jestem w temacie kółkowych najmocniejsza, toteż na tym stwierdzeniu zakończę temat.
    byle do wiosny...

Uprawnienia umieszczania postów