Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: Witam wszystkich.

Chustonówka Awatar asiulec
    Miejscowość
    Radomsko

Domyślnie Witam wszystkich.

Na imię mam Joasia i jesem mamą 3,5 letniego Seweryna i (jutro będzie) 3 miesięcznego Maksymiliana.
    O forum dowiedziałam się od Mamy Henia, która jest moją szwagierką.
    Posiadam chustę kółkową marki Infant i szczerze powiedziawszy nie polecam. chusta jest Made in Turkey i wygotowałam ją chyba już z 10 razy lecz nadal farbuje (mam kolor czarny). Kółka są małe i w połowie ścięte przez co ciężko ją dopasować. Najpierw chciałam ją sprzedać ale źle bym się czuła z myślą, że jakaś zawiedziona mama się przeze mnie denerwuje więc wsadziliśmy w nią starszego syna, który na pewno nie będzie ssał ani lizał materiału a nie raz każe mężowi się nosić na rękach. teraz siedzi mu w chuście na plecach
    Szukam chusty dla Maksia i chciałam zapytać bardziej doświadczone mamy o tę markę a konkretniej taką chustę:
    http://pl.lennylamb.com/products/sho...ka---rozmiar-l

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

Witaj Też zaczynałam od LL - polecam. Chusta wdzięczna, dobrze nosi, szczególnie większe ciężary

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

witamy!
    miłego noszenia!
    2 + 7 (2005-2018)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Witaj
    testowałam pasiaka LL i bardzo fajnie mi się w nim nosiło.

Chustofanka Awatar ewullah
    Miejscowość
    Kotlina Kłodzka

Domyślnie

cześć. czuj się u nas dobrze
    Wojtuś 23.08.2005
    Kacperek 21.10.2009

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Witaj. Mam kółkową z LL nadziewana czekolada (szama szyłam) i to jest chyba najlepszy jak dla mnie pasiak. Mięciutki, ale nie kudłaci się; nie mięsisty (jak zwykły Hoppediz), ale i nie cieniutki (jak pasiaki Nati); nitka ładnie skręcona; dość ściśle tkana; ani szorstka nitka ani śliska - jak już dziewczyny wielokrotnie pisały co do duużyych ciężarów to i tak wiązanie to połowa sukcesu. Z Leną (13 m-cy, 11 kg) odkurzam w tej kółkowej i jest ok. Właśnie sobie myślę, że jak mnie na pasiaka (teraz gustuję ze względu na wzory w indio/zara) z przyszłym dzieckiem najdzie to na pewno będzie to LL.

Chustofanka

Domyślnie

witaj
    czasami nie mam polskich znakow, przepraszam

Chustomanka Awatar horpyna
    Miejscowość
    Zielone Płuca Polski

Domyślnie

Witaj Imienniczko
    Gabuszka (02.2010) i Wituś (02.2013)

Miejscowość
    Radomsko

Domyślnie

Dziękuję za miłe powitanie Chustę już zamówiłam i zapłaciłam, teraz tylko czekać na przesyłkę. mam nadzieję, że szybko nauczę się ją plątać. Wybrałam kolor nadziewana czekolada. Dziękuję za pomoc

Chustofanka Awatar nasteria
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

hej hej!
    miłej i "lekkiej" nauki motania

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

Witaj jeszcze niejedna chusta trafi w Twoje rece, zobaczysz
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

witaj a z motaniem pewnie szybko i sprawnie Ci pódzie, w razie czego pytaj
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Miejscowość
    Radomsko

Domyślnie

przyszła dzisiaj, już zdążyła się wyprać (nie farbuje!! jupi!!), wysuszyć i wyprasować. Nie jest tak sztywna jak moja poprzednia. Wzięłam rozmiar L żeby mąż mógł też wiązać ale dla mnie okazała się troszkę za długa, ale jaki to problem? dla mnie żaden ;D dam radę. Pierwsze wiązanie mam już za sobą. Wymotałam kieszonkę i całkiem nieźle wyszła jak na pierwszy raz (tak mi się wydaje...), pupunia mogłaby być o 1-2 cm wyżej i nie dociągnęłam chyba wystarczająco na plecach w okolicy od łopatek bo malec się denerwował gdy było ciaśniej a przez to troszkę musiałam podtrzymywać mu z tyłu główkę gdy ją obracał... Maksio chyba nie lubi gdy jest zbyt ciasno a wiem, że za luźno być nie może, ale to pierwszy raz no i nie przyzwyczajony jest a i chusta też nie przyzwyczajona...
    Jutro znów spróbujemy!
    A co do poprzedniej mojej chusty - Infant, to dzisiaj przez dwa i pół kilometra niosłam w niej 16 kg Seweryna i mimo, że ciężar jednak trochę się odczuwało to i tak nie było źle. Gdy nosze go na rękach to najwyżej minutę a tu taka trasa... jedno w chuście drugie w wózku. No i nawet mi przysnął tylko, że w tedy zrobił się cięższy więc go obudziłam

Chustofanka Awatar MamaHenia&Stasia
    Miejscowość
    Myślenice k./ Krakowa

Domyślnie

Witaj Asiu, cieszę sie że tak dobrze i szybko nauczyłaś się wiązać. Czekamy na zdjęcia

Kolejna chustomama na forum cieszę sie, że tu trafiłaś. Czekamy tez na chustotatę ,

Dziewczyny, ten to przynajmniej chce wiązać. Nie jak moj M, tylko MT i koniec GRATULACJE

Uprawnienia umieszczania postów