Strona 51 z 58 PierwszyPierwszy ... 4143444546474849505152535455565758 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,001 do 1,020 z 1141

Wątek: poszukuję, z Grochowa (lub okolic) :-)

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Wow szapata fajną macie pasję powiem szczerze że nie podejrzewałam Cię o takie szaleństwo!! Kurcze dziewczyny w kompleksy mnie wpędzacie, panie doktor, doula, szalone pilotki rajdowe, poważne buissnes woman, a ja taka zwykła dziewczyna... ech.
    Limonka tak mocno po szczepieniu ją złapało?? Oj, bidulka

Chusteryczka Awatar szapata
    Miejscowość
    Warszawa-Grochów

Domyślnie

Aga_o gdyby nie Kowal to moją pasją nadal byłyby książki czy spacery A tak do czegoś się przydał

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

aga_o Ty też jesteś bussines woman przecież pracujesz i Mamą jesteś - to mało?? Daj spokój!

szapata - szacun ja też chwilowo bez porządnej formy - na basenie podobnie jak Ty, a po pierwszym treningu jeździeckim po porodzie chodziłam jak nie przymierzając - młody ułan

Chusteryczka Awatar Anais
    Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

cieszę się, że mniamuśne kosmetyki się podobają. Ja się zakochałam w olejku z pestek moreli, używam zamiast kremu i to nawet na dzień i pod makijaż (a wymagająca jestem, bom wizażystka z zawodu) i jest cudowny! Szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej twarzy, pięknie wygładza i nawilża i jak pachnie... migdałami... cudo
    Narobiłyście mi smaku tymi olejkami kokosowymi, teraz żałuję, że nie wzięłam... a wy tak całe dzieciątko tym nacieracie, czy jako dodatek do kąpieli? Bo gdzieś czytałam, że kiepsko jest tolerowany w czystej postaci, ale może to bujda

chorowitkom życzę zdrowia i zabieram się za tort z żubrówka i musem z białej czekolady na jutro...
    buźka!

ps. gratuluje Kaś tysięcznego postu!
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

a dziękuję Ja smarowałam poprostu - nie do kąpieli, ale tak też mi polecała nasza Znajoma lekarka -homeopatka więc myślę, że spoko można

Miejscowość
    Warszawa-Grochów

Domyślnie

A co do masełek to mam pytania. Bo to czekoladowe jest twarde i mogę nim Zośkę smarować? I jak to robić? A to mango mięciutkie, zupełnie inna konsystecja - mam je w lodówce trzymać?
    No i pewnie niebawem nowe zamówienie będzie Czytam o tych waszych olejkach i też chciałabym spróbować

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

no olejki sa super
    z pestek moreli i jeszcze z pestyek arbuza jest boooski
    ryzowy - to glownie latem, bo ma filtry...
    ze slodkich migdalow jako dodatek bo ma mega dzialanie mocne
    a kokosowy ja dodaje do kapieli...aha-jak sie robi mtdlo to kokosowy olej sprawia ze mydlo sie pieni...

a co do maselek - Szapata Ty nmasz xzekoladowe...? a nie kakaowe ?
    z mango nie mialam jeszcze - pewnie lekki jest...
    shea no to jest cos niezwyklego ale ja nie jestem w stanie uzywac wiele samego w sobie...ale jako krem na buzie i na miejsca suche - super!
    no i jako dodatek do mydla to rewelka!

wogole...bede robic mydlo jednak - dzis sie tak nagadalam, ze wrocila mi ochota
    wywale na pol godziny chlopakow i zrobie
    bede miec na prezenty gwiazdkowe

aaaha!!! ten hydrolant co kupilam suuuper tonizuje buzie - wow!!! boski...
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Miejscowość
    Warszawa-Grochów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martita Zobacz posta

a co do maselek - Szapata Ty nmasz xzekoladowe...? a nie kakaowe ?
    z mango nie mialam jeszcze - pewnie lekki jest...

No jasne że kakaowe tylko tak pysznie pachnie A to z mango bardzo lekkie. to co, do lodówki?

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

To ja proponuję zróbmy listę co kto stosuje (i jak) i na co??

Karite - paszcza i suche miejsca + dłonie i usta popękane
    olejek kokosowy - do masażu i jako dodatek do kąpieli

Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

e no szapata, super ta łajdaczka
    a o kondycji Ty mi lepiej nic nie mow co...

Kaś kokosek, jak slodko
    Rys jak pierwszy raz go w kokosie kapalam to nauczyl sie mowic: kokos - troche mu wychodzilo jak polaczenie odglosu kury z wymawianiem slowa 'kot' - czyli taki kokokot ale sie nauczyl i zawsze po kapieli tak mowi

Limonka a Gabrycha byla szczepiona teraz na odre, swinke, rozyczke co...?
    i dawalas mmr czy priorix?
    daj smskiem znac czy bedziesz czy nie...spokojnie

Anais kochana, jak to z ta homeo na laktacje jest - musze robic przerwe w braniu czy moge brac non-stop...? bo ja juz chyba z miesiac biore ciagle...

aga_o - tak, Jurek tez jest w olejku kokosowym kapany i w czarnym mydle...a jak ma takas taka malojedrna skorke to dodaje jeszcze olejek ze slodkich migdalow...na buzke teraz daje maslo shea, a jak bylo lato i byl malutki - to olej ryzowy byl grany a do kapania marsylskie glownie wtedy

moj Rys to ewenement...on lubi smak eurespala...

Doula

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

No to jutro popróbuję posmarować Marisię kokosem. A jak z tego oleju zrobić maskę do włosów?? Bo moje są biedne katowane jak nie farbą, lokówką to suszarką i do niedawna też prostownicą (może i dobrze że się spaliła), w każdym razie potrzeba im mega odżywienia, bo na święta chcę zrobić trwałą. Sama wypróbować pachnidła na spokojnie zdążę dopiero jutro, bo dziś Krzyśka nie ma, więc w grę wchodzi tylko szybki prysznic. Napisze wtedy jakie wrażenia

Chustoholiczka Awatar Limonka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Już się nie mogę doczekać tych kokosków i mojego masełka - tak piszecie i piszecie... Mam nadzieję, ze jutro uda nam się stawić w parku o 13 Póki co jest OK - Gaba śpi jak niemowlę hihihiiii i ja tez zaraz zmykam odespać zaległości.
    Tak - teraz była odra, świnka i różyczka - MMR.

Kaś - musisz mi koniecznie podrzucić tą listę homeo.

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Jak będę teraz przez 4 dni na wsi bez netu - to przerobię ją na wersję elektroniczną to Wam tu wkleję
    Będę tęsknić za Wami cholera - 4 dni bez Męża, bez Forum, za to z Dwójką Dzieci i z Mamą... trzymajcie kciuki

Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

3mamy kciuki Kaś Bądź dzielna

Martita, próbę lekową to można zrobić jak się przez wiele miesięcy bez przerwy bierze, więc spokojnie, bierz sobie na razie, a ja jutro się będę z mamą widziała to zapytam i ci powiem jak te przerwy robić, co ile i jak długie. A pomaga ci wogóle trochę?
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Domyślnie

Matko! Kiedy Wy to wszystko zdazyłayscie napisac

Ja dopiero teraz mam chwile!!!

Dzieki za super spacer!!! My jeszcze po obiedzie zaliczyłysmy poczte i kolejny plac zabaw

Anais
    dzieki za pachnidła!

andzia - no i choinka zapomnialam o te foto spytac...bo my bysmy chcieli taka jakas mini sesje u Ciebie...moglabys mi jakies szczegoly na pw naqpisac?
    Twoja cora jest zaaaawodowa
    mam nadzieje, ze mydelko sie spodoba
    No właśnie poromansowałyśmy mydełkowo, a zapomniałyśmy fotowo! Wysle Ci na pw info - jak by co to dzwon! albo zapraszam na kawę np. w niedziele

Co do pachnideł to teoretycznie nie trzeba w lodówce?!

A czy ktoras z Was miesza z czymś karite (oprocz mydła oczywiscie)? Czy smarujecie tylko samym?! I jak ze złotym? tez samo?

ja wcześniej miałam kokosowy (troche inaczej wygladał i sie zachowywał niz ten i ja nim poprosty smarowałam całe ciał - al ja mam b. sucha skore!

nastepnym razem mam ochote na ten z pestek moreli

Bardzo sie napaliłam na robienie mydeł juz sobie wymysliłam jakie chciałabym zrobic

Cytat Zamieszczone przez Anais Zobacz posta
    super laseczki było
    Antoś znowu śpi... nie wiem co jest z tym moim dzieckiem dziś, spał do 10.20... o 11.20 znów zasnął na spacerze i spał prawie do 13. a o 14.30 znów zasnął... więc nie wiem, ale temperatury nie ma, więc może poprostu taki dzień.

dzięki martita za chustę i linki, będziemy ćwiczyć potrzebna ci jakoś teraz? czy mogę sobie chwilę potrzymać?
    szapata, mój kuba zachwycony książką mam nadzieję, że buty będą spoko, troszkę mi się nie doprały z przodu, za co przepraszam, ale myślę, że jak jeszcze raz poczyścić to zejdzie

pozdrawiam mamuśki
    sama bym cały dzien dzisiaj chetnie przespała

Jak bedziesz chciała kołkowa to ja mam jezeli jej nie sprzedam to mozesz pozyczyc bo ja nie bede uzywała!

chetnie sie ustawie w kolejce do pozyczenia ksiazki

Cytat Zamieszczone przez Kaś Zobacz posta
    aga_o Ty też jesteś bussines woman przecież pracujesz i Mamą jesteś - to mało?? Daj spokój!

szapata - szacun ja też chwilowo bez porządnej formy - na basenie podobnie jak Ty, a po pierwszym treningu jeździeckim po porodzie chodziłam jak nie przymierzając - młody ułan
    Ja własnie sie zbieram, zeby sie wybrac na konie ale az sie boje po TAKIEJ przerwie...

chorowitkom życzę zdrowia i zabieram się za tort z żubrówka i musem z białej czekolady na jutro...
    mniam jak by Ci tego tortu zostało
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Miejscowość
    Warszawa-Gocław

Domyślnie

Kaś, dzięki za komplementy
    Cytat Zamieszczone przez andzia330 Zobacz posta

sama bym cały dzien dzisiaj chetnie przespała

Jak bedziesz chciała kołkowa to ja mam jezeli jej nie sprzedam to mozesz pozyczyc bo ja nie bede uzywała!

chetnie sie ustawie w kolejce do pozyczenia ksiazki

mniam jak by Ci tego tortu zostało
    No tak, ale teraz mój maluch jeszcze nie spi, usypiany był już 4 razy i za każdym razem otwiera oczy i się śmieje, guga i nie chce spać!
    jak się z kółkową polubimy to chętnie pożyczę
    Jak tylko Kuba przeczyta to dam znać i ci pożyczę, nie ma problemu
    Tort na jutrzejsze urodziny mojego taty, jest na wypasie!

a co następnego zamówienia to ja też chętna, dajmy sobie ze 2-3 tygodnie na potestowanie tego co teraz zamówiłyśmy i zbieram nowe zamówienie, bo tego kokosowego mi się chce!
    de la Vega 08.07.2010
    Dzidźka 09.07.2015

Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

szapata - no tak podejrzewalam, ale wolalalm spytac
    wiesz co...niby nie trzeba w lodowce trzymac, a jak trzeba to na opakowaniu jest napisane, ale ja...jakos tak nie wiem, ale trzymam w lodowie i tylko niewielkie ilosci mam na zewnatrz - tego i tak sie uzywa na prawde nie wiele...

oooo widzisz Kas -0 karite do ust mowisz! musze sprobwowac

aga_o - odzywka z olejem kokosowym do wlosow, jest rewelacyjna!!! tylko dzieki temu mam w ogole wlosy
    bo mi garsciami wypadaly - i to juz w ciazy!
    ja to robie tak - rozpuszczam dwie lyzki oleju kokosowego i dodaje jeszcze lyzke oleju rycowego i wcieram we wlosy potem zawijam w cieply recznik i tak laze z 20-30minut i potem pod prysznic i umyc glowe dokladnie - suuuper!!!

limonka super, ze z mala lepiej...to widzimy sie jutro ?

Kas spokojnego weekendu - oby taki byl...

Anais ufff...uspokoilas mnie...
    a jak tam kolkowa? probowaliscie juz cos?
    czy caly dzien przespaliscie

andzia - ooo...to ja sie pisze na jakis meeting niedzielny - jeszcze sie ugadamy, moze wieksza ekipa sie utworzy
    koniecznie mi musisz powiedziec jaka ta masz recepture wymyslona
    ja sobie wymyslilam tez...ale mam problem z tym procentem NaOH...ten caly niezmydlony tluszcz, czy inaczej procent nadwyzki tluszczu...
    ...jak robilam za pierwszym razem, to po prostu robilam na najmniejsza ilosc tego...i wtedy wychodzil niby najwiekszy procent...
    troche tego nie kumam, no ale...wtedy wyszlo, to moze i teraz wyjdzie
    musze tylko wode destylowana ,kupic - bo tego nie mam...

Doula

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

O na niedzielę to i ja bym się pisała. Dziewczyny zlitujcie się nad tymi moimi pampersami, której maluch nosi 4??

Domyślnie

a co następnego zamówienia to ja też chętna, dajmy sobie ze 2-3 tygodnie na potestowanie tego co teraz zamówiłyśmy i zbieram nowe zamówienie, bo tego kokosowego mi się chce!
    ja mysle, ze tego co ma starczy mi na dłuzej niz 3 tygodnie a kokosowy moze Kuba przywiezie w duzych ilosciach to sie podziele

a ktoras tym karite sie smaruje cała?

aga_o - odzywka z olejem kokosowym do wlosow, jest rewelacyjna!!! tylko dzieki temu mam w ogole wlosy
    bo mi garsciami wypadaly - i to juz w ciazy!
    ja to robie tak - rozpuszczam dwie lyzki oleju kokosowego i dodaje jeszcze lyzke oleju rycowego i wcieram we wlosy potem zawijam w cieply recznik i tak laze z 20-30minut i potem pod prysznic i umyc glowe dokladnie - suuuper!!!

andzia - ooo...to ja sie pisze na jakis meeting niedzielny - jeszcze sie ugadamy, moze wieksza ekipa sie utworzy
    koniecznie mi musisz powiedziec jaka ta masz recepture wymyslona
    ja sobie wymyslilam tez...ale mam problem z tym procentem NaOH...ten caly niezmydlony tluszcz, czy inaczej procent nadwyzki tluszczu...
    ...jak robilam za pierwszym razem, to po prostu robilam na najmniejsza ilosc tego...i wtedy wychodzil niby najwiekszy procent...
    troche tego nie kumam, no ale...wtedy wyszlo, to moze i teraz wyjdzie
    musze tylko wode destylowana ,kupic - bo tego nie mam...
    dobre to do włosów!! a rycynowy po co? pytam bo nie mam

Z przeliczeniem NaOH moge Ci pomóc a wode destylowana moge przywiesc z laboratorium! Bede tam pewno w poniedziałek! Ile Ci potrzeba?

Cytat Zamieszczone przez aga_o Zobacz posta
    O na niedzielę to i ja bym się pisała. Dziewczyny zlitujcie się nad tymi moimi pampersami, której maluch nosi 4??
    ja w niedziele jestem juz umowiona o 16 wiec mam czas od rana do mniej wiecej 14.30... ja chetnie spacerowo albo do mnie na kawe moge zaprosic

ja mam na zbyciu haggisy 4+
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Domyślnie

Martita zapomniałam dodać, ze Julka jest zachwycona drzewkiem
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

Uprawnienia umieszczania postów