Znalzłam wlasnie pieluszki LennyLamb.czy ktoś juz miał lub sie skusił i bedzie niedługo testował?http://pl.lennylamb.com/nodes/13_pieluszki_wielorazowe
Znalzłam wlasnie pieluszki LennyLamb.czy ktoś juz miał lub sie skusił i bedzie niedługo testował?http://pl.lennylamb.com/nodes/13_pieluszki_wielorazowe
Ostatnio edytowane przez mTuśka ; 11-04-2013 o 17:54
nie skusiłam, ale Twoim linkiem czuję się kuszonaswoją drogą to fajnie, że poszerza się oferta tańszych wielorazówek
no mnie tez kusi heh
tylko nie wiem jakie sa bo to chyba nowosc.
Pieluszki wielorazowe maja byc bardziej ekonomiczne - no ie wiem nie wiem skoro tak kusi że az trzeba kupic hehehhe i kupuje sie i kupuje hehehhe
a ona ma te niby 3 wklady w komplecie?i jakie jest ogolne wykonanie? ja sie niestety na twoja nie skusze bo moja Z. juz dziewatke przekroczyla![]()
Na testy by się przydała![]()
Ja testuję od ok. tygodnia, ale nie wiem, czy to jest wersja ostateczna, bo miało się coś jeszcze pozmieniać. Jutro dopytam.
Jacek ur. 23.02.2007
Jaśmina ur. 02.04.2009
www.kudobremu.pl - Centrum Pomocy Psychologicznej i Terapii Uzależnień (pomoc internetowa i osobista)
www.kluczdoumyslu.pl - kursy szybkiego czytania i uczenia się
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Podbijam watek, bo wlasnie sie rozgladam za pieluchami (jestem bardzo bardzo poczatkujaca-dziecie jeszcze sie nie wyklulo) i dlatego jestem ciekawa waszych opini, na ktorych bede bazowala przy zakupie pieluchWiec piszcie prosze jakie one sa!
Arta, a Ty jesteś teraz w Polsce?
Jeśli tak, to może wybierzesz się do Gniezna w sobotę?
Organizuję otwarte spotkanie (między innymi o chustach będzie) i przyjedzie LennyLamb ze swoją ofertą - będą pokazywać między innymi pieluchy. Będzie można pomacać, dopytać.
Szczegóły na temat spotkania w dziale Warsztaty/Spotkania
Zapraszam
gingerr - dzieki za zaproszenie!!!niestety wrocilam miesiac temu do Wloch i do wrzesnia pewnie sie w Polsce nie pojawie
A to pech! Posta o pieluszkach Lenny lamba doczytalam juz po moim wyjezdzie. Ale moze nastepnym razem: generalnie kiedy sie znow pojawie mam zamiar nadrobic wszystkie chustowe i pieluszkowe spotkania
![]()
Ja jestem własnie po testach, co prawda miały do mnie trafić mikrofibra i welur ale narazie dotarła tylko mikrofibra.
Jak paskowka utworzy nowy watek z recenzjami pzeniosę ją.
Moje spostrzeżenia: miły pull, bardzo miły, niesprawiający wrażenia sztuczności a przy tym delikatny.
Mikropolar faktycznie utrzymuje suchość przy pupie nawet gdy wkładki pływają, mi jako nowy wytrzymaywała jeden porządny sik z kompletem wkładek.
Chętnie bym nabyła same wkładki bawełniane, jedyne co mnie zmartwiło to to, że można je prać tylko w 30 stopniach, ja prałam w 40 nic im się nie stało.
A teraz co na mnie dobrego wrażenia nie sprawiło: pierwsze co to bardzo mała dziura do wkładania wkładek w kieszonke, co sprawia, że trudno sie to robi, po drugie kieszonka jest bardzo szeroka w kroku, niemalże jak stare wonderos a przy tym za krótkia w związku z czym pieluszka układa się brzydko bardzo odznaczają się wkładki i pupa kwadratowa. Rzepy niestety też nie zrobiły na mnie wrażenia, za wąskie i jak zapięłam małej to odstawały rogi, a propo rzepów brakuje zaślepek do prania.
Podsumowując: jak na nową dość chłonna, miła w dotyku ale brzydko się układa, rzepy za słabe oraz nieproporcjonalne jak dla mnie długość kieszonki do szerokości.
Dziekuje za możliwość testowania.
zapomniałam dodać: gumki nie odciskałay się i testerem była 16 mies dziewczynka![]()
Ostatnio edytowane przez Guest ; 10-07-2010 o 20:17
I ja jestem po testach. Dużo nie testowałam, Nela miała na pupie 3 razy.. I wyprałam w 60 stopniach kurka... ale wsio OK.
W sumie mogę się podpisać pod tym co napisała Baryłka... Ten PUL cudny, śliczna naszywka z owcą, ale wkładki ciężko wepchnąć przez małą dziurę i pupa strasznie kwadratowa. Poza tym jest za szeroka, za krótka (ale Nela 14 kg i 90 cm wzrostu!) i rzepy słabe. Na plus to że ani razu nam nic nie przeleciało bokiem i nie przesiąkło.
Dziewczyny, dziekuję za opinie. Myślę, że nie będę tworzyła osobnego wątku z recenzjami wystarczy ten jeden.
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Testowałam SIMPLE Membrana (3-9kg). Po raz pierwszy używałam kieszonek więc moja ocena może być kiepska.
Pozytywy: miła w dotyku, niewielka, dość szybko schnie, kupa szybko wyczuwalna, siku dziecko samo wyczuwało i dawało znać.
Co mi się nie podobało: wkładki albo się zwijały albo rozstawiały nóżki, napy ciężko się zapinało na ruchliwym dziecku, mam nadzieję, że jak potestuję FIT to z rzepami będzie nam bardziej po drodze.
W sumie bałam się trochę je intensywnie testować bo dziecko pełzające, mocno się brudzące a nie chciałam aby ją gdzieś np rozdarło. Wydaje mi się taka delikatna.
Dziękuję bardzo za możliwość testowania.
Lucjan 20.11.2009, http://lucyferkiem.blogspot.com/
ja właśnie mam ( SIMPLE Membrana (3-9kg)) i niestety u nas klops, bo na moją 8kg (ale szczupłą, bo długą) dziewczynę nie pasuje ni w ząb. Próbowałam też ze standardowymi miękkimi wkładami mikrofibrowymi, ale też nie chciała się dobrze dopasować (jest na krótka - a to przecież nie biodrówki..). Moim zdaniem producent, żeby mieć czyste sumienie. powinien zmienić opis na 3-6, max 7kg. Wiadomo, że dzieci są różne, więc może na jakieś 8 czy 9 kg wejdzie, ale to chyba byłyby wyjątki (np jakieś "krótkie" a "szeroki"..). Na udkach też ledwo się dopięła na ostatni nap. minus też taki, że niektóre napy dość lekko trzymają.
Materiały użyte do kieszonki bardzo delikatne, polar bardzo fajny - widać że "kulkuje" się na drobno. Pul miękki, jak już pisały dziewczyny, ale nie pasuje mi do napek (ciągnie się).
Dla kontrastu wkładki bawełniane sztywne - przez to w miekkiej kieszonce źle się układają.
Będę testować chłonność wkładów w innej kieszonce.
jak dla mnie to najgorsza kieszonka jaką widziałam- zaraz po naughty baby. napy wyglądaja jakby sie miały zaraz rozpaśćnie można tego zapiąć, takie delikatne, kształt kieszonki dziwny- szeroka a krótka, tym bardziej że mój dzieć chudziutki i dość długi jest
jedyne na + to PUL miły w dotyku i naszywka z owieczka ok- bo lubie owieczki
wkłady kolorowe takie miłe dla oka
podsumowując- nie kupiłabym tej kieszonki nawet za połowe jej ceny![]()