Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: chusty a nordicwalking

Domyślnie chusty a nordicwalking

drogie chustonoszki. Czy macie doświadczenie w nordicwalking w chustach. Czy do chodzenia trzeba mieć dziecko zawiązane na plecach czy można nosić równiez z przodu??, czyli można już wkładać 4 miesięczne maluszki?? czy to jeszcze za wcześnie?? Czy o czymś trzeba jeszcze szczególnie wiedzieć??Jakie info sa potrzebne rodzicom, którzy zdecydowaliby się na coś takiego??
    z góry dzięki za każde info
    Pozdrawiam Agnieszka Sz

Chustoholiczka Awatar barbamama
    Miejscowość
    Sumatra

Domyślnie

ja dołączyłam zimą do mojej hiperaktywnej babci która uprawia nordic walking, młodego miałam zawiązanego z przodu w 2X miał wtedy 5 mcy.
    (*) 08, barbidou VIII '09 barbabelle II '11 barbotine & barbalala II '13

Chustoholiczka

Domyślnie

uwazam,ze nie powinno sie urawiac nordic walkingu z dzieckim w chuscie. mowie oczywiscie o technice a nie chodzeniu z kijkami.

Chustoholiczka Awatar barbamama
    Miejscowość
    Sumatra

Domyślnie

why?
    (*) 08, barbidou VIII '09 barbabelle II '11 barbotine & barbalala II '13

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nata76 Zobacz posta
    uwazam,ze nie powinno sie urawiac nordic walkingu z dzieckim w chuscie. mowie oczywiscie o technice a nie chodzeniu z kijkami.
    możesz napisac dlaczego?

Chustoholiczka

Domyślnie

uwazam,ze za duze wstrzasy. sama chodze od roku prawie, z instruktorem i to w sumie nie jest taki sobie spacerek,ale ciagła praca na nogach i ruch góra-dół. troche jakby na stepperze chodzic.

oczywiscie rekreacyjne chodzenie z kijkami jak najbardziej z dzieckiem w chuscie.

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

http://www.chusty.info/forum/showthr...ghlight=nordic

Osobiście nie miałabym nic przeciwko chodzeniu z dzieckiem, z przodu lub z tyłu, zależnie od wielkości dziecka. Żadnych szczególnych wstrząsów nie zauważyłam (przez 2 m-ce chodziliśmy z instruktorem, teraz już bez), stepper porównałabym do chodzenia po schodach, czyli że rzeczywiście góra-dół, jednak przy NW takich różnic nie ma, ruch raczej tylko "w poziomie". No chyba, że to taki naprawdę wyczynowy NW, zahaczający o bieg, z bardzo silnym wybiciem z palców, ale tak normalnie - ja bym chodziła.
    Swoją drogą, to dobrze jak dziecko jest na tyle małe, że mozna z nim chodzić (nosząc je), bo ja z moimi nie mogę, pieszo nie maja szans, rowerkami - tez nie, bo chodzimy z róznym terenie - muszę więc im organizować opiekę na ten czas. Korzystaj więc, póki możesz
    Ostatnio edytowane przez Budzik ; 31-05-2010 o 14:19

Chusteryczka Awatar Sania
    Miejscowość
    Tychy/Katowice

Domyślnie

Ja chodziłam i chodzę Z dzieciem z przodu związanym w kieszonkę. Teraz chodzę z małym na plecach w nosidle.

Doradczyni Noszenia ClauWi®

Chusteryczka Awatar Sania
    Miejscowość
    Tychy/Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nata76 Zobacz posta
    uwazam,ze za duze wstrzasy. sama chodze od roku prawie, z instruktorem i to w sumie nie jest taki sobie spacerek,ale ciagła praca na nogach i ruch góra-dół. troche jakby na stepperze chodzic.

oczywiscie rekreacyjne chodzenie z kijkami jak najbardziej z dzieckiem w chuscie.
    Bo NW ma różne, że się tak wyrażę style i techniki. Instruktor ma za zadanie dobrać odpowiednią technikę do wagi, kondycji, stanu zdrowia... i dziecka w chuście
    Więc arbuziczek - najlepiej spotkaj się z instruktorem

Doradczyni Noszenia ClauWi®

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

my tez chodzimy z mezem i Ignaskiem w plecaczku

moja wiocha jest jakas Europejska stolica NW
    Ostatnio edytowane przez qqrq5 ; 31-05-2010 o 14:53
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Domyślnie

dzięi za odpowiedzi- mój instruktor zaznaczył od razu że dziecko ma być wiązane na plecach i uzasadnia to pozycją i odciążeniem całego ciała. Chciałam wiedzieć jakie jest wasze doświadczenie. A jak dzieci na tych spacerach??Również współpracują?? pierwszy spacer ma być krótki?? czy to już ustala instruktor??mówię tu o początkujących rodzicach w NW i czasem chustach

Uprawnienia umieszczania postów