Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 84

Wątek: otulacze wełniane - nie gatki ;)

Chustofanka Awatar Pati778

Domyślnie

http://www.zrobsobiekrem.pl/?76,lanolina

tu macie linka do sklepu z lanoliną, pan w aptece dzisiaj mi polecił zrobić zakupy, bo u nas też na receptę jest

Domyślnie

Pszczoła jest naprawdę super. Mała miała bawełnianą formowankę i wkład bambusowy na noc, nic nie przeciekło a otulacz suchutki. Wkładki można wyciskać, tak mokre są. Jest tylko trochę za duża na małą ale nic bokiem nie poleciało. Dzisiaj drugie podejście brata bliźniaka, zobaczymy jak się sprawdzi w tym przypadku.

Domyślnie

I u brata bliźniaka pszczółka poradziła sobie wyśmienicie. Nemhain do kiedy masz promocję na otulaczyki? Zastanawiam się nad kupnem drugiego. Ile kosztują normalnie?

Chusteryczka Awatar maa821
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Przepraszam, bo to na pewno gdzieś było(nie mam czasu poszukać), ale czy ta wełna w otulaczach nie gryzie? Przecież wełna, to normalnie gryzie na maxa? No i czemu dziecko latem się w tym nie gotuje?
    Jaś - 16.X.2009

Chustomanka Awatar Marsjanka
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

nie gryzie - bo to nie nasza góralska, tylko delikatna z merynosów (merino)
    Kasia
    mama samych córek: Marianny (29.08.1999), Michaliny (03.06.2006), Matyldy (01.04.2010), Melanii (22.07.2014)
    www.wielorazowo.pl - pieluszki wielorazowe

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pati778 Zobacz posta
    I u brata bliźniaka pszczółka poradziła sobie wyśmienicie. Nemhain do kiedy masz promocję na otulaczyki? Zastanawiam się nad kupnem drugiego. Ile kosztują normalnie?

Pati odpowiedz znajdziesz na "reklamie" żeby nikt nie posądzał mnie o reklamę

Domyślnie

przepraszam i dziękuję, lecę na reklamę

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Nie gryzie, bo to wełna z merynosów. Nie grzeje, bo wełna ma właściwości termoregulacyjne.
    Co do lanolinowania, to żeby z czystej lanoliny zrobic kurację trzeba dodać trochę szarego mydła, wtedy powinno się wszytsko dobrze rozpuścić. W tej oryginalnej kuracji też jest mydło.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Ja też proszę o pomoc w wyborze. Teraz używamy głównie tetry/ręczniczków z otulaczem wełnianym. Mam Wolwikkela, ale chcę dokupić jeszcze Coś. Co byście poleciły do tetry?
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Guest
    Guest

Domyślnie

mam amsterdama zadowolona jestem ale mąż by go codzinnie prał - jak pulowy
    kurza stopa jak mu wytłumaczyć że nie trzeba??

zamówiłam też pszczółkę
    i mam pytanie a gdyby tak farbnac taki otulacz?? bo ten biały kolor strasznie nudny

jeszcze nie odpuściłam i drepczę przy muskucie

Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

No właśnie ja też przy tym muksucie drepczę Ale nie wiem właśnie, jak on by się z tetrą sprawdzał... I czy cienki jest. Fajnie by było, gdyby był cienki, bo to na dzień ma być.

Guest
    Guest

Domyślnie

Arabella pisała że powinen byc oki
    ale jakoś mam opory przed wydaniem stówki bo już się naciełam na jedne, jednak wzeiłam od niej aio musku i rewelacja
    chyba trzeba jednak znów zaryzykować ehhhhh

a ten od loloby ktoś próbował??

Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Ten lalobowy wygląda jak amsterdam i IV, któraś z dziewczyn też go polecała w jednym z miliona wątków, które przejrzałam o otulaczach wełnianych... Echhh... muszę wybrać między Muksutem, Loveybums i Swaddlebees i już mi się mózg filcuje od tej wełny...

Guest
    Guest

Domyślnie

hehehe też ta zagwustka ale ja wezme raczej tego muskuta bo jest na napkiz boku

a foto lovley znajdziesz w moim wątku sprzedażowym ładny kolorek na zywo

Domyślnie

Mam dwa otulacze lolobowy xl i pszczółkę L. Różnica w rozmiarach to około 5 cm, więc dużo. Pszczółka jest grubsza. Jak przetestuje go dziecię, to opiszę wrażenia.

Guest
    Guest

Domyślnie

pati jak doczytałm teraz to ja go nieźle ta lanoliną potraktowałam w sensie za dużo lanoliny więc powinien trzymać jak mur beton

a czy ktoś farbował wełne??
    zastanawiam się czy nie zakupić farcek co dziewczyny farbują chusty i machnąć jakąś gradację hmmmm

Domyślnie

bardzo mnie to cieszy, bo strasznie boję się zrobić kurację pszczółce. I w zasadzie, to nie bardzo wiem, jak się za to zabrać

Guest
    Guest

Domyślnie

a jaką masz lanolinę?

Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pati778 Zobacz posta
    bardzo mnie to cieszy, bo strasznie boję się zrobić kurację pszczółce. I w zasadzie, to nie bardzo wiem, jak się za to zabrać
    Ale to naprawdę nic trudnego, rozpuszczasz lanolinę w gorącej wodzie, studzisz, wrzucasz gacie i wsio
    Cała filozofia. Rano wyjmujesz i płuczesz.

Uprawnienia umieszczania postów