Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 61 do 68 z 68

Wątek: HELP - nosidło turystyczne

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Denay, ja czytajac Twój opis w górach nakładam jednak wiedzę, kim Twój M jest z zawodu

Nie wiem , jak to bedzie z dwójką, ale ja chodziłam z Bal po górach w chuście, i lekko ją ubierałam, pociucha nie było.

Ale też- w srebrnych gekonach spocona nie była, a już w pasiaku didka i babylonii tak?
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustomanka
    Miejscowość
    Glajwic

Domyślnie

hmm a jakie ma znaczenie zależność, że mój M. jest tym kim jest do rodzaju nosidła??
    że niby deuter bardziej męski jest

11-miesięczniaka nie wsadzałabym w deutera.
    Z dodatków - niektóre nosidła erg mają kapturki,
    ale chyba najlepsza byłaby peleryna noszącego.

Chustomanka
    Miejscowość
    Beskidy :)

Domyślnie

widze swój wpis sprzed kilku lat

teraz mogę dodać, że syn też dosyc szybko przesiadł sie na nosidło turystyczne...dla mnie jednak jest to najwygodniejsza forma noszenia

Chustomanka
    Miejscowość
    SE

Domyślnie

Jednak zamówilismy deutera, na razie jednego, zobaczymy jak się sprawdzi.
    Cytat Zamieszczone przez Izabela Anna Zobacz posta
    a co sadzicie o pozycji nozek? przymierzalysmy z corka (11msc) deutera II w sklepie, i mam wrazenie ze to troche wisiadelko i niewygodnie z nozkami, moze wresja III jest lepsza, ale nie widzialam jej jeszcze, a czy ktos cos oprocz deutera probowal dostepnego na naszym rynku?

bede wdzieczna za info, bo chcemy wybrac sie w gory niedlugo
    na poczatku rozwazalam chuste wiazana na plecach, i plecak z przodu, ale niezbyt wygodna to opcja raczej,

pytanie kolejne:
    czy do nosideł ergonomicznych sa jakieś dodatki przeciwdeszczowe? i czy jakis sposob na izolacje dziecka od rodzica opatentowalyscie? - nosidel jeszcze nie uzywalysmy nigdy
    Z tego co czytałam o róznicach między II a III to to drugie nosidło ma wyższy zagłówek, większą pakowność, jest trochę cięższe, no i droższe. Raczej sposób noszenia, właściwie to siedzenia, nie jest inny.Generalnie częściej wybierana jest II.
    A. i J. (23-06-2010)

Domyślnie

przymierzylismy dosyc sporo nosidel, w przedziale cenowym od 300 do 1300 i powiem szczerze ze nie widze pomiedzy nimi specjalnych roznic jesli chodzi o pozycje dziecka, te drozsze o ile sa wykonane z lepszych materialow to dobrze, chociaz mam wrazenie ze cena podyktowana jest dizajnem dla rodzicow a nie wygoda dziecka, zdecydowalismy sie w koncu na nosidlo polskiej firmy, bez zadnych bajerow dlatego cena przystepna, poprostu je z upgrade'uje sama a poza tym chyba uszyje mei tai tez

Chustonówka Awatar aguila

Domyślnie

My już drugi sezon używamy Deutera II.
    Głównie do wycieczek w górach i podejść w skałach.

Nie wiem jak w innych nosidłach tej klasy ale tutaj
    jest naprawdę wiele opcji regulacji pozycji zależnie od gabarytów małego podróżnika.
    Kolejnym atutem jest regulowany system nośny.

Pakowność jest wystarczająca, nosidło oprócz głównej komory posiada sporo dodatkowych kieszeni i kieszonek w które można upchać sporo drobiazgów.

Dla nas hitem okazała się komora na bukłak, podczas jednego wyjścia kiedy nie przymocowaliśmy wystającej rurki od bukłaka okazało się że 1/2 wody zniknęła
    Polecam bukłak Source Widepac 1,5l

Do nosidła można dokupić daszek przeciwsłoneczny/deszczowy.

Chustonówka

Domyślnie

czy ktos testował nosidło Kangoo neverland?

Chustomanka
    Miejscowość
    SE

Domyślnie

Kupiliśmy Deutera II i III.
    III ma wysoki zagłówek , który wg jest zupełnie zbędny, II jest zgrabniejsza no i tańsza. Jeśli ktoś zastanawia się pomiędzy II i III to polecam II.
    Kupowaliśmy w bardzo przyjemnej promocyjnej cenie 100 funtów (z przesyłką) (połowa ceny w PL sklepie) w brytyjskim sklepie internetowym. Jak przypomnę sobie nazwę sklepu to dodam.
    A. i J. (23-06-2010)

Uprawnienia umieszczania postów