Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: chrapanie w hamaku

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie chrapanie w hamaku

dziewczyny, dziś po raz pierwszy zawiązałam na łóżeczku hamak
    Anielka darła się w niebogłosy i niewiele pomagało (podejrzewam pierwsze zęby)
    wzięłam chustę i przewiązałam w poprzek łóżeczka, uspokoiła się momentalnie i po 5 min. spała
    tylko troche chrapie w tym hamaku.... może dlatego, że główkę ma delikatnie zgiętą (tzn. podbródek skierowany w stronę klatki piersiowej) - i tu moje pytanie, czy tak może być, czy wszystko w porządku i czy może tak zostać na dłużej?? (jest w śpiworku i między materacem a chustą wcisnęłam jej kołdrę - ale hamak nadal jest hamakiem)
    Edit: już nie chrapie, przekręciła główkę lekko na bok
    Ostatnio edytowane przez bessi ; 20-04-2010 o 21:51

Chustofanka Awatar manah
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Bessi, ależ pomysł super Zaraz będziemy próbować
    Nikoś 13.12.2005, Anielka 18.10.2009, Helenka 03.08.2011

Chustonówka
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie

mój też lubi chustowy hamak, ale do tej pory tylko bujał się w nim leżąc nieruchomo z miną poważną jak nie wiem co Ale wyjść nie chciał

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamaAnielki Zobacz posta
    Bessi, ależ pomysł super Zaraz będziemy próbować
    Próbujcie, bo warto

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Hej! Ja mam ochotę na hamaczek! Macie jakieś "przepisy", jak zrobić, a najlepiej zdjęcia ? Bardzom ciekawa, a nie wiem jak się za to zabrać
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

wiążesz chustę poprzekątniej np. łóżeczka, 2 supły po każdej ze stron, chusta musi być porządądnie naprężona, rozszerzasz chustę i wkładasz dziecko na środek chusty (najlepiej jeśli ktoś Ci pomoże i będzie trzymał tą chustę)
    jak znajdę fotkę to wkleję, jak nie znajdę to póżniej zrobię i wkleję
    acha....jak włożysz dziecko to "chusta Ci troche opadnie". Ja łóżeczko mam na drugim poziomie, więc po włożeniu dziecka, hamak jest nieco ponad materacem. Ale jak wiążę hamak w innym miejscu np. nad podłogą to podkładam coś po hamak - puduszkę itp. tak w razie gdyby córka chciała wyskoczyć

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprotka Zobacz posta
    Hej! Ja mam ochotę na hamaczek! Macie jakieś "przepisy", jak zrobić, a najlepiej zdjęcia ? Bardzom ciekawa, a nie wiem jak się za to zabrać
    To ja mam zdjęcia bardzo archiwalne W roli hamaka próbna chusta, uszyta z prześcieradła (do tej pory służy Lenie za hamak, kiedy jesteśmy u babci na działce)

Półtoramiesięczna Lena śpi w hamaku:

i się bawi (wsadzone są rozpórki, żeby za bardzo się hamak nie zwijał w strączek

(różowość mojego dziecia była zasługą babć i cioć - bardzo monotematycznych kolorystycznie)

Chusteryczka Awatar lola_22
    Miejscowość
    Katowice ;-)/Kraków

Domyślnie

a wieksze dziecko ktos wkladal w łóżeczku - wierci sie ?
    Doradca noszenia w chuście po kursie podstawowym Trageschule Dresden®,
    już nie .pl ale wciąż zamotana

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

ja teraz Anielkę wkładam - ma prawie 8 miesięcy
    ale nigdy nie wiążę hamaka wysoko, bo boję się, że fiknie (dlatego jak wiążę nad ziemią to staram się, żeby było nisko i kładę poduszke pod spód)
    Edit: raz spła jak leniwiec w "Epoce lodowcowej" - pół dziecka było w hamaku, drugie pół wystawało poza

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

ja dziś też zawiązałam hamaczek na tarasie - myślałam że może uśnie ale nie, najpierw się usmiechała i leżała spokojnie, po jakiś 5 min. już zaczeła się wiercić i "wyłazić"
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Chusteryczka Awatar Stella
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Kilka dni temu spróbowałam zrobić najmłodszemu potomkowi hamak w łóżeczku ( gdzieś kiedyś widziałam zdjęcie ) wzięłam na początek chustę elastyczną, ale stwierdzam ze się do tego nie nadaje, przynajmniej nie na 1 poziomie łóżeczka młodziak leżał na łóżeczku, zamiast bujać się w hamaku. Później wzięłam chustę tkaną i uwiązałam po przekątnej łóżeczka starszaków ( piętrowe)

Zabawę mieli świetną, na zmianę bujali Marka, a później Marcel chętnie wskoczył do hamaka
    Madzia 10.07.2004, Marcel 1.09.2008, Marek 29.12.2009 i Martynka 1.02.2012 - 1460 gram - 29 tydzień.

http://monikamnich.blogspot.com/

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

no proszę jaki "wynalezek"

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

przeniosłam posta do wątku typowo hamakowego
    Ostatnio edytowane przez Soul ; 08-06-2011 o 11:10 Powód: przeniesienie posta
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustomanka Awatar Bastet
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

fajny wątek . Miałam właśnie pytać o hamak. Zawiązałam parę dni temu w łóżeczku i mój dzieć lula w nim w południe . Jak teściowa zobaczyła to ustrojstwo i jak jej zdjęcia śpiącego wnuka pokazałam, to się popukała w czoło i orzekła, że to kolejna moja fanaberia i jakieś eksperymenty na dziecku robię .

mój blog - http://bastetlady.blogspot.com/

"Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili" – Sokrates.

Chusteryczka

Domyślnie

Olać teściową. Śliczny dzieć i super koszulka!
    Fajnie, spróbowałabym tylko kurcze łóżeczka brak...

Chusteryczka Awatar Kocia_mama
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów. No prawie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bastet Zobacz posta
    fajny wątek . Miałam właśnie pytać o hamak. Zawiązałam parę dni temu w łóżeczku i mój dzieć lula w nim w południe . Jak teściowa zobaczyła to ustrojstwo i jak jej zdjęcia śpiącego wnuka pokazałam, to się popukała w czoło i orzekła, że to kolejna moja fanaberia i jakieś eksperymenty na dziecku robię .

Tez mamy ochraniacz z ikei

nie wiem jak Jankowi, ale mi sie bardzo podoba

<Miejsce na mądry cytat>

Chustomanka Awatar Bastet
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kocia_mama Zobacz posta
    Tez mamy ochraniacz z ikei

nie wiem jak Jankowi, ale mi sie bardzo podoba
    Moje dziecko najbardziej lubi bawić się sznurkami z tegoż ochraniacza
    Ostatnio edytowane przez Bastet ; 16-07-2012 o 23:03

mój blog - http://bastetlady.blogspot.com/

"Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili" – Sokrates.

Chusteryczka Awatar Kocia_mama
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów. No prawie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bastet Zobacz posta
    Moje dziecko najbardziej lubi się bawić sznurkami z tegoż ochraniacza
    Ostatnio jak tylko go na chwile odloze do lozeczka, to J robi tam taki sajgon, jakby granat reczny ktos wrzucil... Znajduje go po paru minutach odwroconego w poprzek, wszystko posciagane... Ale blogoslawie ochraniacz, bo przynajmniej male konczyny miedzy szczebelki nie wchodza

<Miejsce na mądry cytat>

Chustonoszka Awatar ren
    Miejscowość
    Warszawa, Natolin

Domyślnie

wrzucam i nasz hamaczek (już zaprezentowałam go w wątku powitalnym ):

Materac na najwyższym poziomie, więc musiałam go wyjąć, bo synek dość klockowaty i hamak się zablokował
    W przyszłości planuję obniżyć materac i wiązać wzdłuż łóżeczka lub po przekątnej.

Tu akurat R się chichra, ale stosujemy też hamak jako metodę usypiania (ostatnia deska ratunku ), z tym że wtedy kołyszemy R w chuście nad naszym łóżkiem, żeby po zaśnięciu pooowoooluuutku go odłożyć Bałabym się zostawić go w hamaku na drzemkę, a poza tym usypia go huśtanie w innym rytmie niż ten w łóżeczku

Mój blog:
    ronja.pl

Chusteryczka Awatar sensibileanima
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ren Zobacz posta
    wrzucam i nasz hamaczek (już zaprezentowałam go w wątku powitalnym ):

Materac na najwyższym poziomie, więc musiałam go wyjąć, bo synek dość klockowaty i hamak się zablokował
    W przyszłości planuję obniżyć materac i wiązać wzdłuż łóżeczka lub po przekątnej.

Tu akurat R się chichra, ale stosujemy też hamak jako metodę usypiania (ostatnia deska ratunku ), z tym że wtedy kołyszemy R w chuście nad naszym łóżkiem, żeby po zaśnięciu pooowoooluuutku go odłożyć Bałabym się zostawić go w hamaku na drzemkę, a poza tym usypia go huśtanie w innym rytmie niż ten w łóżeczku
    że tak OT - Amitola?

Uprawnienia umieszczania postów