Powiedz mi, a zapomnę,
Pokaż mi, a zapamiętam,
Pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
-Konfucjusz-
Pracownia WyszłoSzydło- fejsbuk
Dziewczyny czy lotta dla 5 latka tez da rade? Szukam czegos co zachwyci 5 latka i co 3 latek chetnie poslucha
Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020
https://manymum.blogspot.com/
spokojnie. ja bym zaczela od obrazkowej, a potem jak sie spodoba sprobowala te 'doroslejsze' - Dzieci z Ulicy Awanturnikow i Lotte z ulicy Awanturnikow. aha - wbrew opisowi na stronie Naszej Ksiegarni - Dzieci sa pierwsza czescia, nie druga - w Dzieciach Lotta jest malutka, w Lotcie - wlasnie konczy piec lat...
tak przy okazji kolejnosc czytania w ogole powinna byc taka (biorac pod uwage wiek Lotty) - Dzieci, Lotta z ulicy..., Pewnie, ze Lotta umie jezdzic na rowerze, umie prawie wszystko, jest wesolym dzieckiem. to jakby ktos byl bardziej drobiazgowymysmy zaczynali od rysunkowych - bo jednak tekstu jest w nich mniej, kolorowe ilustracje - latwiej bylo chlopakom ogarnac.
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Monika Lottę u nas uwielbiają wszyscy, nawet dwulatka
a ja z pytaniem o Hanię Humorek, kto ma? Warto? Napiszcie coś więcej
Dziewczyny, szukam dla malej jakiejs fajnej ksiazeczki, gdzie byloby duzo kotow. Bo uwielbia kotyNa razie jeszcze nie chce ogladac obrazkow, ale jak widzi kota, to chetnie patrzy i sie smieje od ucha do ucha
Acha, chcialabym, zeby obrazki byly takie 'zdjeciowe', nie rysowane.
Synek-pazdziernik 2011
Coreczka-styczen 2014
priddy books mialo takie kotki: http://www.amazon.co.uk/Kittens-Brig...kittens+priddy
i jeszcze takie sa: http://www.amazon.co.uk/I-Love-Kitte...ywords=kittens
i takie: http://www.amazon.co.uk/Puppies-Kitt...ywords=kittens
![]()
ola - jak sie pozbieram (mam grype zoladkowa) to CI napisze - u nas koty byly naj, naj, najukochane przez obydwoch... ale dzien, dwa to mze potrwac, niestety...
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
koty są w kotku splotku, ale to nie zdjecia tylko rysunki
synek lato 2008synek wiosna 2011
Starszym czytam Pana Pikulka i nieporozumienie w zoo - niedawno zauważyłam że na kazdej prawie stronie jest kot, Malutek lubi go wyszukiwać. Książka b prosta, mozna zaczac od kotka, a dwulatkowi pewnie powoli będzie juz mozna normalnie czytać
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Moja pierwsza literacka fascynacja przeczytana samodzielnie - choć nie pamiętam by mi w ogóle ktokolwiek czytałW Kauflandzie ją długo widziałam jakiś rok temu, tez sie zastanawiałam czy będzie już dobra dla mojej sześciolatki. Ile ma Twoja/Twój?
Dzięki. Juz wiem co kupię córce pod choinkę. Właśnie jesteśmy w trakcie lektury, "Zima Muminków" na papierze tez jest niezwykle klimatyczna.
Co do zimowych ksiazek to nie wiem czy było :the snow man, słuchamy sobie czasem audiobooka i podoba się.
I w klimacie Świątecznym, wypozyczyłam "Tajemnicę Bozego Narodzenia" Jostein Garrder, no ciekawe czy nie zanudzi, chyba przetrzymam ją do grudnia i będziemy czytać zgodnie z rozdziałami, bo podzielone są na dni grudnia. O ile do tego czasu skończymy sagę Muminków, bo P nie chce nic innego(ja zresztą tez nie mogę się oderwac)
OT Natala zdrowiej nami szybko wracaj do zdrówka i do nas
![]()
MonikaK, 'Lotta 3 opowiadania' powinna się spodobać u Was wszystkim imo. Jak chcesz dla I 'Dzieci z ulicy..' i 'Lotte z ulicy..' to mam, mogę Wam pożyczyć, i Emila obrazkowego też
Powiedz mi, a zapomnę,
Pokaż mi, a zapamiętam,
Pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
-Konfucjusz-
Pracownia WyszłoSzydło- fejsbuk
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
dopiero dzis doczytalam, ze zdjeciowe - to jedna polece, u nas hit nad hity Cats (cala seria zreszta jest zreszta do tej pory uwielbiana). przymierzam sie do zrobienia kotow w watku tematycznym, ale to za troche...
EwAnia - to o czym pisze Pat imo najlepsze. sa tez takie male tekturowe ksiazeczki wyd. Muchomor - ale w tej chwili dostepne sa tylko trzy (ta pierwsza z linku to nie piosenka oczywiscie, o trzy nastepne mi chodzi). aksjomat ma tez dwie fajne serie Biblioteczka malucha oraz Ksiazeczka mojego dziecinstwa - obie u nas do dzis czytywane i spiewane (jesli sie daZamieszczone przez EwAnia
)
OT - dankin - dzieki. zyje, ale co to za zycie...
Dziewczyny które wydanie muminkow kupić? Te podzielone na księgę pierwszą i druga?
Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020
https://manymum.blogspot.com/
dzieki dziewczeta za kotynatala-zdrowka!
Synek-pazdziernik 2011
Coreczka-styczen 2014