Danala a na odwrót? Może Hania pokaże kotkowi jak się siusia na nocnik? U nas o się sprawdza
Danala a na odwrót? Może Hania pokaże kotkowi jak się siusia na nocnik? U nas o się sprawdza
Pisz śmiało, ale wcześniej zajrzyj do wątku Agis, bo jest mistrzynią trenerek i rozwiązań sprzyjających odpieluchowaniu![]()
Czy Wasze dzieci też miewają fazy sikania milijon razy dziennie po 3 mililitry? Wymiękam już, pół dnia spędzam na obsługiwaniu sikacza. Na szczęście już sama ściąga pieluchę/trenerki/majty, idzie do łazienki i sika, ale potem jest walka o nierozlanie zawartości (samaaaaaaa!!!!) i festiwal życzeń odnośnie tego, co założyć na szanowny tyłek. Słowo daję, że puściłabym goło, ale w mieszkaniu za zimno, poza tym oprócz tego, że sika do nocnika to do pieluchy również i w ogromnych ilościach (zęby idą, a to zawsze oznaczało regres pieluchowy i dużo więcej toksycznych siuśków). Wolę już przez pół godziny ubierać jej coś na zad niż wszystko prać. Napiszcie, że to minie...
O to to. Julek częściowo sygnalizuje, ale do pieluchy też jeszcze sika. Tylko ja się trochę boję puścić bez pieluchy, bo u nas inny tryb - rzadziej, ale ponad pół nocnika naraz. Gdyby mi coś takiego wylał na dywan... doczekam do sierpnia, bo wtedy będziemy mieć do dyspozycji ogród. Może do tej pory będzie się lepiej kontrolował, a na razie wysadzam co godzinę. Przeważnie sucho, ale zdarza się, że nawet firmowy pamp tego nie wytrzymuje, o wielo nie wspominając.
Mama dwóch Aniołków (+12. 2010 i +11.2018), Andrzejka (03.2012), Julka (04.2014), Martusi (09.2015), Karolka (10.2019) i Helenki (03. 2021)
:
To tak jak u nas zrobi siku na nocnik, a za 3 minuty coś poleci po nogach. U nas weekend kryzysowy, ciągle z mopem, ale już od poniedziałku rano wszystko na nocnik. Noc i spacery z pieluszką.
Ola, u nas też pół nocnika jest normą, kropelki to w ramach zajawki na sikanie i samowysadzania się co 5 minut. No i kupa, która ostatni raz wylądowała w nocniku w zeszłe wakacje. No nie mam odwagi puścić w samych majtkach, choć w akcie desperacji i to mi się zdarza, jak trenerek braknie.
Jak Wam idzie? U nas wczoraj do łask wróciły pieluchy bo ciągle siki na ziemi. My się tak bujamy, raz woła a za chwilę już nie. Ładnie siada na nocnik a za chwilę awantura, że nie usiądzie i ucieka zesikać się na fotel... eh![]()
U nas młoda dopiero ma 21 miesięcy więc nie mamy ciśnieniaNa razie lato to próbujemy co wyjdzie. Jest nadzieja ale w sumie sama nie wiem
![]()
A co robić w takiej sytuacji gdy młoda siedzi na nocniku po czym schodzi z niego, ucieka na kanapę i sika na nią? Wie, że chce jej się siku i idzie obsikać kanapę. Normalnie wysiadam, dziś nakrzyczałam na nią![]()
Kabanosu nas do dzisiaj są takie akcje, że młody idzie do łazienki i sika obok sedes, albo w pokoju za fotel. Trzeba przeczekać.
W żłobku ciocie same poprosił o majteczki dla Staska (wspomnę że miesiąc temu po jednym dniu poddał się bo nie sygnalizuje) i była tylko jedna wpadka
Pieluchy zostaje jeszcze tylko do spania w żłobku i w domu ufff
Ostatnio edytowane przez qqrq5 ; 03-07-2016 o 07:34
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
Kabanos przeczekać, jak nie chce to nie. Dla pocieszenia moja gwiazda tez dwa dni temu nasikala na kanapę, tylko u nas ewidentnie wola w ten sposób o uwagę, ehhh. A już tak się staram, żeby poświęcić Jej czas i przytulać Ja i z sikaniem nie mam żadnej spiny, staram się podążać za Nią z tym, skoro wola to zakładam majtki.
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
My tez ściągnęliśmy synkowi pieluche. Od dwóch dni tylko w majtkach a na noc pielucha. Wpadki są plus to ze czasem wola siku ale nie zdąża dobiec do wc. A na polu jak sobie radzicie? Synek za każdym razem jak ściągnie spodenki i majtki i zaczyna sikać to sie od razu obsikuje..... niby super że wie kiedy będzie sikać ale ubrania i tak do zmiany : (
u nas długo tak było ze sika do nocnika a jeszcze gacie mokre, bo leci bokiem, górą itp. Dopiero teraz uczymy go sikać na stojąco, bo wczesniej nie chciał. Odpieluchowany wstepnie w poprzednie wakcje zanim zaskoczył był październik. Teraz ma 2,5. Wysadzany od 5 mca. Odpieluchowanie to ciezka praca...
U nas ostatnie dwa weekendy Miśka zrobiła sobie wolne od nocnika. Siki na podłodze i raz zdarzyła się nawet kupa w majtkach. Najwięcej ścierania podłogi jest, kiedy "kupa się zbiera", wtedy Miśka wcale nie zauważa, że chce siku.