Dziękuję za odpowiedź

Testy alergiczne faktycznie mamy w planach.
I jeszcze w sumie dodam, że Jula stara się nie siusiać do majteczek (powinnam napisać, że bardzo rzadko majteczki/pieluszka tetrowa są mocno posikane - zwykle tylko naznaczone - ale przebierac trzeba). Za każdym razem, gdy ma sucho, biję jej brawo, okazuję, jak bardzo się cieszę. Ale gdy ma mokro, mówię, że nie podoba mi się to - często wtedy zakrywa sobie twarz

Znaczy, że wie, że tak nie można, ale jej nie wychodzi.
I tu mam jeszcze jedno pytanie. Znalazłam coś takiego:
http://nosidla.com.pl/pl,product,360...,owalne,l.html
Jakiej wielkości są te wkłady? Czy to jest coś jakby 'podpaska dla dziecka'? Nie chcę jej już zakładać wielkich pieluszysk, bo to ani wygodne, ani ładne u tak dużego dziecka (tym bardziej, że wielkolud jest, wygląda na 4-5 latkę i denerwują mnie spojrzenia ludzi, że takie duże dziecko jeszcze nosi pieluchę) Czy zakładanie tego miałoby sens. W sumie, wg. tego, co piszesz, Ewinko, chyba nie - bo dalej będzie sobie pozwalała na popuszczanie... Ale na spacery cały czas nosić coś musi - jest dużo za zimno i za wietrznie, żeby wszystko-jedno-gdzie w razie konieczności ją wysadzać. A skoro parę kroków do toalety wytrzymać nie jest w stanie, to napewno nie dam rady jej zaprowadzić w jakieś osłonięte od wiatru miejsce.