Jaki fajny temat!

Zaczelo sie od chusty, oczywiscie.

Najmlodsza (ur. listopad-2006) zaczelam nosic w chuscie jak miala pare miesiecy. Znalazlam forum chustowe szwedzkie, bo mieszkam tu i mi sie bardzo zpodobalo. Szczegolnie ludzie na tym forum byli inni niz gdziekolwiek indziej w sieci widzialam. Nie bylo pyskowek, kpin, czepiania sie itd. co czesto sie spotykalo na innych forach, szczegolnie duzych, anonimowych.
Tu dziewczyny pomagaly nowym ktore odkryly swiat chust, ktory sie okazywal ogromny, ze jest cos wiecej niz "babybjörn" (nosidlo ktore jest
bardzo popularne w Szwecji).
Tu sie dziewczyny umawialay w realu na spotkania zeby sobie na wzajem pomagac w wiazaniu.
Tematy byly tez i nie chustowe ale zawsze byly ciekawe i watki dluuugie...no po prostu super, calkiem inaczej niz na innych forach. Bylam na jednej lekcji prywatnie u jednej chustomamy z forum, i pomogla mi z pierwsza chusta, elastyczna. I bylam na spotkaniu chustowym gdzie dostalam pomoc z pierwsza tkana, bylo super!
Tak sie zachwycilam chustami, ze oczywiscie szperalam w sieci zeby sie dowiedziec wszystko na ich temat.

Zaciekawilo mnie czy w Polsce tez sie nosi w chuscie i wygooglowalam m.i. forum chustowe na gazeta.pl. WOW! Bylo sporo dziewczyn ktore nosily, ktore zaczynaly i byly ciekawe co to. Wtedy chusty byly dosc nowe na rynku Polskim.
Forum gazetowe bylo/jest swietne miejsce chustowe, ale dosc szybko mi zaczela przeszkadzac forma forum. Nie jestem przyjwyczajona do takich, trudno bylo watki znalesc i czytac w nich odpowiedzi. I chcialam tez stworzyc miejsce gdzie byla tez mozliwosc do dyskusji na inne tematy, przede wszystkim mi chodzilo o pieluszki wielorazowe, i ogolne tematy.
Rozmawialam z moim mezem, i mi pomogl stworzyc pierwsze chustoforum w phpbb w kwietniu 2007. Zrobilam dzialy i mase watkow. Przedstawilam forum na gazetowym i pomalu zaczely dziewczyny tu przychodzic. Trudno bylo na poczatku sie przyzwyczaic do tej nowej formy, ale szybko mozna bylo odkryc zalety takiej formy forum. Nie dawno przeszlismy z phpbb na vBulletin.
Od tamtej pory forum tylko rosnie, przeszlo duzo zmian i to dzieki wszystkim wam co uczestnicza na tym forum. To my tworzymy to forum zeby bylo wyjatkowym miejscem w sieci, inne niz pozostale, nie tylko jezeli chodzi o tematyke.